Skocz do zawartości
IGNORED

Siatkarska reprezentacja kraju

Nijaki

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

I Serbia i Czarnogóra przeciwko nam.

Nic dziwnego, że przegraliśmy. W końcu to aż dwóch na jednego.;-)

A moim skromnym, kobiecym zdaniem, gdyby Szymański trochę wcześniej opuścił boisko, może wygralibyśmy ten mecz

Ł.A. Woman

Tu się z Tobą zgadzam Nijaki ;-). Poziom adrenaliny był bardzo wysoki. Zwłaszcza na początku meczu i podczas tie-breaku. Ciekawe kiedy Lozano powoła Świderskiego.

Pozdrawiam

Ł.A. Woman

I to dobra cecha Lozano, daje czas na porzadne wyleczenie sie. Bliskie zrodla mowia, ze moglby zaczac wchodzic juz za tydzien, ale dopiero faktyczny stan rehabilitacji pokaze, kiedy wejdzie do gry ow siatkarz.

Pozdrawiam rowniez :)

• 2 tygodnie później...

odswiezajac watek...jak wrazenia po meczach weekendowych...piatek gra jak bajka a co sie stalo w sobote???impreza po piatkowym meczu byla czy co????w koncu kto nie wygrywa 3:0 ten przegrywa 3:2...jak myslicie,bedzie lepiej w rundzie finalowej niz rok temu?

W Final Four chlopaki sobie juz za bardzo nie poszaleja - jakby losowanie par polfinalowych nie wygladalo, to zaloze sie ze trafimy na Brazylie :)

Ale wazniejsze sa eliminacje MS - Rosja i Bulgaria - to bedzie prawdziwy sprawdzian dla chlopakow.

Ja sądzę że nie. Z grupy oczywiście wyjdą ale dalej to nie daję łajbie żadnych szans. Co do gry chłopaków to jedynym pozywywem dla mnie jest Wlazły.

Gorzej dla mnie zaprezentowały się kobiety. To co prezentowały w ostatnich meczach z japonią i brazylią to było straszne. Dla mnie widoczny brak ogrania, koncentracji, bo umiejętności nie brakuje. Przykładem był mecz z brazylią. Na początku każdego seta grały tragicznie, nie kończyły żadnej akcji ścinką, dopiero po 1 przerwie tech. coś zaczynało się dziać ale wtedy już przegrywały min. 5 punktami.

to co Wlazly pokazal w piatek to naprawde bylo mistrzostwo...czemu zawsze tak grac nie moga??? az przyjemnie sie oglada taka siate jak im sie gra uklada...niestety przyzwyczajony do tego, ze przegrywamy, nie jestem zbyt optymistycznie nastawiony na dalsze mecze, choc mam nadzieje milo sie rozczarowac...Kobiety???ehhh...szkoda gadac, chyba za malo w kosc dostaja;)

Czasem żałuję, że ziemia nie jest płaska i że nie podtrzymują ją cztery wielkie żółwie.

Ale taki los kibica, że czasami mecze odbywają się na drugiej półkuli.

Ach te zarwane noce ;-)

Mam tylko nadzieję, że w poniedziałek silnie i często ziewając powiemy;

-"warto było" ;-)

Ł.A. Woman

pal55-

skąd ta niezbyt dobra wiadomość, że Wlazły może nie zagrać?

Obawiam się, że Szymański nie sprosta zadaniu utrzymania całego długiego meczu, nie mówiąc już o całym naszym występie w Argentynie :-(

Ł.A. Woman

gdzie nie spojrzec pisza, ze Wlazly skrecil staw skokowy w ostatnim meczu z Serbami, wiec moze nie grac. Wiele zalezy od wyniku meczu Serbow z Grekami - jesli Serbowie dzis o 20tej zapewnia nam awans to Wlazly na pewno bedzie odpoczywal i pewnie tez paru innych chlopakow :) - moze Stelmach wreszcie sobie pogra.

A tam zarywanie nocy, zarywanie to bylo jak pierwszy raz wystepowali w lidze swiatowej, kto pamieta posiedzenia przed telewizorem w godzinach 3, 4, 5 w nocy/nad ranem. Np. mecz z rosja wtedy, niepodziewanie wygrany, po wejsciu Swiderskiego gdy przegrywalismy 0:2, po czym jego znakomita gra i dostosowanie sie zespolu pozwolilo wygrac 3:2... To bylo zarywanie, jak po meczu nie szlo sie spac, tylko juz czekalo na poranne wyjscie z domu do obowiazkow ;).

Niech sie chlopaki ucza, kolejne mecze z mocnymi, moga wyjsc na dobre. Nie powinnismy opierac gry tylko na Wlazlaku, bo co, jak sobie noge skreci to juz polska nie gra?, zgadzam sie, Szymanski to cienias, no ale jak trzeba grac, to nie ma wyjscia ;), pozniej bedzie czas na szukanie drugiego, lepszego atakujacego. A Stelmach, moze sobie i pogra, ale jak bedzie grac tak jak w ostatnich oficjalnych meczach to... co druga wystawa niedokladna, beznadziejnie glupie zagrania, eee ;))). A tymczasem 23 minela, do meczu coraz mniej ;). A moze bedzie mila niespodzianka i wylacza komentarz Debowskiego, pamietacie LS sprzed 3-4 (chyba) lat, kiedy gralismy z hiszpania i przez pol seta go nie bylo slychac, za to hiszpanskich puscili... rewelacja :), taki powinien byc komentarz, mimo, ze prawie nic nie rozumialem. Z polskich, zyjacych, to Wagner madrze i konkretnie gada.

Dzisiejszy mecz rzeczywiście nie był może szczytowym osiągnięciem naszego zespołu ale podobno mogliśmy sobie pozwolić na porażkę. Cieszę się jednak, że sobie na nią nie pozwoliliśmy. :-)

Ł.A. Woman

Nie no, takie kalkulowanie z kim mozna, w jakim meczu mozna, badz nie mozna wygrac - to calkowicie bledne myslenie. Dzieki takiemu rozumowaniu wychowalismy sportowcow, ktorzy wiecej kombinuja jak sie przeslizgiwac, niz po prostu graja. A powinni miec zakodowana w glowie chec zwyciestwa, z mocnymi wygrywac, slabych "masakrowac". A jak pseudo komentatorzy zaczynaja swoje wywody nt. ukladow w grupach, ilosci potrzebnych wygranych do wyjscia z grupy, to mi sie niedobrze robi. Po prostu grac, zeby wygrac z kazdym i tyle filozofii w tym ;).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.