Skocz do zawartości
IGNORED

Szybkie zamówienie u Petera

cyku

Rekomendowane odpowiedzi

paczka okazuje się do mnie też dotarła, choć niezupełnie. Okazuje się bowiem że z Marek do Warszawy najlepiej wysłać paczkę z "przesiadką" w wielkopolsce;-((

Nie mniej jednak wielkie dzięki

>Adamhiend

nie jest to żadna zemsta,po prostu poczta tak traktuje przesyłki

jeśli ktoś chce mieć lepiej zapakowane to musi to zaznaczyć przy zamówieniu

rzeczy drogie zwykle lepiej pakuję

>Wiki

muszę spytać Petera co z tym zrobić

>Walery

nie wiem o co chodzi

pozdrawiam

bikoz

Wiki,

Percy nie ma rozroznienia pomiedzy Solo i Alpha Core, w katalogu pisze: "made in the USA by Solo (Solo out of business, phasing out) & Alpha-Core" a wiec wysyla co ma na stanie. Odnosnie innej wartosci poinformowalem Bikoz co mozna zrobic (wyglada na to ze byla to pomylka Percy gdyz na fakturze napisal 1mH)

bikoz>>

"rzeczy drogie zwykle lepiej pakuje"

to dziwne jak kupiłem 2 elektrolity za 90zł to byly zapakowane solidnie w pudełku natomiast jak kupuje elektolity za 450zł to są to tanie i mozna je wysłac byle jak w kopercie, no wkoncu wiadoma jak poczta trakyuje przesyłki!

Panowie!

Nie obwiniajcie bikoz'a który robi naprawdę fantastyczną robotę z Peter'em!

Po prostu wczesniej napiszcie do niego jak ma się przesyłka, i sprecyzujcie, jak w/g was powinna wyglądać.

Pozdrawiam

pedro311

>adamhiend

przykro mi że spotkało to akurat ciebie,ale elektrolity Nichicona nie są specjalnie drogie

za przesyłki nie biorę jakiejś specjalnej kasy i robię tak żeby było szybko i wygodnie

jak już pisałem jeśli ktoś chce mieć lepiej zapakowane to niech napisze

pozdrawiam i bez urazy

Mysle ze mozemy doslac Adamowi replacement, podaj tylko jaka wartosc i uwzglednie je w obecnym zamowieniu. Wysle tez bezposrednio przez poczte kanadyjska a wiec dojdzie duzo predzej. Jak to mowia, shit happens ;-)

bikoz>>

doskonale Cie rozumiem, że starasz sie robić "szybko i wygodnie" ale troszeczke wyobrażni, że tak duże elktrolity w dużej kopercie beda lataly jak "zyd po pustym kosciele" natomiast gdybys to wpakowal do 2 kopert juz by to bylo wystarczajace zabezpieczenie, kosztowalo by to 90gr wiecej i 20sek pracy wiecej!

Peter>>

dzieki bardzo mily gest, sa to nastepujace elektrolity;

2pcs 6800u/25V

1pc 1000u/25V

>Adamhiend

miałem już nic nie mówić ale jednak powiem

chyba nie myślisz że one się pogięły od uderzania jednego o drugi?

przecież widać że sostały czymś uderzone i to ciężkim i dwie koperty by tego nie zmieniły

pozdrawiam

bikoz

Witam

Piszę dopiero dzisiaj, gdyż przez weekend nie mam dostępu do netu. Przesyłkę odebrałem, po sprawdzeniu okazało się, że brakuje parę rzeczy. Jeśli znalazły się one przez pomyłkę u któregoś z Kolegów bardzo proszę o kontakt. Brakujące elementy:

20R H4 -2szt

475k H2 -4szt

470k KIWAME 2W -2szt (dwie z czterech sztuk otrzymałem, dwóch brakuje)

100R Allen Bradley RC -8szt

Dostałem też "nadmiarowo" rezystory 10R H2 -4szt, jeśli ktoś nie dostał tych elementów również proszę o kontakt - podeślę.

Mam również prośbę do kolegi bikoza o sprawdzenie, czy przypadkiem wymienione podzespoły nie zostały gdzieś u Ciebie (zamówienie było całkiem spore).

Dzięki i pozdrawiam

Witam,

no i jak tam status naszego zamówienia ?

Wg mnie jeśli zamawiam części za sporą sumę pieniędzy to bez wahania poproszę o zapakowanie w jedną lub dwie bąbelkowe koperty - z pewnością nie zaszkodzi, a pomóc może dużo; od tych kilku zł więcej nie zbiednieję...

Bikozie,

dzięki za ciężką pracę dla dobra ogółu.

Paczka dotarła do mnie w czwartek. Opakowana baardzo solidnie.

Brakuje z zamówienia to, co zgłosiłes mi:

MK3 Roederstein

4 szt 475R

2 szt 562R

8szt 82K5

PRP 1W

4szt 10R

Więc prawdopodobnie odnalazły się te 10R 1W u DUDU. Muls a sio od tego! ;-)

a to przyklad traktowania przesylek dla adamahienda:

zdjecie zawartosci przesylki - karton z 40 cd-romami wyslanymi z tloczni - opakowanie na zewnatrz nie wygladala specjalnie na uszkodzone, a wewnatrz miazga - 40 polamanych cd-romow - chyba slon musial na to nadepnac...

dla bojacych sie ryzyka - moze ubezpieczenie i przesylka wartosciowa plus doplata ostroznie szklo + doplata za dodatkowe opakowania... tylko... czy bikoz bedzie mial ochote w to sie bawic...

pzdr.

Radek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.