Skocz do zawartości
IGNORED

Tuning Azur 540C !

Matthew

Rekomendowane odpowiedzi

co do rezystorów węglowych to też chetnie bym się dowiedział skąd je wziąć.Ja użyłem rezystorów z demontazu ,

pochodzących z uszkodzonych telewizorów, ze wzmacniaczy wizji.Są bardzo podobne do Rikenów tylko są brązowe.Może ktoś wie gdzie je mozna nabyć.Czy to mogą być rezystory Ropli?

wymieniłęm C13 i C26 na oscony 10uF i dowaliło jakby wszytskiego więcej ale jakby przesterowane trochę, nie podobało mi się i dolutowałem równolegle od spodu jeszcze po 3 szt, więc jest po 40uF na kanał.... muszę powiedzieć że coś drgnęło ;) coś sie pojawiło w brzmieniu... inaczej niż z oryginalnym kondem..

• 2 tygodnie później...

słuchajcie, mam Transformatorek taki od skanera na 15V, jak ładowarka do komórki wygląda, czy mogę go użyć do osobnego zasilania zegara LC Audio? na próbę podłączyłęm i działą...output ma na 15V DC i 1A.. nie jest to jakiś hiend, ale może się nada

Maciek, a ty masz całe osobne zasilanie do zegara, czy tam jest tylko stablilizator ?

Z twojego wpisu zrozumialem, ze dajesz trafo bezpośrenio na zegar, ale wieciesz, rano jest, kawy nie pilem jeszcze ;)

Pozdr.

zapomniałem fotki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

po moich doświadczeniach dużo lepiej przy stabilizatorze zasilającym daca sprawdza się Os-con, natomiast przy stabilizatorach zasilających opampy dużo lepiej panasoniki fc jak również w szeregu sygnału z opampami lepiej FC..

pozdr

Matt

panowie co to za sekcja

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.