Skocz do zawartości
IGNORED

Jaką plazme kupić

franz

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie skończyłem porównania plazmy 42 PV 500 Panasonica , 42 PA 50 i plazmy 42 b 50. Przy sygnale z anteny naziemnej dużych różnic nie ma .Aczkolwiek tu wyróżnił bym JVC , lepsze kolory, czyściejszy obraz.

Przy HDTV ze złącza komponent ze względu na rozdzielczość najlepiej wypada 42 PV 500 , ale kolorystka obrazu przy zatrzymanej stop klatce , lepiej wypada na 42 PA 50 .

Samsunga 5 - nie wiedziałem

pozdrawiam

Sub-Pixel Control: pochyłe linie są gładkie .Taką definicję ma Panasonic - a to znaczy zupełnie coś innego.

Ale upewnię się jutro . Zadałem pytanie do odpowiednich ludzi w Panasonic Polska.

Ja wiem że tylko JVC i Pioneer posiada przesuwny pixel.

Nowa cena na JVC jest - też rewelacyjna. Szczegóły i kontakt w wątku poniżej.

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Gość Przemski

(Konto usunięte)

natywna roździelczość ekranu w tym modelu SONY to WXGA, czyli 1366 x 768, a więc podobnie jak w wielu innych LCD praktycznie wszystkie sygnały jakie podłączymy będą musiały mieć reskalowaną roździelczość; przeglądając rynek tu wychodzi zaleta obecnie oferowanych LCD na plazmami - co prawda mniejsza przekątna, ale za to wyświetlanie trybu 720p - jak wygląda to reskalowanie i jak duży ma wpływ na ogólną jakość, a może te kilkadziesiąt linii (768-720=48) nie jest wykorzystywanych i pozostają nieaktywne podczas pracy w trybie 720p? Ja bym szukał ekranu o natywnej roździelczości z liczbą 720 linii.

A ja powiem tak LG x11 ma zdecydowanie lepszy obraz od Panasonica PA50 takie jest moje zdanie a najlepszy obraz ma SONY WEGA ENGINE 42"M1 jak dla mnie bomba mowie oczywiscie o sygnale dvd i przez komponent.W cenie do 9000 tysiecy taki moj ranking ale to jest moje zdanie nie musicis sie z tym zgodzic.

1.SONY 42''M1 WEGA ENGINE

2.LG RZ-42PX4RV nowość!!!!!!!

3.LG 42''X11

4.JVC PD-42B50

5.PANASONIC 42'' PA50

6.PHILIPS 42''4456 PIXEL PLUS

7.SAMSUNG PS-42S4S

To jest ranking pod wzgledem obrazu nie wyposazenia i z Rozdzielczość VGA 852 x 480- oczywiscie moim zdaniem i sa to plazmy do 9000 tysiecy zeby ktos nie mial watpliwosci I jeszcze jedno kupujcie PLAZMY CRT TO JEST JUZ PREHISTORIA

POZDROWIONKA HEJ

AAAAAAAA JESZCZE JEDNO NA WYPOWIEDZIACH LOCO MOZECIE SIE OPIERAC MA POJECIA NA TEN TEMAT A MALO JEST TAKICH LUDZI CO SIE NA TYM TROCHE ZNA!!!!!!!

Wszystko zależy niestety od sygnały ktory podlączysz. Z najwyzszego źródła - kolejność jest zupełnie inna.Przy słabszym źródle - różnicy są minimalne .Różnice wynikają też z różnicy wykorzystania złącz - rozdzielaczy sygnału.

LG - chodziła z DVI Panasonic z Komponent - i różnica była duża na korzyść Panasonica. Ale żeby to ocenić należałoby abyśmy razem oglądali to samo źródło .

pozdrawiam

Gość Przemski

(Konto usunięte)

dlaczego nie rozpatrywać plazmy jako monitor TYLKO I WYŁĄCZNIE DLA DVD; skoro wady obrazu są tak bardzo eksponowane że traci się wszelką przyjemność z oglądania dlaczego ciągle się o tym dyskutuje, czy nie lepiej pozostawić TV do oglądania wiadomości a monitor kupować wyłącznie pod kątem kina? wtedy rozmowa zeszłaby moim zdaniem na właściwy tor

Gość Przemski

(Konto usunięte)

W moim skromnym pomieszczeniu odległość od ekranu wyniosłaby te skromne 2,5m. Jako sygnały wejściowe korzystałbym wyłącznie z COMPONENT - 480p z konsoli, podobnie odtwarzacz DVD (musiałbym wymienić, aktualnie posiadany oferuje "jedynie" bardzo dobre SCART RGB przy pow 500 linii z przeplotem), do roku na stałe zagościłby 720p przez Component (PlayStation 3 lub Xbox 360), wszystko oczywiście wyłącznie w 16:9. TV nie oglądam w zasadzie wogóle, nie mam podłączonej anteny nawet, TV służy jako monitor dla DVD/konsoli i taka też będzie rola plazmy/projektora w przyszłości, jeśli już to na wiadomości mogę się przejść do pokoju rodziców, dlatego też trudno znaleźć mi jest jakąś podpowiedź gdyż wszyscy próbują na siłę dotrzeć do uniwersalnego odbiornika i koniecznie mieć możliwość oglądania telewizyjnej papki.

Dwa i poł metra to minimalna odległość aby otrzymać dobry obraz na plamę 42" z :

dvd ,Cyfra +,Gry .

Za słaby obraz na TVP . Wówczas zdecydowanie polecam LCD 32 JVC.

Przy sygnale HDTV - odleglość jest bez znaczenia.

Polecam zdecydowanie Plazmę JVC 42 B 50 / 8500zl/ jedyny odbiornik z przesuwnym pixelem /duża trwałość/, extra kolory, duża regulacja formatowaniem, dobre możliwości regulacji przy słabszej jakości sygnału.

Wszystko zależy niestety od sygnały ktory podlączysz. Z najwyzszego źródła - kolejność jest zupełnie inna.Przy słabszym źródle - różnicy są minimalne .Różnice wynikają też z różnicy wykorzystania złącz - rozdzielaczy sygnału.

hmmm nie wiem co rozumisz najwazsze zrodlo ja podlanczalem pod dvd LGX11 i tego Panasonica PA50 film szedl ten sam na tym i na tym z tego samego dvd podlaczonego pod komponent oczywiscie i jak dla mnie obraz na LG byl duzo ladniejsza niz na tym panasonicu nie wspominajac oczywiscie o obrazie na SONY M1 bo tam to juz byla rewelacja.nie wiem pod co ty to podlanczasz i jakie jest dla ciebie to najwyzsze zrodlo????????Te plazmy jak ktos kupije podlancza w domu pod komponent albo nawet euro to zalezy jak komu pasuje wiec trosze nie rozumie twpjej wypowiedzi """najwyzsze zrodlo"""""jak dla mnie to ludzi kupuja to pod dvd i dla mnie to jest najwyzsze zrodlo.Pozdro hej.

Masz rację - ja sprawdzam na HDTV - zatrzymuję obraz statyczny na wszystkich plazmach i oceniam.

To nie była tylko moja ocena ale - wielu osób.

Można pobawić się spadkiem sygnału i osiągnąć cel jaki się chce . Widzialem na własne oczy eksperyment.

Ale jeśli tak uważasz to kieruj się własnymi spostrzeżeniami. Ja zostane przy Swojej opinii - bo widziałenm wyraźne różnice.

pozdrawiam

Ja jednak zostane przy wlasnej opini bo wiekszosc ludzi bedzie ogladalo dvd na plazmie niz HDTV zreszta jaki to moze byc obraz przy takiej rozdzialce jaka maja te plazmy z HDTV jak bym juz bral pod hdtv to tylko LCD z rozdzialka 1300 a plazme to glownie zabawka pod dvd wiec chyba raczej zdanai nie zmienie ze SONY 42"M1 ma najlepszy obraz z dvd oczywiscie podlaczony pod komponent!!.Ale kazdy ma inne zdanie i ma do tego prawo!!!!

POZDRAWIAM HEJ

Mam jedno pytanie, na jakiej podstawie to wywnioskowałeś ??

Masz jakieś podstawy, uzasadnienie, czy tylko kiedyś Ci się np. zepsuła plazma Philipsa i teraz masz żal ??

Masz informacje na temat skali sprzedazy, kto dostarcza ekrany, i wielkości reklamacji ??

Ja mam wiele produktów PHILIPSA i jestem zadowolony, a jak dasz na plazme naprawde dobry sygnał to wiele innych firm może o takiej tylko pomażyć.

Pozdrawiam

...by jeszcze troszkę "zamiesza" polecam ten artykulik : http://

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Powiem tak ja tez uwazam ze Philips robi dobry sprzet ale nie plazmy widzial obraz z kilku i nie ma polotu do JVC ,SONY,LG,PANASONICA z tejdolnej polki do 10000 tysakow.A co bralem pod uwage obraz jaki widzialem na wlasne oczy i bralem pod uwage uszkodzen itd bo nie wiem czy sie psuja nikt ci tego nie powie chyba ze masz znajomych w servisach>>>>>jak narazie dalej dla Mnie to SONY M1!!!jest the best

Ja mam Philipsa 9946 8 miesiecy naprawde jestem bardzo zadowolony chociaz jest to juz dziadek

(minus nie ma wejscia HDMI) ale porownujac go teraz do niektorych nowych modeli plazm nie ustepuje im , a w niemczech kosztuje tylko okolo 1500€ ogladam duzo filmow DVD i jestem jak najbardziej przekonany ze nie wyrzucilem pieniedzy w bloto .ale moim faworytem jest teraz Pioneer PDP-434HDE w niemczech kosztuje okolo 3100€ a do tego naprawde dobry Panasonic DVD-S97 333€ (ale nie odbiera Divix ,ktorych ja nie potrzebuje)

pozdro

Czytam z ciekawości wątki dotyczące Plazm i momentami mam wrażenie że jestem w sklepie, a sprzedawca chce mi za wszelką cenę COŚ wcisnąć. Wniosek jest prosty - lepiej się nie sugerować TAKĄ POMOCĄ. Ciekawe jest że dyskusja dotyczy tylko kilku producentów, np. nikt nie wspomniał o Fujitsu a przecierz jest naprawdę dobra.

FRANZ lepiej się nie sugeruj tymi wypowiedziami bo będziesz płakał!!!!!

PS>

JVC jest pakowany w najlepszy karton, to też jest ważne.

Ten philips 9946 nie ma polotu do LG 4x anie do Sony m1 widzial z niego obraz jest beznadziejny krawedzi sa zakolorowane nie ma plynnego przejscia kolorwo obraz statyczny drga np na bajkach jak dla mnie to katastrofa:)jestem w trakcjie kupowania Plazmy i nie dal bym kasy za tego Philipsa teraz tylko mysle ze okolo 7000-8000 tysiakow mozna dac za LG42 PX4RV moim zdaniem ta plazma jest ok z dolnej pólki oczywiscie mowie a z wysokije to tylko jakis Pioneer jedna z najlepszych Plazm na swiecie.pozdro all

Podczas kolejnych pokazów telewizji HDTV we Wrocławiu - 6-8.07.- u Zubera - najlepsze oceny jakości do ceny otrzymały plazmy Panasonica/ była wyprzedaż do 50 %/ . Natomiast z produktów liniowych najlepiej oceniana była plazma JVC42 B 50 /8499 zł/ . Plazmy LG, Philipsa,Samsunga - nie cieszyly się uznaniem . mocne zainteresowaniem cieszyła się plazma Thomsona 42"- 4999,- / Pioneera nie było/

pozdrawiam

Nie moge juz sluchac jaki ten Panasonic i JVC jest dobre ludzie to jest badziew co wy oczow nie macie obraz w porownaniu do LG42"PX4 jest o niebo lepszy niz tych plazm co tu piszesz prosze cie przestan juz pisac bo naprawde nie moge tego juz sluchac :):):):)LG42"PX4 przeraste konkurencja o 10 lat:):):):)Takie jest moje zdanie i go nie zmienie ale bajek typu Panasonic PA 50 jest dobry ale nie ma polotu do LG

Rozumiem ,że byłeś We Wrocławiu i widziałeś.

Tam nikt nie zwraca uwagi Na LG - nawet gdyby się o nią przewrocił - Taki rynek.

Tam klienci kochają Philipsa , Panasonica a JVC - widzieli pierwszy raz na oczy - w tym sklepie.

LG PX 4 - testowałem z TVP - lepiej nie będę się wypowiadał . Tym razem skorzystałem z MM.

Ale za klika dni - zrobimy test z HDTV i dvd.

Podam faktyczne wyniki .

pozdrawiam

po raz pierwszy będę się musiał zgodzić z locoloco

w cenie do 10 000 zl plazma JVC jest naprawdę dobra

czy najlepsza nie powiem bo wszystkich modeli nie oglądałem ale faktycznie na tym JVC obraz jest bardzo dobrej jakości.

ale to że ludzie omijali inne plazmy i patrzyli na JVC to zasługa sygnału HDTV. Jako jedyna z wymienianych przez locoloco obsługuje rozdzielczość XGA

ale ZONK

niestety pomyliłem modele

ta plazma o której wspomina locoloco też nie obsługuje HDTV

JVC PD 42 X 50 - to jest plazma, którą ostatnio miałem okazję zobaczyć

coś mi cena nie pasowała ale różnią się w nazwie tylko jedną literką ;)

a co powiecie na temat tej plazmy

JVC PD42DX6BJ

Ukryta Zawartość

ladne cacko

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.