Skocz do zawartości
IGNORED

Najpiękniejszy Forumowicz audio lukar !

namelessclub

Rekomendowane odpowiedzi

Ble, sutanny od togi nie odróżniają. A w todze to ja bym mógł być co najwyżej pastor (zwłąszcza, że mam żonę!).

Ale że od Lutrów niezbożnych i inszych herezyarchów z daleka sie trzymam, to możliwość bycia pastorem odpada.

• 2 tygodnie później...

Teraz jestem ...kobietą :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie słyszałem by Cat Stevens coś pisywał na forum i pretendował zarazem do namelessclubowego tytułu, ale jak go już jozwa wyciągnął z niebytu, to kilka słów na jego temat. Młody Cat był znaczącą postacią brytyjskiej sceny rockowej drugiej połowy lat sześćdziesiątych. Lubiłem jego mocny, dynamiczny głos i pełne temperamentu interpretacje głównie własnych kompozycji. Choćby "Wild World". W późniejszych latach coś mu sie jednak poprzestawiało i przeszedł na islam. I zaczął się zachowywac żarliwie jak na neofitę przystało. Gdy publicznie poparł wyrok śmierci wydany przez Chomeiniego na Salmana Rushdiego za jego "Szatańskie Wersety" środowisko muzyczne i nie tylko poddało Cata, a właściwie już Yusefa Islama zasłużonemu ostracyzmowi. Ostatnio Cat jednak przebudził się i nagrał utwór "Indian Ocean" poświęcony ofiarom tsunami. Myślę, że to posunięcie zostanie tym razem dobrze przyjęte. Na zdjęciach młody Kotek i stary Kocur. Pozdrawiam. WS

Ukryta Zawartość

post-5909-100006583 1170269788_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy aby przejsc na islam musi sie cos poprzestawiac ? Ja sadzac po zdjeciach przestawienia nijakiego nie widze, oprocz nalozenia turbana. Za to wielu "przestawia sie" zdrowo jak krawat zaloza.

>>dudivan, 27 Maj 2005, 10:58

Każde tzw. 'nawrócenie' i powrót do wojujacego fundamentalizmu (niezależnie czy chodzi o islam czy np. globalizację czy też wojujący katolicyzm) jest dla mnie 'poprzestawianiem'.

Poza tym, przed tym przynajmniej tworzył i spiewał bardzo sympatyczne piosenki...

A kto powiedzial, ze Cat jest zwolennikiem nurtu wojujacego ? Wogole termin "wojujacy fundamentalizm" jest polityczny i niekoniecznie majacy odzwierciedlenie w rzeczywistosci. Islam jako taki nie jest wojujacy. Nie wszyscy, ktorzy na niego sie powoluja rzeczywiscie przestrzegaja praw swojej religii.

A najsmieszniensze jest gdy jeden "wojujacy -izm" zarzuca "wojujacy -izm" innym.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.