Skocz do zawartości
IGNORED

czy Marnat Vector77 naprawde mają 180 W

wmarcinw

Rekomendowane odpowiedzi

czy te głośniki mają naprawde taką moc jak piszą, nie mogę w to uwierzyć -- 180 Watt i to jeszcze znaminalnej a muzycznej 300 Watt. Czy zna się ktoś na tym ???? czyli wzmacniacz Technics 50 Watt ma wyjściu nie pociągnie tych głośników(wiem że mój wzmacniacz a altusami radzi sobie super)

Produktbeschreibung:

- 3-Wege Bassreflex-Standlautsprecher, Doppelbass

- Belastbarkeit, Nenn/max.: 180/300 Watt

- Frequenzbereich: 20-35.000 Hz

- Impedanz: 4-8 Ohm

- Empfohlene Verstärkerleistung: > 70-400 Watt

- Maße (B x H x T): 220 x 1120 x 295 mm

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Oj, Marnat, Marnat. Udało ci się z tą nazwą. Co do mocy znamionowej kolumn, oznacza ona maksymalną moc ciągłą jaka, zgodnie z tym co gwarantuje producent, nie zniszczy głośników i zwykle jest podawana z zapasem. O tym, jak zachowa się z kolumnami dany wzmacniacz, ten parametr niestety nic nie mówi. Znacznie ważniejsza z punktu widzenia współpracy ze wzmacniaczem jest skuteczność kolumn (tutaj w ogóle nie podana) i impedancja (tutaj 4 Ohm, a więc nie za łatwa). Ogólnie - wysteruje je oczywiście, ale jak to będzie grało to licho wie. Wzmacniacz cienki, kolumny też takie sobie. Pewnie zagra niższym basem niż z Altusem, jeśli tylko scalak w Technicsie się wyrobi.

podają różnie od 90 dB mawet do 92 dB . Sam nie wiem co mam myśleć o tym. Co do radzenia sobie wzmacniacza z altusami to radził sobie super, grało ponad 12 godzim na max i nic się nie stało , tylko bas był tak potężny że wszyscy wymiękali , ale nie wiem czy tem wzmacniacz pociągnie te Magnaty(Marnaty-hehe) Na super basie mi nie zależy, chcę żeby tylko czyściej grało niż na altusach. czy to jest możliwe??

Magnaty serii Vector na wysokich tonach syczą. Ssss, ssss. Najlepszym modelem z serii jest Vector 55, świetny do modyfikacji. Tanio kupić (do 800 zł para) warto, po zmodyfikowaniu zagrają jak kolumny za 3000-3500zł. Można też zrobić kolumny w takiej cenie od zera, z podobnym rezultatem brzmieniowym.

nie nawidzę tego ssssssss , przy niskiej głośności pewnie jest ok ale ja lubie słuchać głośno. dzięki za radę McGyver. Czy możesz mi powiedzieś jakie głośniki można kupić za 1500 zł ,

W Vectorach 55 trzeba wymienić tweeter na dobry (Vifa D26, Seas KT25 itp) opracować nowe zwrotnice i zmniejszyć objętość skrzynek o około 30%, trzeba też do nowej objętości dostroić bassrefleks.

Tweeter Magnata ssssyczczczy nawet przy niskich głośnościach i "włazi na twarz". Stereofonia jest kiepska, nienaturalna. Można oczywiście kupić inne kolumny za ok. 1500 zł, ale w tej cenie najlepsze rezultaty brzmieniowe da dobre DIY albo dobra okazja z używek.

DIY to kolumny robione, od projektu do gotowych zestawów. W budżecie 1500 zł można już zmieścić naprawdę solidne przetworniki i dobrą zwrotnicę z porządnymi elementami, a nie z takim chłamem jak dają producenci. Zagra to o wiele lepiej od kolumn kupionych w sklepie, a wyglądać będzie nie gorzej. Na przykład tak:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ziomal!!! To lepiej nie mogłeś trafić, ja też z Sosnowca. Pisz na priva, to się umówimy, wpadniesz, pogadamy, posłuchamy i się kawy napijemy. Mam takich kolumienek całkiem sporo. A jaką elektroniką dysponujesz?

oki to masz mój nr. gg 8620724 . elektronika ?? :-)) chodzi ci o wzmacniacz ?? cięki bardzo ale chciałem żeby to trochę lepiej grało bo te głośniki co mam to są już przypalone i trzeszczy coś jak słucham muzy. Jest to Technics SA-EH 500 chłam od wieży która jest podzielona na klocki , nie mam aparatu bo porzyczyłem , tak to bym fote przesłał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.