Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do denona 1905 na raty

wasyllis_2004

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów.

Wiem ze temat był wałkowany, ale prosze o rade.

Aktualnie mam DVD Philips 612 (prezent), kolumny Tonsil Scherzo 130 W (200W) i stary wzmacniacz Sony 2x90 W przy 8 omach, pokój dywan, zasłony, 25 m2.

Przy okazji remontu postanowiłem zainwestować w kino domowe, wg zasady powoli, na raty ale lepsze.

Po kilku odsłuchach i forum postanowiłem zakupić AV Denon 1905 +2 kolumny frontowe Dali lub Wharfedaje nie jestem jeszcze pewien (łączny budżet okolo 3 500 zł)

Mam pytanko czy taka składanka np. denon Av + philips 612 DVD + kolumny króre kupie na przód + scherzo do tyłu ma sens, w takiej cenie jest np cały zastaw w promocji np. Yamaha 450 + eltax + subwoofer.

Niestety zastaw w Stereo nie powala, słuchałem w sklepie.

I jeszcze kupujecie sprzęt od Gości ze sklepow z internetu, bez stałego adresu, bo znalazłem kilka linków a ceny bardzo się róznią.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/19027-kolumny-do-denona-1905-na-raty/

Ten Denon wydaje mi się dobrym pomysłem. Słuchałem niższego modelu i podobał mi się w kinie. A o 1905 mówią tu lidziska same dobre rzeczy.

Pomysł inwestycji w lepsze kolumny (choćby i na raty) to już w ogóle przejaw rzadko spotykanego zdrowego rozsądku bo zwykle ludzie wydają kilka tysięcy na DVD i amplituner i... 1500 na kolumny. Proporcja powinna zaś być dokładnie odwrotna.

Nie bardzo tylko rozumiem dlaczego uparłeś się kupować w normalnym sklepie? Masz za dużo pieniędzy, że musisz przepłacać? ;)

Rzeczywiście żaden sprzedawca z Allegro nie da Ci nic na raty i to jest argument. Jednak czasem warto przemyśleć sprawę i np. udać się do banku po kredyt konsumpcyjny i z gotóweczką kupić taniej na Allegro czy za granicą.

Moja propozycja: zapoznaj się z wątkiem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ściągnij z UK amplituner Cambridge - za 1500 złotych nie sądzę byś znalazł cokolwiek lepszego. Ta propozycja to jest killer. :)Nawet na Allegro taniej nic nie kupisz.

Kolumny już możesz sobie kupić w Polsce właśnie na raty: Mission m31..., Kef Q, podobno dobre ale bardzo drogie są Jamo serii 7, może przypadnie Ci do gustu coś z serii Monitor Paradigma? Nie wiem jaki masz pokój dlatego doradzam same podstawkowce. Moje zboczenie - kocham monitory.

Z czasem spłacisz raty i dokupisz sobie resztę kompletu do kina bo każda z tych serii oferuje central i surroundy. Subwoofer to w zależności od stanu kieszeni - na tym forum ludzie bardzo chwalą Kodę S1000. Kosztuje na Allegro 700 złotych z normalnego sklepu z papierami.

Za amplituner nie odpowiadam bo nie słuchałem ale wierzę w tego producenta. Jeśli gra podobnie jak wzmacniacze stereo z tej firmy to z w/wym kolumnami powinien i w konfiguracji stereo dać Ci dużo przyjemności. Niech właściciele Kembrydźa sami powiedzą coś o konfrontacji z budżetowymi Japończykami.

Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Żeby nie było iż jestem gołosłowny: właśnie zamówiłem ten amplituner Kembrydża! Bez odsłuchu!!! :)

Aby oszczędzić na kosztach przesyłki, kolega przywiezie mi go z UK samochodem - szkoda że dopiero w lipcu. :(

Ufam opiniom użytkowników, wolę dźwięk spokojny, głęboki i poukładany od ostrego i płaskiego nawet w kinie a jakiś amplituner w końcu trzeba kupić.

Poza tym nazwa Cambridge Audio pięknie brzmi i w pełni zaspokaja mój snobizm posiadania czegoś innego niż masówka z MM! :))))

A za 1500 złotych - powtarzam - to jest killer! Firma naprawdę ma swoją renomę i wierzę że knota ie wypuści.

Kto ma znajomych czy rodzinę w UK niech korzysta. Aha! I nie zapominajcie o przejściówce! Oni tam mają dzikie jakieś wtyczki! :) Kosztuje to 3 funciaki w UK a może coś jest taniej na Allegro.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Witam !

NA amplituner sie zdecydowałem. denon 1905

Poluje - odsłuchuje kolumny na razie tylko na przod.

Słuchałem dzisiaj Celestion F38 i KEF5.

W muzyce poważnej Celestiony (2200 zł) bardzo mi sie podobały, jesli chodzi o Rock (dla mnie 90%) troche miały za duzo srodka, lepsze wydawały mi sie te KEFy ale sa duzo droższe (3400 zł). Kef4 nie słuchałem.

Jak sie zdecyduje to będe szukał cen na Allegro.

MAcie jakies opinie o tych Celetionach bo kasa nieduża i kształt bardzo mi odpowiada, sa duże

Pozdrawiam

noxnox, 17 Cze 2005, 13:37Il Dottore - gdzie zamówłeś tego Azura? Jestem 24h od zakupu Amplitunere Pioneer 915. I zaczynam się zastanawiać....

Hihihi! I dobrze czynisz... zawsze zdążysz głupio wydać kupę forsy ! :)

Azurek tu jezd -

Ukryta Zawartość

Ja go nie zamawiam tylko kolega, co w UK mieszka, a jak będzie na wakacjach w Polszcze to go sobie odbiorę.

Żal mi kasy na kuriera i wcale nie czuję ciśnienia żeby ampli mieć już jutro! Zresztą przelewy za granicę też sakramencko drogie...

Pozdrówka!

Ukryta Zawartość

Witam !

Mam jeszcze pytanie o kable, zwłaszcza do tylnych głośników które pojdą podynkowo.

W jakiej cenie zeby nie przedzić i podtynkowo czy w peszlach ?

Robic gniazdka (estetyczniej) czy wypuścic ze sciany na żywca.

Kolumienki tył na podstawkach.

AV denon 1905 głośniki KEF Q4 lub mission 34i +komplet jeszcze sie nie zdecydowałem :-(

Pozdr

Marek

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.