Skocz do zawartości
IGNORED

Star Wars Episode 3: oglądaliście?

vorpane

Rekomendowane odpowiedzi

Jazz, dialogi jak dialogi. Najbardziej mi się podobało kiedy Joda zagadnął kanclerza: "skoro tak potężny jesteś, dlaczego wychodzisz?", ale reszta też była spoko, wiadomo Star Wars. Apropos dialogów pisanych przez Lukasa w Imperium Kontratakuje Harrison Ford w scenie, gdzie był pakowany do zamrażarki miał odpowiedzieć Lei na jej"kocham Cię":"ja Ciebie też". Odpowiedział:"wiem"- i dlatego fajnie to wyszło. Podobno powiedział Lukasowi:"to, że Ty coś napiszesz, nie znaczy, że ja to powiem", tak więc wszystkie SW są nieco sztywne pod względem dialogów, taki ich urok. A Han Solo, moim zdaniem obok Kenobiego z IV epizodu najlepsza kreacja serii.

Pozdrawiam

Continue this thread, shall we ? ;-)

Jak dla mnie 4/6, a 6 nie daje.

Gdyby wyciac 50% scen z walkami na miecze, szczegolnie dluzaca sie finalowa scena walki wsrod tryskajacej lawy i "dramatyczne" sceny z postaciami wypatrujacymi troskliwie przez galaktyczne okna byloby jeszcze lepiej.

Niestety takie sa wymagania wspolczesnego amerykanskiego widza i musimy sie z tym pogodzic, w koncu on za to placi. Sumujac: Mila ulga, wreszcie prequel, ktory nie wstydzi sie oryginalnej sagi i zgrabnie laczy je w jedna calosc. Do tego ciekawa historia z aktorstwem, ktore choc momentami nie zachwyca to jednak w tej konwencji jest zupelnie wystarczajace, Yoda too cool for school. Jak dla mnie to rowniez calkiem sugestywne i przekonywujace widowisko fantasy. Niestety nie dla ludzi z wyzszych sfer ;-) Porownania z BR IMHO nie na miejscu.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.