Skocz do zawartości
IGNORED

Jaką plazme kupić

franz

Rekomendowane odpowiedzi

proponuję poczytać dwa tematy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

nie kupuj w ciemno

weź plazmę do domu i zobacz jak będzie działała z twoim syganłem z kablówki, tunera czy analoga.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zobaczymy - jaka prowokacja.

Palzma 42 ? czy 37 ? . Masz już ulubioną firmę czy cena sztywna?

Jeśli wyłącznie cena to - Panasonic 37 PA 50 . Pamiętaj o wejściu komponent , bo na HDMI - zdecydowanie za mało kasy. Plazma LG PX 11 - ma extra bajery - ale w szczegółach daleko jest za Panasonic . Dobry kontrast i dobry odbiór z dobrego sygnału za pomocą tunera. Aby uniknąć rozczarowań poproś o pokazy w domu.

Jeśli rzuciłbyś więcej kasy - to czeka Cię JVC .

Nie słuchaj - ogora . W zasadzie nie wiem o co mu chodzi? .

HDTV wejdzie - czy się komuś podoba czy nie. Te plazmy będą chodzić w tym systemie.

Poczytaj też linki - powyżej . Za i przeciw .

Jeśli bedziesz w okolicach Starych Jabłonek /impreza Sielawa Blues/ . To w hotelu w sobote i niedzielę możesz testować do woli plazmy Panasonica , JVC, Pioneera i lcd tych firm oraz Sharpa.

pozdrawiam

"Nie słuchaj - ogora . W zasadzie nie wiem o co mu chodzi? .

HDTV wejdzie - czy się komuś podoba czy nie. Te plazmy będą chodzić w tym systemie."

to że się nie znasz albo ze jesteś nieuczciwy to już udowodniłeś polecając 20" LCD z rozdzielczością 640x480 jako monitor

a od jakiegoś czasu przy plazmach z rozdzielczością 852x480 gadasz o HDTV

szkoda gadać

wprowadzasz w błąd mydląc oczy

.... z Ciebie a nie sprzedawca

jeżei to nie prowokacja to proponuję popatrzeć przed zakupem na telewizory LCD

dla mnie osobiście obraz z 32" LCD jest lepszy niż z 42" plazmy chociarz i jedno i drugie narazie nie jest warte swjej ceny i ma sporo wad

to moje zdanie ale może warto żebyś przejrzał ofertę LCD.

jeżeli 42" to nie konieczność to za 7000zl możesz mieć np. Sony

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oczywiście ,że Sony chodzi nie źle , ale daleko mu do JVC.

Przeczytaj gamoniu o co pytał Klient o póżniej feruj wyroki. Więc mi uczciwości mi nie zarzucaj - bo ja Ci nie zarzucam Nieuczciwości. A słownictwa uczę się od Ciebie.

Plazma Jest niezastąpiona jeśli ktoś chce kupić ekran 42 " - i to nie ma żadnego wybort CRT.

Do 32 " - króluje ze względu na cenę A ty mu piepszysz żeby kupował telewozor bo nie pora . Na co nie pora- na Twoją akceptację.

Oczywiście ,że pora . Ktoś kto kupuje ma inne priorytety potrzeby niż TY.

Ludzie kupujcie plazmy i LCD - oczywiście jeśli chcecie. Teraz Bedziesz mógł wreszcie powiedzieć ,że namawiam do zakupu.

pozdrawiam

> ogOr > locoloco

Mam propozycje.

Pomijając kwestię kto co o kim sądzi, wstrzymajmy się jakiś czas (n.p. z tydzień) z nowymi wpisami aby nie zaśmiecać forum.

Może po tym okresie będzie normalniej.

Gustaw

dno locoloco

to już jest Twój całkowity upadek w gówno

już nawet twarz masz wytatłaną

przeczytaj swój post bo naklepałeś niezrozumiaego łajna

nigdzie nie napisał że chce 42" a ja mu nie każę kupować lcd tylko zeby zobaczył i porównał

nawety nie mam zamiaru Cię poprawiać

niech każdy czytający oceni Cię sam

a co do kupowania plazm czy lcd to jak chcą to niech kupują

nie zabronię im

tylko podaję fakty że plazmy za 8000 nie są warte swojej ceny i obraz z nich jest za słaby dla bardzo wielu ludzi

jak kogoś stać na plazmę za 15-20k to niech idzie do sklepu przetestuje i kupi

jest nowszej (czytaj lepszej) generacji i taka plazma zaakceptuje sygnał HDTV w przeciwieństwie do tych modeli o których Ty często piszesz

a że narazie HDTV w Polsce to odległa perspetywa to inna bajka

ale przynajmnie taki wydatek jest przyszłościowy a nie 8000 w błoto bo za 2 lata standard HDTV zapuka do Polaków a stare plazmy nie pokażą w pełni możliwości tego standardu

"Więc mi uczciwości mi nie zarzucaj"

nigdy uczciwści nie będę Ci zarzucał bo Ty nieuczciwy jesteś i kropka

szkoda że nie masz argumentów tylko pleciesz bzdury żeby coś napisać

to jest własnie Twoja nieuczciwość albo totalna niewiedza

a jeszcze kilka minut temu czytając poprzedni temat myślałem że skończy się nasza wymiana zdań

p.s. Szanowni Forumowicze od jutra mozna się do mnie zgłaszać po akceptacje zakupu plazm i LCD

> ogOr > locoloco

Mam propozycje.

Pomijając kwestię kto co o kim sądzi, wstrzymajmy się jakiś czas (n.p. z tydzień) z nowymi wpisami aby nie zaśmiecać forum.

Może po tym okresie będzie normalniej.

Gustaw

za późno Gustaw nie zdążyłem przeczytać

ale i tak ja już skończyłem

przytoczę tylko w każdym temacie o plazmach czy lcd te tematy aby nie kozystajacy z wyszukiwarki mogli sobie poczytać

pozdrawiam

franc

niestety ogOr ma racje.szkoda 7tys zl,

dozbieraj raczej do 15tys zl za np Pioneera z panelem o wiekszej rozdzielczosci.

widzialem na wlasne oczy roznice,DUZA.

locoloco

wiem,ze trzeba gdzies te starzyzne upchnac,a ceny sa w miare przystepne,ale to wyrzucone pieniadze.chyba ze ktos kupuje dla szpanu,to moze kupic i zepsuta.

generalnie wszyscy maja tu racje.

wybor nalezy do franca

Co do jakości to w pierszej kolejności warto polecić PIONEERa.

Następnie coś z JVC/Samsung/Panasonic

Co do Sonego to uważam że są za drogie w stosunku do jakości

Unikaj Philips'a - dosyć duża awaryjność sprzętu (także Plazm/LCD) i mierna jakość obrazu.

LG PX 11 - taki se ale tani, ale jak ruszy produkcja w Polsce to będą jeszcze tańsze.

-------? franz tutaj masz link w którym jest ciekawy art dotyczący zakupu plazmy naprawde warto przeczytać:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tomek7776

Póki co Pioneer jest NR 1.

Z tą starzyzną to przesadziłeś. Wszystkie podane modele są produkowane na bieżąco.

Jeśli ktoś chce kupić droższą kupuje droższą , ale są tacy którzy kupują tańsze . I są bardzo zadowoleni.

Z tą zepsutą to też przesadziłeś .

pozdrawiam

locoloco

wiem ze nr 1 to Pioneer.zbieram sie na takiego.

ale to chyba tez interesujace

Ukryta Zawartość

wiem,ze trzeba wysprzedac zapasy,wiem.jaka kasa,taka jakosc.

Ukryta Zawartość

Zrobiłbyś duży błąd . Nie kupiłbym nawet za niższą cenę . Możesz być otro zawiedziony , gdy wydasz 13.000 i będziesz zgrzytał zębami. Nawet Ci ktorzy sprzedawali te plazmy bardzo sceptycznie się o nich wyrażali . Do tegon slaby tuner - pozbawi Cię wszelkich złudzen i potwierdzi obiegową opinię , że plazmy słabo grają . Szczególnie przy dużym formacie / 50"/ . Ja bym stanowczo odpuścil . Ja widziałem ich pracę .

Stoję i patrzę na dwie plazmy LG 42 PX 11 - Panasonic 42 Pa 50 .Obie podłączone pod ten sam sygnał. Stoi kołomnie jeszcze dwie osoby .Ocena wszystkich jest taka sama .Gdy chodzi LG sama - jest super , dopóki nie podłączy się Panasonica. Różnica szczegółów jest bardzo duża, przejścia kolorow nie smużą. A gdy dasz słabszy sygnał na gorszej plaźmie jset tragedia nawet z daleka. Teraz wyobraż sobie ,że ta 50 - wymaga jeszcze lepszeo sygnału , a chodzi dwa razy gorzej od LG. Możesz być zrozpaczony i zdenerwowany ,że wydałeś tyle kasy. Najlepiej poproś o obydwie do domu i tam podejmij decyzję. My tak wozimy gdy klient nie jest zdecydowany. Ale w tą firmę nie wejdę.

Że dużo tańsza - to nie wszystko - trzeba to robić w zgodzie z sumieniem. Ja tak nie potrafię .

Niektóre plazmy - starych matrycach - nadają się na dworzec kolejowy, ale nie do domu. Sorry.

Ja ją oglądałem - odpuść !

pozdrawiam

widziałem obie te plazmy tj. lg i panasonica obok stał jeszcze samsung ( nie pamietam modelu ) tak jak mówisz panasonic wypadał najlepiej, chetnie bym go kupił ( tak długo czaiłem sie z zakipem zwykłego crt i nie wiedziałem który kupić że mi sie uzbierało na zakup plazmy, mam 7.5 k wiec w gre wchodzi plazma za te pieniądze ) mam tylko jedno zastrzeżenie do tego panasonia - brak wejścia HDMI lub DVI, no i rozdzielczość... dlatego stwierdziłem że skoro już tak długo zwlekałem ( hmmm to już jakieś 5 miesięcy !!!! ) to moge poczekać jeszcze troche, raz że dozbieram jeszcze troche kasy, dwa pewnie ceny plazm jeszcze spadną,a póki co jeszcze pomecze mjego starego Pana Słoika.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.