Skocz do zawartości
IGNORED

Szybkie zamówienie u Petera

cyku

Rekomendowane odpowiedzi

niezłe ta potki ale gdzie je idzie dostać? :/ Jak je kupie sprawdze sobie czy żeczywiście potek tak wiele zmienia w brzmieniu GainClona bo narazie mam go sterowanego wprost z karty muzycznej i jest xtra. Problemem jest jak bym chciał właśnie tą owo końcówke (a właściwie 5 końcówek) podłączyć do czegoś innego .... dzięki za zainteresowanie ;]

ogloszenie parafialne:

1. z racji tego ze prawdopodobnie w przyszlym tygodniu paczku dotrze do mnie siadlem dzisiaj do kompa z zamiarem rozliczenia Was. Zsumowalem tabelke "koszta", ile macie nadpłaty z racji zbiorki po zawyzonym kursie, no i co najwazniejsze dodalem "pomocna dlon" DamianaSz oraz policzylem ile mnie kosztowaly przelew (130pln), podwojne przewalutowanie, koszta banku Petera (10usd) , przesylka z Kanady(30usd), materialy pakowe(30pln), koszta Poczty Polskiej (~180pln). Wychodzi z tego ze kasy starczy na rozsylanie po Polsce. Moze nawet bede do przodu, moze 5 PLN, moze 20PLN - nie wiem. Jednak chcac byc z Wami 100% fair powinienem rozliczyc kazdego indywidualnie tak jak to zrobilem poprzednio i poprosic o doplaty, oraz przelac nadplaty. Tak na oko najwieksza nadplata to 5 PLN, najwieksza niedoplata (liczac z problemami z Millsami) to 4 PLN. No i tu pytanie zasadnicze - czy moge sobie pozwolic na olanie tego rozlicznie? Wiem ze to rozwiazanie smierdzace poprzednia epoka, ale jak was rolicze to ci co maja niedoplaty beda latac na poczte zeby mi wplacic 2,37 PLN ;-) ,a ci co maja 3 pln nadplaty powiedza ze mam to olac wiec na darmo pojdzie moje calodniowe liczenie. Co wy na to? Prosze przeciwnikow tego pomyslu o pisanie na forum lub na @ ;-)

2. Na 90% bede potrzebowal od Petera troche towaru jescze w tym roku wiec jesli zdaze moze zorganizuje jakies zamowienie

>cyku

Jeżeli chodzi o mnie to podaruj sobie to szczegółowe rozliczenie. Naprawdę szkoda na to czasu. Za moją ewentulaną nadwyżkę kup sobie piwko i po sprawie. Nie zapomnij wszystkiego dla mnie zapakować :)))))

Pozdrawiam.

->pkrecz - dostalem info od petera ze twoja indywidualna wplata juz doszla

panowie -> tu nawet nie chodzi o piwo dla mnie , zreszta zapewniam ze z poprzedniego zamowienia i tego co mi zostawiliscie moja siostra kupila sobie jeansy i torebke a ja mialem na flaszke naprawde dobrej whisky. Tutaj wyglada to troche inaczej - przekazywanie kasy nastepuje pomiedzy wami.

Cyku

Napisalem dzis do Petera w sprawie czesci kitu i "cos tam jeszcze". Jesli sie zgodzi na to "cos tam jeszcze" to bedzie moze szybka lub wolna paczka z Kanday. Jesli nie no to bedzie mala paczka ale szybka. Jak cos potrzebujeszz to kilka sztuk moge dorzucic. Veteran taz ma drobna potrzebe.

Witam!

Cyku- daj proszę znać, czy drugi punkt jest już zrealizowany czy też nikt nic nie wie/ nikt nic nie słyszał?:))

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedz!

olek... najpierw warstwa kartonika, potem gabka 2 cm, potem w woreczku czesci potem znow gabka i kartonik. na kartoniku napis "olekbiker". Moze byc ? Tylko nie mow ze nie bo caly zasrany weekend pakowalem ;-) . Brakuje koperty i znaczka.

Paczka nr 1 dotarla, czekam jescze na dosylke Smici i connexow.

Niniejszym prosze wszytskich o nadsylanie do mnie mailem adresow na ktore maja isc przesylki. Bardzo prosze zeby w temacie maila pojawil sie tylko nick z forum a tresc maila to adres w stadardowym formacie. Ostatnio korzystalem z adresow z waszych kont bankowych no i mialem kilka zwrotow.

pozdrawiam

->ryszard

czekam na ksiazeczke od Dicka Olshera z wypiskiem czesci na zwrotnice. Jesli Platinium Edition bedzie zawierala tak jak Leopard Soleny 50uF to kupowanie tego w Polsce spowoduje moja upadlosc finansowa - musza poprosic o to Petera ;-)

Ależ Cyku:)- jasne ze może być. Mi do szczęścia nie wiele potrzeba:))).... obeszłoby się nawet bez drugiej gąbki i kartonika:))- bo ja skromny człowiek jestem- hehe:)

Zaraz prześle mail z adresem:)

Pozdrawiam i ze spokojem czekam na 3 punkt:))

huehuehue, nie olku, jutro po pracy i w czwartek (urlop) wysylam paczki. Kropka byla po to zeby podniesc watek na liscie i zeby wszyscy zainteresowani przeczytali moja prosbe o adresy.

No to była taka połowa punktu 3:))))... wiec nie wiele sie pomyliłem:)

Swoją droga i tak czekam na części od Veterana... bez nich nie wiele zrobię. Co najwyżej rezystory w zwrotnicy wymienie na Millsy:).. ale nie spodziewam sie diametralnych zmian:)

cyku, 22 Lis 2005, 00:27

Peter zakceptował moje conieco i czekam na potwierdzenie kiedy ma się przygotowywać paczka.

W Quadach ESL 63 wymieniłem kondensatorek 220 uF bipolar (w szeregu z rezystorem 1.5 ohm) na SCR 200uF (ogromny!). Mimo że w szeregu w sygnale (zbocznikowany rezystorem) to zdecydowanie było warto. (niestety). Kupowałem w ELFIE - nie jest to tanie źródło ale przesyłka szybko dotarła... A to czasami jest atut... Podobno Soleny są szlachetniejszą wersją SCR ? (a na pewno na rynek amerykański).

Audio Note używał GB bipolarnych do zwrotnic (niebieskie) nawet do bardzo wysokich modeli. W wersjach silver bocznikował je malutkim olejakiem srebrnym (chyba 0.1 uF lub 0.01). Może 47 BG N na 50V by wystarczył (mówimy to o skutecznych głośnikach więc napięcia niskie ;-))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.