Skocz do zawartości
IGNORED

Lakier proszkowy w Warszawie - gdzie???

jaro4444

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym wypiaskować (albo w inny sposób usunąć starą farbę) i polakierować czarnym matem proszkowym dwie górne części obudowy (od CD i wzmacniacza). Wiadomo, prawie zawsze porysowane są te części... Proszę o poradę - gdzie w Warszawie zrobić to dobrze i tanio? Ktoś może zna taki warsztat albo sam chciałby parę złotych zarobić?

https://www.audiostereo.pl/topic/19236-lakier-proszkowy-w-warszawie-gdzie/

Nie wiem jak z przygotowaniem powierzchni ( moze będziesz musial sam) ale proszkowo maluja na Jubilerskiej ( w okolicach G -nta. Praga Płd / Stara powłoke musisz zeszlifować do metalu. Proszkowo naluje się bez podkładu na dobrze oczyszzoną -zeszczotkowaną powierzchnię

w Al. Krakowskiej za centrum Peugeota (kiedyś Białego) po prawej stronie jadąc do Janek jest zaklad renowacji felg samochodowych.(wisi tablica) Tam piaskują felgi i malują, właściciel piaskuje też inne przedmioty, nie maluje proszkowo, robił mi nie tylko felgi. Malowanie proszkowe jest w Ursusie niedaleko fabryki na przeciwko firmy "factory". Jadąc ul. Traktorzystów zaraz po lewj stronie za wiaduktem.

-> Jaro

Mam pytanie dość prozaiczne ale mam nadzieję że wybaczycie mi !!!

Czy pisakowanie polega na tym że nadajemy blasze, aluminium fakturę - chropowatą nawierzchnię(np.jak w obudowie od kompa) i dodatkowo możemy pomalowac to np na czarno ??

Pytam poniweaż potrzebuje zrobic coś takiego w panelu tylnym do suba a póki co mam czyste aluminium.

Pewnie Ci sie przyda :

Piaskowanie

Wesoła ul.Asnyka 17

773-70-30

Pan Andrzej

(wyszukane w sieci)

>>Placek

no coś takiego jak opisałeś z tym że po piaskowaniu powierzchnia jest lekko chropowata a nie gładka jak na kompie. Po piaskowaniu można bardzo ładnie wypolerować ;)) - na lusterko

Dzięki chłopaki, na Was zawsze można liczyć.

Placek - piaskowanie to taki proces technologiczny, w którym strumień rozpędzonego powietrza, w spoecjalnej lancy, porywa cząski materiału ściernego a ten uderzjąc w przedmiot powoduje erozję jego powierzchni. Zrywa przy tym warstwy starej farby, tlenki metalu i wierzchnią warstwę metalu. W zależności od tego jaki materiał piaskujemy tym ścierniwem może być: kwarc (piasek), drobny śrut żeliwny, zmielone łupiny orzecha, .... W zależności od nadanej "piaskowi" prędkości i jego granulacji możemy osiągnąć tylko matową powierzchnię albo bardzo zerodowaną (taki księzycowy krajobraz ;) Powierzchnię po piaskowaniu należy natychniast pokryć podkładem by nie utleniała się, wówczas farba trzyma jak diabli.

Placek

wątpię żeby tam Tobie coś pomalowali, ale spytać zawsze można. W soboty nie ma tam szefa. Idziesz normalnie do pana Włodzia i mówisz jaka sprawa, że ma być tanio i dobrze. Jak niewielki element to zrobi to z wielką chęcią - zawsze to jakiś nieopodatkowany grosz. Próbuj, gwarantować nie mogę, ale mi sie udało, więc Tobie tez powinno :). Jest to fabryka w której wykonuje się przedmioty do przemysłu spożywczego a chłopaki w soboty nie mają za dużo roboty ( no i nie ma szefa :))

Powodzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.