Skocz do zawartości
IGNORED

Dostałem DANIELA 1100FS; co dalej?

Gotomik

Rekomendowane odpowiedzi

>hifi

Adam ma ciekawszy napęd ( bezpośredni, niestety z samej definicji działania nie można obrotów w Adamie utrzymać w idealnej wartości, zawsze będą przyśpieszać i zwalniać - szybko, ale jednak ), natoiast Daniel ma o niebo lepsze ramię, czyli Adam tak, ale z ramieniem z Daniela.

Pozdr.

> ex- stożek

Rozumiem, że pomimo przyspieszania i zwalniania jest lepszy ? Bo trochę to zabrzmiało "jest lepszy ale gorszy"

Czy takie przeróbki sa łatwe i standardowo robione - instalowanie ramienia z DANIELA ? Mam jeszcze jedno pytanie - jak one się mają do oferowanych DUALÓW, YAMACH itp na allegro ? Koniecznie chcę kupić jakiś fajny gramofon, powiedzmy tak do trzech stów bo analogi mi się marnują a wolę je od dysków. Było by miło gdybys mi jeszcze odpowiedział. Dzęki i pozdrawiam.

>hifi

Wymiana ramienia nie jest skomplikowana, jednak nie polecam takich przeróbek początkującemu analogowcowi :)

Weź "gołego" Adama, byle był sprawny. Trzymanie obrotów na blachę faktycznie jest problemem w Adamach, jednak ich nierówniomierność kładzie na łopatki resztę Fonik. Co do porównania z gramofonami z Allegro to tylko Duale są coś warte ( wysokie modele ), jednak jest tam problem z mocowaniem wkładek - Dual ma jakieś swoje mocowania, reszta ofert to badziewate plastyki - są wyjątki, np. Revox, ale to już przekracza trzysta stów :)

Są też perełki - np. Thorensy z serii TD3xx - te polecam w ciemno, jednak ich cena też będzie wyższa..

To na tyle :)

Pozdr.

T.B.

P.S.

Gdybyś miał problem z zakupionym Adamem, służę pomocą. Zresztą chyba nie tylko ja, forum jest duże :)

Dziękuję za propozycję. Jeszcze jedno (właśnie wyczytałem w tutejszym forum - okazuje się, że im dalej w las tym więcej drzew...) - co to jest PRZYDŹWIĘK - ktoś napisał, że występuje we wszystkich unitrach i jest praktycznie nie do usunięcia (?)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.