Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do 1000 zł do techno

jarek_1987

Rekomendowane odpowiedzi

witam

nosze sie z zamiarem kupna kolumn podlogowych. moimi ostatnimi kolumnami były Altysy 200 ale udało mi sie je sprzedac, grałem na nich przez ok 5 lat. teraz poszukuje cos co jednak gra troszke ladniej od tych altusow.sprawa by była prosta(wiekszosc kolumn gra ladniej niz altusy :) ale ja nie potrzebuje monitorkow albo kolumn regałowych tylko jakies potezne kolumny które dobrze przesosza sekcje niskotonowa(słucham muzyki technicznej, klubowej)zastanawialem sie nad Voyagerami 350 ona graja równie głosno jak altusy ale podobno graja a nie buczą:P Moj pokoj ma 18 m2 a wzmacniacz to Yamaha ax-900. co polecacie w cenie do 1000 zł. kolumny moga byc urzywane np. z allegro.pozdrawiam

no Zeuski to tez juz sa konkretne kolumny ale to nie do tych powierzchni:) martwi mnie tylko jedno. bo voyagery 350 mala bass reflex z tyly. jak to sie ma do ustawienia kolumn? słyszalem ze sa dość duże problemy z ich ustawieniem...

-->jarek_1987

myślę że mógłbyś się rozglądnąć za kolumnami używanymi np. Tannoy m5 ,sam kupiłem używane w idealnym stanie za właśnie około 1000zł. Na pewno klasą przewyższają Tonsile, myślę też że z 4 głośników o średnicy 20 cm. basu nie zabraknie zważywszy też na wielkość twojego pokoju, a reszta pasma też jest w porządku. Pozdrawiam

A nie lepiej byłoby wybrać jakieś monitorki + aktywnego suba? Moim zdaniem powinno być lepiej niż ok.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Miałem Voyagery 350 odradzam do muzyki techno bardziej nadają sie do metalu i rocka . Tannoy M5 grają dobrze ale nie z muzyką techno prubowałem w sklepie . W tej chwili słucham muzyki techno na kolumnach Jamo Classic 8 , nadają się również do muzyki klasycznej . Radzą sobie z techno lepiej niż M5 a dużo lepiej niż Voyagery 350 .

a co Wy na to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

imho v2 bardziezj sie do techno nadaje jak v3 i v4 :)

Ukryta Zawartość

ja chyba bede szukal tannoy mercury m5, moze znajde jakies w granicach 1000 zł. podobaja mi sie te 2x20 cm. moze jestem jakis starodawny ale srednica głosnika ma dla mnie duze znaczenie albo to cos co pozostało we mnie z Altusów:) jak mam jeszcze pytanie czy seria mercury to jest jeszcze produkowana?

Ukryta Zawartość

prosze przeczytac opis na gorze

Ukryta Zawartość

a może wybierzesz coś z oferty kody np.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

M5 mają niezłęgo kopa, na prawdę ładny bas prezentuja ale w zestawieniu z wydajnym piecem. Inaczej sie rozłazi i brakuje mu kontroli. Nie są to głośniki kat. KD, na prawde potrafią uroczo zagrać i ostro "przywalić" kiedy trzeba. Ale do łubudubu to ich szkoda, znajdz sobie jakies polarisy i po sprawie.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

a ja jednaqk proponuje pójść gdzieś do sklepu audio i posłuchac Paradigma bo chyba wyglad tych 3v2 cię nie przekonuje... ale jak usłyszysz co one wyprawiaja byc może zmienisz zdanie;) 3v2 raczej nie znajdziesz w sklepach tylko 3v3 lub 3v4, jak bedziesz miał okazje posłuchaj 3v3, nie uwierzysz że graja takie małe kolumny !!! i propouje tez te paradigmy z allegro oczywiście po potargowaniu sie tak jak mówił kamień;)

no ja bym wolał jakies podlogowe kolumny wiec raczej te paradigmy odpadaja. mam takie wrazenie ze powoli zmienia mi sie gust muzyczny i zaczynam sluchac jednak "normalnej" muzyki wiec te Tannoye M5 sie u mnie nie zmarnuja a piec mam chyba całkiem całkiem bo to jest yamaha ax-900 (2*130 sinus). a te kolumny kody to tez takie konkretne tylko chyba zdjecie to nie te jest bo jak te kolumny by mialy glosniki 203 mm to kolumna by miala chyba ze 2,5 metra:)prosze sie jeszcze raz przyjzec

jeszcze to mi w oczy wpadło:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak już ktoś pisał do tej muzy najlepsze będą minitorki + sub. I ja całym sercem jestem z nim...:))

Polecam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) + Np. to:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49958578

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Może lepszy byłby ten:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.