Skocz do zawartości
IGNORED

Muzyka nagrana w pustym zbiorniku

Parsec

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam wykonawcy i tytulu plyty, chyba z polowy lat 80-tych nagranej w pustym zbiorniku po wodzie czy gazie, gdzie byl ponad 30 sekundowy poglos. Byl to chyba podwojny album, byc moze nagany w Niemczech. Pamietam, ze chyba w Magazynie Muzycznym (moze w Non Stop ) plyta ta byla w dziesiatce najlepszych plyt lat 80-tych (chyba mala szansa, ze 90-tych ). Moze niektorzy z Was maja jeszcze ten historyczny numer Magazynu Muzycznego lub znaja rozwiazanie dla mojej zagadki.

Jest sporo plyt nagranych w pustych podziemnych i naziemnych zbiornikach, jaskiniach itp. Jednak nie moge znalezc tej konkretnej.

Dziekuje za wszelka pomoc. Pozdrawiam,

Parsec

https://www.audiostereo.pl/topic/18851-muzyka-nagrana-w-pustym-zbiorniku/

Też to pamiętam, był taki plebiscyt (chyba jednak w MM), gdzie dziennikarze podawali swoje typy za lata 80-te. Ta płyta była bodajże na liście Przemysława Mroczkowskiego (pamiętacie go?) - jednej z bardziej oryginalnych. Niestety wykonawcy ani tytułu też nie mogę sobie przypomnieć, ale coś mi się kojarzy, że płyta pochodziła z Niemiec???

Kiedyś w "Wibracjach" Brzozowicz prezentował z nagrania z tej płyty, ale też nic więcej nie pamiętam. W każdym razie można byłoby go spytać - od pewnego czasu "Wibracje" są w Radiu Pin (102 FM w Wa-wie) we czwartki o 21.00.

Pożyczyłem swoje MM koledze 15 lat temu. Nie oddał - i przestaliśmy się kolegować :)

Oczywiście, że był tam ten plebiscyt - i była ta płyta. Próbowałem ją wtedy bezskutecznie namierzyć na różnych giełdach. Dziś wykonawcy już niestety nie pamiętam. Coś wyszukanego - i to dużo bardziej niż Throbbing Gristle czy Test Department.

Pauline Oliveros zrobila kiedys cos podobnego na plycie "Deep Listening". Akordeon, trabka i przeszkadzajki nagrane w pustej cysternie z 45 minutowym poglosem. Polecam:)

Szczegoly tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.