Skocz do zawartości
IGNORED

Jak tu być poważnym i nie stresować się?

opteron

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki zwrot pieniędzy? O czym Wy gadacie?! Kolumny, których historię opisałem wyżej, sam wcześniej kupiłem od faceta, który je wystawił na allegro. Jest na tym forum od dawna i myślę, że jeśli zechce to sam zabierze głos w tej sprawie, ale wracając do tematu to zawracałem gościowi głowę na GG do późnych godzin nocnych przez tydzień, żeby mie je oddał bez licytacji. W końcu wymęczyłem. Stanęło na równych 3.000pln. Wpłaciłem kasę, dostałem kolumny i spoko jest. A wiecie co sie stało kiedy on zamknął swoja aukcję z tymi kolumnami, które mi sprzedał? Dostał dziesiątki maili od ludzi, którzy byli gotowi dać za nie dużo więcej, ale czekali do końca aukcji. I co teraz raptem po dwóch dniach czy po tygodniu mi sie odwidziało i mam do niego zadzwonic czy napisac "ty facet oddawaj kasę bo coś tam coś tam a jak nie to zobaczysz"? Interesy to nie zabawa w piaskownicy. Jakby do mnie ktoś wyjechał z takim tekstem to chyba bym go zabił śmiechem.

A oddawanie towaru do sklepu w ciągu 7 dni bez podania przyczyny ukróciło sie nie dlatego, że ktos tam cos wylutował, tylko dlatego, że ludzie brali np. magnetowid czy nawet telewizor na weekend, żeby sie pochwalić przed rodziną i sąsiadami albo obejrzeć sobie finał mistrzostw świata w piłce na ładnym dużym ekranie a w poniedziałek oddawali sprzęt utytłany tłustymi paluchami i w porwanych kartonach i już ślepili po regałach co by tu jeszcze sobie wypożyczyc na następną sobotę bo "ma wpaść Ziutek z Halinką i niech sobie nie myslą, że nas nie stać".

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

"(...)i niech sobie nie myslą, że nas nie stać"

Jejku to żyją jeszcze na tym świecie tacy zakłamani ludzie? - śmieszy mnie odstawianie takich szopek, tylko szkoda że cierpią na tym prawdziwi klienci którzy są zainteresowani kupnem! A nie chwaleniem się przed "Ziutkiem i Halinką" (którzy i tak mają nas głęboko w tyłku)

A sprawa z tym oddawaniem jest dziwna, ja napewno nie przyjoł bym kolumn które kiedyś sprzedałem na allegro tylko dlatego że komuś się dźwięk nie podoba, ale tu sytuacja była jasna odsłuchy itp. - to jest troche jak w sklepie tam wszystko brzmi 'rewelacyjnie' a w nmaszych skromnych 4 ścianach już ciut inaczej i później zaczyna się szukanie przyczyny a nie oddawanie głośników do sklepu - wydaje mi się to absurdalne.

P.S współczuje i pozdrawiam

Wydaje mi się że w opisanej na wstępie sytuacji sprzedający mógł wykazać dobrą wolę lub nie i zależało to tylko od niego -poszedł klientowi na rękę, podjął ryzyko że z kolumnami coś jest nie tak (uszkodzenia w transporcie itd) ale mógł tego nie robić np dlatego, że rzeczywiście wydał forsę na chrzciny córki i nie ma z czego oddać. Sklep to jednak troszkę inna sprawa -prowadzi się regularną działalność handlową, która jest źródłem utrzymania i obowiązują tam pewne zasady, natomiast kiedy dwóch panów umawia się dżentelmeńsko to nawet z punktu widzenia prawa warunki mogą sobie ustalić dowolne i jeśli w umowie (ustnej) nie było mowy o zwrocie to nie ma żadnego zwrotu. To tak jak z kupnem samochodu -w umowie zapisuje się, że kupujący zna stan techniczny i nie wnosi zastrzeżeń.

Dokladnie tak, kupujacy z drugiej reki ponosi ryzyko. Jezeli nie umowiliscie sie, ze gosc moze oddac kolumny to OK. Jezeli nie to powinienes mu powieziec "sorry Winetou" - to nie supermarket.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.