Skocz do zawartości
IGNORED

Co mam wybrać ? Luxmana L-410 czy LV-112

radekch22

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!

Pomóżcie mi wybrać wzmak:

- miałem do tej pory Luxmana LV-112 (grał doskonale)

- dziś okazyjnie kupiłem Luxmana L-410 :]

Jaki mam wzmak sobie zostawić - nie jestem audiofilem - i wg mnie grają jednakowo :/ (albo dziś mam zapalenie ucha wewnętrzego :])

Miał ktoś może te wzmaki ?? Co może o nich powiedzieć...

Może ktoś chce kupić jeden z nich :D

Dzięki za info...

P.S. Narazie słucham Altusów 300 - inne narazie nie potrzebne mi do akademika ;-), ale przy wyborze wzmaka chciałbym wziąć pod uwage zwłaszcza jakość dzwięku...

Pozdro !!!

Coz za polaczenie, altus i luxman:)

L410 zostaw, bo to legenda i zmien to koszmarne tonsile na cos godnego luxmana.

Jezeli to nie tajemnica to napisz ile Cie kosztowal L410.

Ps. w akademiku altusy musza rozsadzac sciany.

Witam ponownie :]

eMiL - jakie kolumny miałeś na myśli pisząc "godne Luxmana" ?? może faktycznie zmienie kolumny - chociaż w akademiku potrzebne jest głośne granie :] - najlepiej żeby te kolumny były wymiernym połączeniem głośnego grania i jakości (wiem że Altusy mają tylko POWERA :-/)...

Domyslam sie że zyzio też mieszkał w akademiku - faktycznie nie jedno można usłyszeć :]]]]]]]] - ale co ty byś zrobił ma moim miejscu ?? - zmienić kolumny - to już wiem ale wzmak; jaki zostawić, czy wybór wzmaka zależy od kolmun jakie chciałbym kupić czy też wiadome że lepszy jest "wzmak 1" od "wzmaka 2" i kolumny nie mają znaczenia...

Pozdro i dzięki za wpisy :]]]]]]]]]]]]]

P.S. eMiL - chciałeś wiedzić ile dałem za 410 (to nie jest tajemnica) - 250 PLN`a - to chyba naprawde była okazja...

Nalezy zaczac od wielkosci pokoju, akademik czyli pewnie okolo 12metrow. Wiec monitorki, ale jakie? Ciekawe sa nowe tannoy'e fusion2(w promocji za 700zl) lub mission m31. Male i dobre. W tej samej cenie kupisz lepsze, uzywane np. na allegro ostatnio poszly b&w 602 za 600zl...

W akademiku niestety i tak trudno o dobry dzwiek, wspollokatorzy o innych upodobaniach, puste sciany i pokoje przewaznie dlugie a waskie. Ale warto sie postarac:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.