Skocz do zawartości
IGNORED

Tuning Azur 540C !

Matthew

Rekomendowane odpowiedzi

napięcie mam 15V, i stabilizatory na + i -, natomiast baaaaaardzo dobrze sprawdziły mi się Panasoniki FA 680uF (50gr/szt ;))) zamiast FC 47uF na zasilaniu opów.. wlutowałem FC 470uF aby zobaczyć przy zbliżonej pojemności i szybko wlutowaałem spowrotem FA... one zagrały lepiej bez wygrzewania niż FC które podobno 3 dni muszą pograć..

Panowie, tak czytam note katalogową kostki AD797 i widzę że rezystory w sprzężeniu swrotnym są max do 100 Ohmów... a ja mam 4,7k, oraz wejście na + opampa też jest 100 Ohm a ja mam 10k !! wg noty to chyba nie wykorzystuję całej możliwości AD797 czy nie?

Witam !

>Matthew

Nie przejmuj się tak wartościami tych rezystorów :) - nota katalogowa jest pod układ ultraniskoszumny - do nich został zaprojektowany AD797 - tu wystarczą większe wartości, szumy nie są takie ważne :)

Pozdr.

rozdzieliłem zasilanie, dałem osobne trafo 50VA na zasilanie daca i ten zabieg przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, nie bez powodu ludzie mówią że rozdzielenie zasilania jest jednym z podstawowych działań podczas tuningu...

wrażenia odsłuchowe:

dźwięk dostał mięsa, ale najbardziej rzuciło się w uszy powietrze i lokalizacja źródeł, instrumenty grają same sobie, wogóle nie przeszkadzając sobie na wzajem, razem z ad797 cd gra teraz bardzo przyjemnie, analogowo można by rzec, brak wyostrzeń, sybilanty poznikały ale może to jest sprawką preampa do GC, nie mniej jednak rozdzielenie zasilania to było to !

teraz to jedynie już BlackGate'y mogą coś wnieść ;)

Zamieszam fotkę Azura z rozdzielonym zasilaniem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Szacunek.

Czy z szanownych kolegów posiada serwisówkę do D500SE?

Pragnę w nim pogrzebać (ale nie pogrzebać - metafora taka). Może ktoś już coś w nim zmienił, to poczciwy cd-ek.

Z góry dzięki.

OK.

Zgłoszę się jak zabrnę dalej. Jutro wstawiam nowe diody BYS21/90 w sekcję dac`a i kondy na Rubycony ZL i os-con`y. Tak na początek. Zmierze napięcie na dac`a i zamówię trafo.

Szacunek.

na własne uszy usłyszałem jakie znaczenie ma doprowadzenie sygnału taktującego z zegara.. czyli znów kablologia.... najlepiej się sprawdził mój cyfrowy cieniutki kabelek posrebrzanej miedzi w teflonie ale wsadzony w ekran....poprzednio zrobiłem tak aby było bardzo ładnie i wygodnie, czyli zwykły kabel i dwie żyłki... scena i lokalizacja były jakies nie takie... stwierdziłem to dopiero jak zrobiłem ten "dobry" kabelek ...

mam już prawie wszystkie elementy by zrobić osobne stabilizowane zasilanie do zegara ;) no zobaczymy, użyję LM7815 i LM7915... mam również osobne trafo EI wymontowane ze starego CD ;)

już zaczyna mi brakować miejsca w cd ...

Pozdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.