Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do 800zł

krzysztof

Rekomendowane odpowiedzi

to krzysztof:jesli interesuje Cie denon 1080, to akurat moj brat takiego sprzedaje (nie wiem dokladnie za ile ale cos w granicach 500zl z tego co slyszalem),jesli Cie to interesuje to pisz na [email protected] z powodzeniem zostal zastapiony przez reloopa ha-200, ktory rowniez miesci sie w cenie do 800zl.

tu recenzja do tego pionka:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Za tą kaskę brałbym spokojnie

Ukryta Zawartość

jaro4444, 25 Cze 2005, 00:12

>A jeszcze jedno. Jamaja to gość o ustalonej renomie i nie jakiś kombinator. Z tego co wiem daje

>gwarancję rozruchową na sprzedany sprzęt...

Pozwalam sobie mieć zdanie odmienne.

Jamaja jest jednym z większych kombinatorów na Allegro. Spójrz na jego aukcje. Są niby BCM... niby!

I zobacz, kto je wygrywa! Najczęściej następuje przebitka do dużej kwoty, dokonana przez klienta z zerowym kontem lub z max 1 komentarzem! Wszyscy wiemy, co to oznacza - Jamaja SAM SOBIE podbija ceny... i tyle warte jest jego BCM!

Miałem kiedyś czas i poobserwowałem sobie kilka aukcji tego sprzedawcy. "Wygrały" je osoby z kontem zerowym i wyobraź sobie, że długi czas po aukcji ŻADNA z tych osób nie dodała komentarza dla Jamaja i ŻADNA takiego komentarza nie otrzymała.

Czy trzeba dodawać coś jeszcze?

Szkoda czasu na licytacje u tego sprzedawcy. Czysty pic na wodę a nie aukcja. I łamanie zasad Allegro.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Nic mnie z nim nie łączy, nie kupowałem u niego nic, nie licytowałem, ale paru znajomych to uczyniło. Nie narzekali. Wiem, że uszkodzony sprzęt od razu wymienił na inny.

Swoją stroną BCM na Allegro bywa często bzdurą. Przekonałem się o tym licytując jakiś czas temu Kodę KD-261. Miałem najwyższą ofertę (coś około 200 zł) i gościu przerwał aukcję minutę przed końcem. Napisałem do Allegro, zero odzewu. Później gość mi odpisał, że chce dostać 300 zł za wzmak... Więc po co do cholery wystawiał bez ceny początkowej np 290 zł - taka cena nie niesie dodatkowych opłat? Powiem szczerze, że wypiąłem się na faceta i kupiłem taki wzmak nowy od innego sprzedawcy.

Jaro miało Cie nie być w weekend;) cos jest w tym co piszecie o allegro, tak jak pisałem ludzie bidują sobie za pma 860, a jeden kolo nie dając nowych ofert, mimo tego, że ma oferte złozoną 5 godzin wczesniej, zawsze jest pierwszy, no i ma jeden głos. Jak dla mnie to cos tu śmierdzi, hmmm co tu robić?? A wracając do tego o czym jaro pisał mi w nocy w piatek, zapytałem gościa o to jakie sa w tym denonie koncówki mocy i gośc chyba jest zupęłnie nie w temacie, odpisał mi, że są to tranzystory mocy i to wszystko. Nic wzmak fajny, polecany, zobaczymy co bedzie.

Zapytaj czy ma na nich napisane SN. Takie rozciągnięte S i N.

A co do bycia tu - dziś inaczej wyglądał mój dzień jak palnowałem. Zobacz moją ostateczną opinię o Kodzie. A poza tym ile możesz wydac za tego Denona? Jak chcesz to ja spróbuję przeskoczyć tego z automatu ;)

ZbojMadej : na tym polega licytacja na allegro, jeżeli cena czegokolwiek wynosi aktualnie 200zł to wcale nie znaczy że osoba która wygrywa dała maksymalną ofertę 200zł. Mogła dać nawet i 1000zł przy czym aktualna cena jest tylko o jeden krok wyższa od poprzedniej. Czyli jeżeli aktualnie jest 200zł a ten co wygrywa dał więcej (np. 1000zł) to Ty dając 220zł zostaniesz automatycznie przebity o jeden krok, czyli np. 2,5zł, ZAWSZE aż do momentu gdy przebijesz jego cenę maksymalną.

....doradzcie który z tych modeli CD wybrać tj. Marantz CC - 65 SE ze zmieniarką na 5 CD , albo Denon DCD 735 - kup teraz 299zł wszystko jest na allegro . . czy też godne uwagi są modele technicsa seri powyżej 700 chciałbym przeznaczyć na to ok.300zł. pozdrawiam

Byłem dziś w komisie i znalazłem kennwooda 4040 nie pamiętam rozszerzenie dokładnie, gośc chce za niego 390 zł, a z cd nie przyglądałem się jakim 590, pewnie mozna by się potargować. Widziałem, że jaro cos pisał kiedyś o wzmakach kenwooda, więc może uda się jeszcze raz uzyskac jakąs opinie, co do sprzetu i ceny...

Nie znam modelu KA-4040R. Widziałem go ale nie słuchałem. To model niższy i starszy od tego co polecałem. KA-5050R to potężny kloc, coś koło 13 kg, dużej mocy (o ile pamiętam to ok 90-95 W na kanał przy 8 ohmach). Ma tranzystory MOS. Sterowany jest pilotem i ma system sterowania XS innych klocków. To naprawdę uczciwe urządzenie. Niedawno był na Allegro KA-5090 z tranzystorami TRAIL (chyba tak się to pisze). To też zacny piec. Wiem, podniesie się zaraz wrzawa, że Kenwood jest be. Ok ale ja doceniłem swojego KA-5050R jak go sprzedałem i zatąpił go anemiczny Marantz PM-66SE.

chyba nikt nie zna tego modelu, znalazłem cos o nim w dziale opinie, całkiem pochlebne, tylko chyba cos tam z basem jest nie tak, musze powiedziec, że wzmak prezentuje sie solidnie, kawał klocka:))

Tak naprawdę seria 40 różniła się od serii 50 tylko szczegółami optycznymi. U mnie właśnie gra w domu CD Kenwooda DP-5040. Ma dużo funkcji, jest bardzo ładny optycznie i o niebo lepiej wykonany niż np DP-5060. Ale jakość dźwięku w porównaniu do mojego dotychczasowego źródła jest zdecydowanie słabsza. Słabsze stereo, mało szczegółów na górze. Bas potężny ale taki mało zróżnicowania. Tylko należy pamętać, że moje źródełko jest o kilka lat młodsze i dobrze "grzebane". Ale gra niezawodnie i jest tani w naprawie...

Za to wzmaki szeregu 50XX i 70XX uchodziły za bardzo udane, ciepło, mocno grające. Szczególnie seria 50 i 60 (KA 5050, 7050, 5060, 7060) mają nadal dość wysokie ceny i są dobrze wykonane, bezawaryjne i naprawdę dobrze grają. Zobacz zresztą moje komentaże na Allegro. Tam są dane gościa, który kupił ode mnie KA-5050R. Napisz do niego i zapytaj jak gra.

Choć jakbym miał wybierać KA-4040 to wolałbym chyba Denona PMA-880 albo 925. Za to KA-5050 jest warty grzechu na 100 %. Dziś widzę, że brakowało mi dobrego źródła a wzmak miałem ok.

Zbój tak wyglądał mój "świętej pamięci" Ken.

Ukryta Zawartość

post-5574-100005798 1170270983_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dane techniczne:

- ilość wyjść na głośniki - 8 (4 głośniki)

- wejścia - Phono (MM i MC), Tuner, Aux, Tape 1, Tape 2, CD,

- 3 pętle magnetofonowe,

Loudnes, Subsonic Filter, Surce Direct, Mute, balans, regulacja bass i sopran, system kierowania XS,

Moc 2x140 W (4Ohm), 2x95 W (8 Ohm)

Zniekształcenia 0,002%

Waga 12 kg. Wymiary 440x147x403 mm

Jak nasz rynek jest pomerdany niech świadczy ta wieża. Do kupienia za 275 Ero w całości (czyli przeliczając coś koło 1100 - 1150 zł). Składa się z :

Kenwood CD-Speler DP-5050

Kenwood Versterker KA-4050R Mos Fet Drive

Kenwood tuner KT-3050L

Kenwood Casette deck KX-5050 gaat elec. open/dicht

Absoluut in nieuwstaat !!!!!!

Ukryta Zawartość

DP 5050 chodzi u nas ok 300 zł w dobrym stanie, wzmacniacz ok 450-500 zł, tuner ok 400-450 zł, deck pewnie kosztowałby ok 200 - 300 zł. Czyli w Polsce kosztowałoby to ok 1400 - 1500 zł przy czym byłby to zapewne ściągany z Niemiec i naprawiany oszczędnościowo złom...

post-5574-100005788 1170271001_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam identyczny tuner, miałem taki sam CD i bardzo podobny wzmacniacz. To naprawdę wspaniałe sprzęty za umiarkowaną kasę. I może o gustach nie dyskutuje się, ale są ona naprawdę ładne optycznie.

A i jeszcze znalazłem KA-5050R od strony "zadka" :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.