Skocz do zawartości
IGNORED

Cd NAD polegl :((((( ??

cwirek2432

Rekomendowane odpowiedzi

mieliśmy Nada 541i i złego słowa o nim nie można powiedzieć, osoba, która go od nas kupiła też nie pisze, że coś się z nim dzieje, a sprzedaliśmy jakieś 1,5 roku temu.

natomiast nie lubimy wzmacniaczy Nada do 372 włącznie-wyższych nie znamy

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ja takze nie lubie wzmakow NADa C 320 BEE C 352 i C 372 jakos tez nie przypadl mi do gustu. Dobre slowa slyszalem o starszej serii S natomiast seria Masters w dobrej konfiguracji moze zagrac niezle choc zdania sa tutaj podzielone. Dosc dlugo sluchalem firmowego zestawu CD plus wzmak. Czasem bylo lepiej czasem gorzej - wiele zalezy od tego z czym. Zreszta o moich wrazeniach mozna przeczytac w stosownym watku. Tanie NADy z ktorymi mialem do czynienia (CD) mialy dosc kaprysne napedy i dzwiek taki sobie. Podsumowujac moje zdanie jest takie ze do pewnej kwoty NAD to lipa.

nasz 541i czytał wszystko bez problemu, nawet cdrw, nigdy nie marudził. dźwięk-hmm kupilismy tego Nada jakieś 3 lata temu za 800zł i za tę cenę było nieźle, sporo lepiej niż z Pioneerem pds507 (to dopiero była tragedia)

Moje zdanie:

Tanie cedeki NADa = nijakość. Ponoć da się tuningować, ale nie próbowałem.

NAD C300 tragedia (ale bardzo tani, więc może się nie dało inaczej)

NAD C320 porażka totalna. Nie do słuchania.

NAD C340 zamulony, ale przynajmniej nie ma jakichś natychmiast denerwujących aspektów w brzmieniu.

NAD C350 już dość poprawny. Brakuje trochę barwy, ale nie jest w sumie źle, może się podobać. Wart swojej ceny.

NAD C370 jest już całkiem nieźle grającym wzmacniaczem o stosunkowo sporej wydajności prądowej. Gra dynamicznie i sprężyście. Trochę nie w moim typie, ale jego zakup nie jest błędem.

Bo w 340 to nie brak barwy mnie zniechęcał. Po prostu ten wzmacniacz grał dźwiękiem tak spowolnionym, że usnąć było można. Tak jakby wykonawcom grać się nie chciało, zupełnie bez życia.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

annawroc PDS 507 to cdek ktory debiutowal jakies 7 lat temu. W czasach kiedy najwyzsze modele Pioneera graly jak wypierdki w porownaniu z tym co firma robila wczesniej. Tak chwalony w prasie 707 polegal w boju ze starszymi cdekami z nizszych serii. Jesli chodzi o "trzycyfrowe" modele Pioneera godne polecenia to: 901 (zdecydowanie najlepszy nalezacy juz do serii refence - inaczej PD 65), 801 (sporo gorszy od 901 ale jednak gra), 701 (to juz przepasc do 901). Serie x02 x03 x04 x05 i x07 byly robione na zasadzie "im pozniej tym gorzej". Nie bylo modelu 902 i 903 po 901 byl od razu syczacy i szeleszczacy 904 (takze sporo tanszy - nie mowiac o tym ze zabrali mu nawet pozlacane wyjscia). Seria 80x skonczyla sie na 802 (takiego ma lenam ale po kompletnym upgrade). Generalnie najlepsze cdeki Pioneera powstaly w latach 1989-1992. Poza slynnymi PD 71 (9300) 73 75 93 i 95 byl jeszcze 9700 i calkiem niezle 7300 i 8500.

Very sorry za off-topic

miałem kiedyś zestaw NADa - C320 oraz C521i, to były te "prawdziwe" NADy - w kolorze khaki, z czarnymi gałkami i klawiszami oraz zielonym przyciskiem "power" ;-D wspominam mile to combo; pamiętam ten dźwięk i nie mogę zgodzić się z tezą, że te NADy źle grały; ja lubiłem to brzmienie, ale to oczywiście kwestia gustu... ;-D

x.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

W 1996 roku na rynku debiutowala seria x04. Wtedy kupilem mojego pierwszego Pioneera - PDS 604. Potem byla jeszcze seria x05. Moge sie mylic ale wydaje mi sie ze x07 to jakis 1998-2000 rok. Pamietam ze topowym modelem od 1996 roku byl cieniutki PDS 06 a drugi od gory byl 904. Z czasem zastapil go 707.

xanax

masz rację,troche za bardzo z tym nad'em pojechalem,zwlaszcza ze dzwiek nada zawsze mi pasowal,no i dalej jade na wzmaku nad 3045 ktory jest absolutely awesome!!!!troche dobilo mnie to ze trimex nie potrafil sobie z taka 514-ką poradzic.ja jestem ze sląska no i niestety zadnego w poblizu magika nie znam.

... magicy ze Śląska - zgłaszać się, natychmiast! ;-D

poczytaj forum, popytaj McGyvera, czy Piotrka608, jest kilka osób w okolicach południowo-zachodnich... ostatecznie chyba Marek Michalczyk ponoć w Krakowie siedzi i "akjufejzy" naprawia... ;-D

x.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.