Skocz do zawartości
IGNORED

Wystawa HI-END Monachium 2005

Hiena-podrobka

Rekomendowane odpowiedzi

Pragnę zwrócić uwagę jak profesjonalnie są poustawiane klocki. Spectral, Pass, Ayon na specjalnych stojakach pod wzmacniacze. Transparenty za Passami i JmLab-y są umieszczone na drewnianych deseczkach, Marantz widać stoi na specjalnych nóżkach, chociaż na szklanej półce :( A AP są ustawione wbrew zasadom ich ustawiania, dlatego może grały słabo. Nie mogły rozwinąć „skrzydeł”. To wszystko ma wpływ na jakość dźwięku.

Pzdr.

qb_1

Pre i cd do tego systemu stały po lewej stronie przy ścianie, a połączenie do końcówki biegło długimi kablami symetrycznymi.

Ogólnie rzecz biorąc czuć było dbałość o każdy element systemu. Hi-end to moim zdaniem właśnie także dbałość o najmniejszy szczegół. W pokoju, w którym prezentowany był Spectral, prowadzone były porównania polegające na zmienianiu tylko i wyłącznie podstawy pod wzmacniaczem. Najpierw granit, potem grant z kolcami, potem jeszcze inne cuda. I...sam nie wiem. Po pierwszej zmianie wydawało mi się, że dzwięk jest bardziej precyzyjny, z większą ilością detalu. W podobnym tonie wypowiadali się pozostali uczestnicy prezentacji (jednak nie jestem w stanie zapewnić że to nie była autosugestia). Niestety po następnych zmianach nie słyszałem poprawy. Madrzejszy o stokroć ode mnie współtowarzysz zwrócił uwagę, iż przy każdej zmianie odpinane były kable głośnikowe i wyłączana była końcówka (to akurat zauważyłem:)), co wyniku procesów zachodzących w końcówce prowadzi do tego, że po ponownym włączeniu nie zagra ona identycznie. Błąd w sztuce?

Zwrócić uwagę mogła także prezentowana muzyka. Większość prezentacja była przeprowadzona profesjonalnie, z wcześniej przygotowanych płyt. Ma to oczywiście swoje plusy i minusy, o czym przed chwilą właśnie rozmawiałem z pal`em55. Z jednej strony żaden z dystrybutorów nie pozwoli sobie, żeby horda lukarowców wpadała do każdego pokoju z płyta testową Fadeovera i zapuszcza tak niski bas, że wylatują korki a światla gasną jak to miało miejsce w Sobieskim:):):) Dobierali zapewne dobrze brzmiącą na poszczególnych systemach muzykę, jednak to ich prawo. Oczywiście minusem jest brak odsłuchu swoich płyt i tym samym bardziej miarodajnej oceny.

Znamienne myslę jest to, iż prezentowana muzyka była diametralne inna niż na naszej wystawie. Nie slychać było zewsząd plumkania Diany Krall (była jednak przypadkiem chyba moja ulubiona Sade), puszczane były najczęściej samplery, dobre wydania, dobre wytwórnie. Zero klasyki Arku:) (acha, AP były ustawione prawidłowo, na dłuższej ścianie. Tak ogólnie to prezentował je sam konstruktor, a chyba on wie jak je ustawić:)). Bardzo ciekawa była audio-wizualna prezentacja w pokoju Piegi. Z przyjemnoscią zakupię tą płytkę jak już nabędę dvd:) Jak powiedział kolega: "J.M. Jarre przy tym wysiada":)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>Zaraz odpowiem Ci na maila.

Hienka, napisz proszę na forum - albo wyślij też do mnie info na maila. W niedzielę będę miał okazję posłuchania Benchmarka w swoim systemie, tak więc każda dodatkowa informacja na wagę złota;)

do --> Hiena-podrobka:

Hienka, jesli możesz skreśl kilka słów jak grał Teac P70 + D70, bo tak się zastanawiałem nad tym zestawem dla siebie, a mało jest ludzi którzy to słyszeli via real (nie wszędzie to kosztuje tyle ile sobie śpiewa dystrybutor) - o ile oczywiscie się wsłuchałeś. Z gory dzięki !

Pozdrawiam.

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

Martin

Owszem słuchałem wspomniany, zacny komplet Teaca, a nowe klocki Teac Esoteric wyglądają wprost niesamowicie, jednak jak wiesz słuchałem całego systemu. Nie jestem w stanie "wykroić" jak brzmiało samo żródło, natomiast system ogólnie rzecz biorąc pomimo pewnych niezaprzeczalnych zalet (potęga dołu, skala, potęga dzwieku) niestety nie zachwycił.

Panowie, mam dla Was jeszcze kilka fotek:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ta wytwórnia zorganizowala występ na żywo artysty znajdującego się na zdjęciu w powyższym linku nagłośniony pięcioma ślimakami

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - relacja i zdjęcia, w tym przekrój Lumen White`ów oraz system Magnepana z Jeffem.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hienka napisal:

"[...]przy każdej zmianie odpinane były kable głośnikowe i wyłączana była końcówka (to akurat zauważyłem:)), co wyniku procesów zachodzących w końcówce prowadzi do tego, że po ponownym włączeniu nie zagra ona identycznie."

Jakie to procesy ???

"Jakie to procesy ???"

Zmiany temperatury. Zmieniają się punkty pracy tranzystorów lub lamp, co może mieć większy wpływ na dźwięk niż różnego rodzaju postumenty pod klockami.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.