Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do 1000 zł do techno

jarek_1987

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to jest link do tych kolumn :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

-->seba404

przewinęły mi się przez ręce kiedyś niższy model ,szczerze mówiąc nie polecam, nie wiem jak jest teraz z wykonaniem tych kolumn ale mogę ci powiedzieć jak było kiedyś ,na pierwszy rzut oka przypadkowe skrzynie oraz przypadkowo zestrojony bas reflex, w środku kilka elementów w zwrotnicy i kawałek filcu z na tylnej ściance jako wytłumienie, głośniki przypadkowej firmy z plastikowymi koszami. Jeżeli mogę coś ci doradzić to nie sugeruj się ilością głośników i ich średnicą bo to naprawdę nie przekłada się na potencjał kolumny. pozdrawiam

dziux moll :)

A czy np

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zagrają lepiej niz te b400?

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

nie kupuj tych AudioMEga to jest szajstwo robione z najgorszych głośników, zresztą wszystko w tej kolumnie nadaje sie na smietnik. może i da czadu ale to jest gorsze na dłuższą metę od Tonsila. ja sie juz zdecydowalem na kolumny podstawkowe tylko jeszcze nie wiem które sa lepsze Paradigm Monitor 3 czy B&W 602? moze ktos mial kontakt z tymi kolumnami?które głośniej zagraja i zejda nizej z basem??i jeszcze pytanie chyba najwazniejsze. czy ja ( tzn. uzytkownik przez dłuzszy czas Altusów) bede zadowolony z tych kolumn , chodzi mi tu przedewszstkim o głośniść. czy one chociaż w połowie dają takiego czadu jak Altusy?

norwidos>

myślę że do 20m w zupełności wystarczy ten sub

Ukryta Zawartość

co do twego opisu co wyprawia PS1200 to mam podobne doświadczenia bo narazie mój PS1200 tez poracuje w 25metrach;) ale przeznaczony jest w blizej nieokreslonym czasie do pomieszczenia około 40m, zreszta cały zestaw serii monitor 9v4, CC-370v4 i ADP-370v4, najpierw kupiłem suba do starych kolumn ale po kupnie zestawu monitor sub narazie jest wyłaczony bo 9-tki naprawdę w 25 metrach go nie potrzebuja;)

Ukryta Zawartość

BRODA>

nie dzieki, PS 1200 w zupełności wystarczy;) miałem okazje zobaczyc a raczej posłuchac jak pracuje w pomieszczeniu 48metrów i też dawał rade i to znakomicie, ma potencjał i to ogromny!!!;)

jarek>

musisz posłuchac obydwu bo prezentują trochę inny rodzaj brzmienia;) weź jakies ulubione płytki i wybierz się do jakiegoś sklepu audio, posłuchaj, porównaj i wybierz;) moze jeszcze cos innego Ci bardziej spasuje... kto wie...

@Jarek1987

sam jakies dwa lata temu przesiadlem sie z Altusow 75 na male podstawkowce z basowym 13 cm, sprzet gra w 12m^2 i naprawde gra poteznie, bas normalnie rozgniata wszystko na swoje drodze (nie uzywam loudnes tylko korekcja bas i wysokie). Dzis kupilem plytke "DJ TeeBee - Through The Eyes Of Scorpion" (drum'n'bass) sluchalem jej chyba ze trzy razy i rogal z geby mi nie schodzil tak to brzmialo. Bas na tej plycie schodzi bardzo, bardzo nisko i moje kolumienki nie mialy z nim zadnego problemu. Problem z tym ze przeprowadzam sie do wiekszego pokoju (20m^2) no i tam nie wyrobia, ale mysle ze to ktore podalem w tym temacie (we wczesnijszym poscie sobie poradza).

I tez mialem obawy czy ten sprzet podola moim wymaganiom, okazalo sie ze zrobil to bez problemu ;).

Zawsze mozesz sprobowac, najwyzej je sprzedaz.

a ja dalej nie rozumiem jak można słuchac techno na subie..... cała ta gatka w tym watku to jest o jakimś łupu cupu... a nie o techno, z całym szacunkiem ale naprawde najpierw psłuchajcie techno dopiero polecajcie coś koledze... tutaj macie ponad 20 giga techno, posłuchajcie i dopiero cos radzcie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jak sub jest dobry i odpowiednio zestrojony a pomieszczenie dobrze zaaranżowane to można grać na subie tylko ja nie rozumiem dlaczego się czepiasz przecież nikt mu suba nie poleca( chyba że do KD). Mimo wszystko nie bądź taki kategoryczny bo stawiasz tezy które łatwo obalić. Co do techno sensu stricto to rzeczywiście tam liczy się raczej szybkość i puknięcie w wyższym basie niż głębokie misiowate zejście. Wychodząc z tego założenia to najlepsze będą właśnie jakieś monitorki które nie będą na siłe schodzić w dół za to utrzymają tempo, tu nasuwa się skojarzenie---AE evo 1:)

nie no pewnie ze sub jest dobry ale za 1000zł to sie nie osiagnie tego brzmienia o jakim piszesz, a co do evo 1 to masz racje, u kumpla słuchalem na evo 1 techno i BAJKA!!! super kontrola, przestrzeń cudowna ogólnie miodzio:) te kolumny wrecz są stworzone do techno:)

NaLeSnick

chyba nie słuchałeś nigdy Evo albo słuchałeś na złej konfiguracji bo akurat do takiej muzyki się świetnie nadają. Tak właściwie to niby co ma w nich nie pasować do techno? Konkrety a nie jakieś tam widzimisie...

Co do suba to zgoda że w zakresie do 1kzł to nic nie zagra na wysokim poziomie...Ale mając np.2500zł można pomyśleć o JBL XTI 300 który w muzyce gra jak żadko który sub-sam o nim myślę:)

ups! zauważyłem w twoim "o mnie" że masz te Evo w domu:) Więc coś nie tak albo z twoim słuchem albo z twoim systemem bo jak ja słuchałem Evo na NADzie C370 to grało bajecznie. Jedyne czego im brak to najniższego basu ale w techno wcale takiego nie trzeba więc nie rozumiem. No i ta cudowna przestrzeń a do tego piękna barwa. Wysokie mocne ale nie za ostre. W.g mnie rozwalają Paradigmy w pył...

norwidos Evo1 do Techno to ublizanie tym kolumna :) Heh , zartuje oczywiscie.

Moze rzeczywiscie na lepszym sprzecie techno brzmi w tym zestawieniu. U mnie glowna wada jest to ze Evo1 strasznie uwidaczniaja "sztucznosc" czy "syntetycznosc" tej muzyki , razi mnie to...

bylem dzisiaj w sklepie ( Euro rtv agd a potem Saturn) i nie moglem niestety nie mieli tam Paradigmów Monitor 3. wiec w tej chwili moge sie zdac tylko na wasz opinie. jak bedzie sie mial bass z tych paradigmów do basu z Altusa 200? jak bedzie sie miala efektownosc w porównaniu z Altusem 200? dla ułatwienia podaje wam parametry techniczne( sam nie zarardzo umiem odczytac rzeczywiste pasmo przenosznia- to sie chyba jakos liczy przy spadkach głosnosci, ja sie na tym nie znam) oto parametry techniczne kolumn

Ukryta Zawartość

post-6642-100007022 1170269098_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kurna blada ! Czy Was pogięło z tymi Atusami :D :D :D Co wątek to Altus......

Dane techniczne nie mają znaczenia, pisałem o tym powyżej !!! Posłuchaj Paradigmów w sklepie firmowym Polpaku - w marketach ich nie znajdziesz.....ale POSŁUCHAJ, nie czytaj ulotek reklamowych.....to nie ma sensu....

Ale przeciez jemu w ogole nie chodzi o dzwiek, raczej o wyglad (ze niby wielkie kolumny z glosnikami jak talerze) i samo przekonanie ze duze zagra lepiej. Wiec niech idzie kupi te altusy i wyda na nie swoja kase a pozniej niech gdzies sobie poslucha paradgimow, moze wtedy zrozumie ?

dlaczego nie chcecie odpowiedziec na to proste pytanie. która klulmna daje nizszy, mocniejszy bas? nie wiecie to napiszcie ze nie wiecie. nie piszcie ze jak chce hałas to mam sobie kupic Altusy to nie jest ospowiedz na pytanie. wiem jak graja Altusy bo sam je miałem ale PAradigmów nie mialem wiec nie wiem jak graja, i to dlatego miedzy innymi zalozylem ten wątek. pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.