Skocz do zawartości
IGNORED

Co McGyver zrobiłby za 600zł?

e-gregor

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się składa że miałem M2. ale że cienkie były więc je tanio sprzedałem i teraz żałuje.

Załuje ponieważ miałem okazję zobaczyć ich tuning przez MG a następnie posłuchać w nowej wersji..

Efekt był dużym zaskoczeniem.

unikam ostatnio bycia kategorycznym ( podobno oznaka ignorancji?) ale stanowczo się sprzeciwiam opinii że Tannoy M2 są marne, ciękie czy tym podobne. W mojej ocenie ten kto to pisze jest analfabetą audiofilskim. Kończę bo aż mi ciśnienie skoczyło...:) Myślę żę prasa trafnie je wychwalała, w swojej cenie co tam niby miało im zagrozić??????

Ostatnio mam poważny problem i czuje się lekko sfrustrowany bo mam zapalenie obydwu uszu a na jedno prawie nie słyszę i nie mogę nic słuchać- Wiecie co to znaczy? Mam nadzieję że nie i nikomu nie życzę:((( jednak opinię nt. Tannoy M2 wyrobiłem sobie zanim miałem ten problem, ubiegając wasze docinki:)))

Ludzie, nie róbcie sobie jaj. Za 600 zł można sobie zrobić samemu coś lepszego od M2, ale pod warunkiem że nie policzycie kosztów robocizny, bo to sporo roboty i w tej cenie z gotowymi kolumnami bez kiwnięcia palcem zmieści się tylko tandetna masówka.

Jeżeli ktoś nie chce kiwnąć palcem, to lepiej kupic używane M2 i spokój.

A czy mozna jeszcze taniej zrobić samemu coś lepszego? Licząc tylko koszty zakupu komponentów, to chyba można.

Przypominają mi się takie na przykład Radmorki LS10, które uchodziły za lepsze od M2.

Obudowy solidniejsze niż w tych Radmorkach można sobie samemu zrobić za mniej niż 100 zł.

A z tego co pamiętam, grały w tych kolumnach Perlessy WA10 (ile to kosztuje u Rolpha?), i średnioniskotonowe Intertechniki produkcji czeskiej, które jak dobrze poszukać to pod czeską marką można kupić za kilkadziesiąt złotych.

norwidos

Zapalenia ucha wspólczuję. Też to miałem i wiem jak się czujesz.

Skoki ciśnienia trzeba leczyć gdyż są bardzo niebezpieczne.

Zdania o M2 nie zmienie. Opinii gazetowych już nie czytam- wolę posłuchać.

ps. Kupiłem je kiedyś właśnie pod wpływem takich kolorowych świerszczyków :-)

pozdrawiam: audiofiliski analfabeta

Ocena jakości dźwięku Tannoy M2 zależy od punktu widzenia. W kategoriach obiektywnych mają bardzo wiele wad. Jednak w ich cenie nie sposób znaleźć niczego grającego równie przyzwoitym, niedrażniącym dźwiękiem.

Czyli co kupic :

Tannoy M2

Mission 701s

Paradigm Mini monitor v.3

Jamo Classic 4

?????????????????????????????????

.....czy moze jeszcze coś innego do 600zł

marekzawa, 2 Wrz 2005, 19:23

>McGyver

>Czy servisówka doszła ?

Niestety, na pocztę nie można w ogóle liczyć. Nic nie dostałem, inaczej już rozpływałbym się w podziękowaniach.

Muszę "podziękować" poczcie. A było polecone? Jeżeli tak, to za zagubienie takiej przesyłki można ządać odszkodowania w wysokości do 10x cena usługi:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Sorki za audiofilskiego analfabetę ale wbrew pozorom M2 są dosyć wymagające w stosunku do akustyki pomieszczenia, doboru elektroniki oraz jak na moje ucho to dają nawet poznać różnicę w przewodach-co wg mnie w tej cenie jest komplementem. Ja nie uważam że nie mają wad, zauważyłem ich sporo, ale bez przesady...jakie kolumny w tej cenie grają lepiej? Do tego M2 ztuningowane przez McGyvera moga być konkurencją dla wyższego pułapu...:)

Co McGyver zrobiłby za 600zł?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Podejrzewam ,że coś co NIE jest komercyjnym gniotem (z elektrolitami i mikro ,cienkimi jak włos cewkami) tylko porządną robotą !!!

Jeszcze jedno do osób urządzajacych sobie kpiny z ludzi zasługujących na szczególny szacunek-jesteście ciency jak aluminiowy drup nawojowy i tylko zaczepiac potraficie...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

POZDRAWIAM

Grubiaństwo i chamstwo niektórych pań z okienek pocztowych, zwłaszcza tych niemłodych, potrafi mnie czasem do szału doprowadzić. To instytucja na której niezatarte piętno wywarły lata komunistycznej bylejakości.

Coś w tym jest, ale po dzisiejszym doświadczeniu doszedłem do wniosku, że nie dotyczy to tylko Poczty. Bo od kiedy do firma, której płacisz dyktuje Ci warunki i twierdzi, że czegoś nie zrobi bo jej się nie chce. Porażka jednym słowem.

Adam, w każdym razie udało mi się jakoś sprzęt "odzyskać" chociaż jeszcze nie mam go w domu, pewnie przyjedzie za jakas godzinkę, dziwnie to brzmi, ale tak własnie jest

Witam,

ja nigdy nie zawiodlem się na Poczcie Polskiej-mimo ,że korzystam często z jej usług...

Ukryta Zawartość

Wydaje mi się ,że każda placówka poczty jest inna, bo inni ludzie w niej pracują-jak w życiu są lepsi i gorsi...

POZDRAWIAM

Ukryta Zawartość

Ja w zweszłym miesiącu dostałem avizo -listonosz nigdy się pofatyguje- o przesyłce.

Poszedłem na moją ulubioną pocztę, odstałem swoją godzinę, odebrałem przesyłkę, a gdy zobaczyłem wpisy ile razy usiłowano mi ją dostarczyć to szczęka mi opadła.!!! Dwa z nich były z datą wcześniejszą niż paczka została nadana !!! Taka szybka jest Poczta Polska.

Rozumiem o co wam wszystkim chodzi !!!

-piszecie różne dziwne wątki na tym forum ,bo liczycie na to ,ze Lukar się w końcu zdenerwuje i pocztą wyśle wszystkim upomnienia !!!

McGywer za 600 zl pewnie moglby upgredowac jakies kolumny, ot i wszystko, bo raczej nic od podstaw sie nie da zrobic.

Co bys powiedzial na JM Lab 706s - sluchales, ogladales bebechy, cos sie da poprawic?

No i teraz jak na złośc jak sie zdecydowałem na zakup M2 to nigdzie ich nie moge dostac. Musze chyba sie wybrac do warszawy i tam popatrzec po jakis komisach moze albo w gazetach bo kurcze zostałem bez kolumn :)

No i teraz zastanawiam sie czy do tych Tannoy M2 nie zmienic wzmacniacza z mojego Pioneera A-705R na jakiegoś NAD'a C340 albo może Harman'a Kardon'a HK 670 ---- co myslicie nad ktoryms z tych wzmaków do M2 ??

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.