Skocz do zawartości
IGNORED

Kable sieciowe, a sprawa audiofilska

Ururam Tururam

Rekomendowane odpowiedzi

No tak ale tu mówimy już o czymś innym. Ale jeśli chodzi o ,,słyszenie'' kabli SIECIOWYCH to ja się pytam: Co z kablami w ścianie? A jak ptak nasra na linie napowietrzną? (wtedy to się dopiero elektrony spowolnią) Juz nawet nie wspomnę o wpływie bezpieczników. Tak jak mówię: Niektóre elementy nie mają ZNACZNEGO wpływu na dźwięk.

Pewien Ktos mial bardzo stare i przegnile rury wodociagowe w domu. Ponadto pod dom woda dochodzila rurami w awangardowym komunistycznym wykonaniu - full azbest ®©. Cala rodzina lacznie z Ktosiem cierpiala latami na nerki, watroby, flaki i raki. Raki bylyby wykonczyly populacje Ktosiow gdyby nie pewien rozdzkaz, ktory w ostatniej chwili zalecil ostatnie 1.5m przed kranami zastapic rurka "miedzianna" z zewnatrz pozlacana. No jak reka odjal, wszyscy zdrowi !

Hmmm, wszyscy zdrowi ?

zyzio

dudivan

Twierdzenie, że liczy się ostatnie 1,5 kabla/rury jest idiotyczne! I proszę mnie tu nie wyzywać od nieznających się laików ;). Dudivan myślisz, że jak sobie ktoś kupi 1,5m super rurki a resztę 20 ma ze szkodliwego PCV to to mu coś pomoże? Co? Nadal będzie cierpiał z powodu schorzeń a wiesz czemu? BO RESZTA INSTALACJI JEST NIEODPOWIEDNIA! Ten kawałek rurki/ kabla to cudowny filtr? Kosmodisk? Tak samo jest z kablami sieciowymi, nie liczy się ostanie 2m tylko CAŁOŚĆ!

Ależ są! Za 3.5 kzł to musi grać, nieważne jak i dlaczego. Tylko, że ja bym sie nawet przed samym sobą nie przyznał, że wtopiłem 3.5 kzł i nagle zaczął bym tą różncę słyszeć... serio... Wy pewnie też ;-)

Przepraszam BRODA ale ja NIE WIDZĘ SENSU kupowania kabli w cenie 3000zł za metr bieżący. Po drugie ja Cię od glupoli nie wyzywam tylko za to ,,że słyszysz lub nie''. Po trzecie UDOWODNIJ SENSOWNYMI ARGUMETAMI jakoby kable z MM były gorsze od kabli za ww. kwotę.

Jakby sie dalo cos latwo udowodnic to by bylo udowodnione

Jak dotad w matmie jest duzo twierdzen przyjmowanych za mozliwie prawdziwe, ale bez dowodu

A to super scisla nauka

Po prostu masz opcje (ale trzeba zalozyc ze w wyzszej klasie systemu dopiero cos bedzie w stanie byc uwidocznione)

a) nie wierzyc sobie we wplyw

b) nie slyszec (jak nie kazdy moze zrobic salto do tylu to nie znaczy ze sie nie da)

c) kupic kabel, i udawac ze sie slyszy, dla bajeru, lasek czy czegokolwiek (bogacze czesto cos posiadaja a maja 0 pojecie o tym)

d) slyszec (i uznac czy warto czy nie, zazwyczaj takie "sprzety" mozna wziasc na odsluch)

e) ubzdurac sobie ze sie slyszy (a co komu to przeszkadza, no chyba ze przypomina to juz alkoholizm itd.)

Ależ panowie! Nie zrozumieliśmy się...

Ja NIE NEGUJĘ, że ktoś słyszy! Ja tylko proszę żebyście mi jako laikowi wytłumaczyli CZEMU są lepsze? Nie nabijam się: HAHAHA co za tępy koleś co on słyszy w tych kablach. Mówimy cały czas o kablach SIECIOWYCH a nie GŁOŚNIKOWYCH! Ja uważam tylko że jak się ma w całym domu instalację z lat 70 XXwieku to ostatnie 1,5 m kabla niczego nie zmieni co 3 czy 4 posty temu było podane na przykładzie rurek w łazience. Proszę o sensowną odpowiedź.

Ja NIE NEGUJĘ, że ktoś słyszy! Ja tylko proszę żebyście mi jako laikowi wytłumaczyli CZEMU są lepsze? Nie nabijam się: HAHAHA co za tępy koleś co on słyszy w tych kablach. Mówimy cały czas o kablach SIECIOWYCH a nie GŁOŚNIKOWYCH! Ja uważam tylko że jak się ma w całym domu instalację z lat 70 XXwieku to ostatnie 1,5 m kabla niczego nie zmieni co 3 czy 4 posty temu było podane na przykładzie rurek w łazience. Proszę o sensowną odpowiedź.

>Lisu

A jak sobie wyobrażasz odpowiedź? Jak się słyszy to się słyszy. Czy udowadniasz komuś że właśnie coś usłyszałeś?

Przyłóż kabel sieciowy do ucha a usłyszysz:-)

PS. I wystarczy raz tylko kliknąć "dodaj..."

Jar1 tak... tyle, że to nie ja twierdzę, iż kable XXX są lepsze bądź gorsze od ZZZ lub cudownie ,,grają'' i poprawiają dźwięk. Czytaj ze zrozumieniem. Ja się pytam DLACZEGO w jednych kablach słyszą a w innych nie. Chodzi mi o to co jest przyczyną wpływu 1,5m kabla SIECIOWEGO na poprawę parametrów odsłuchu. To wszystko :)

AndrzejR

W kolejności jak na zdjęciach:

Sound Art. Moc 1 i 2 do wzmacniacza oraz Moc do CD (ten najdłuższy)

Vicent Power Cable- brak zdjęcia

Sieciówka wraz z listwą Siltecha

Neel N14E Gold

Oraz Lamat i Muluc Ansae; zdjęcie już było.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1643-100006513 1170269895_thumb.JPG

post-1643-100006514 1170269894_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jar... JA SIĘ PYTAM NA CZYM TO POLEGA? PROSTE? Poza tym to nie ja muszę udowadniać, że nie słyszę tylko ten kto słyszy musi to udowodnić... zresztą nie róbmy kłótni, jak nie chcecie mi pomóc to trudno zapytam na pl.rec. audio

>Lisu

A na czym to polega, że akurat Ty nie słyszysz? Dlaczego udowadniać musi tylko ten co słyszy a nie ten co nie słyszy?

No, własnie może powiesz nam dlaczego nie słyszysz?

No wiesz... nie tylko ja nie słyszę, a jak idziesz do urzędu patentowego? To TY masz udowodnić że twój wynalazek działa... na tym to polega. A robiłeś ,,ślepe'' testy'' kabli czy patrzyłeś na cenę i firmę? ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.