Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny za 700zł??Doradźcie!

Patrix

Rekomendowane odpowiedzi

Hej mam do was pytanie

Posiadam kwote 700zł i chce kupić kolumny głośnikowe.

Mają być glośne i z dość dobrym bassem zeby mi nie "pierdziały"

Jezeli nie altusy to co ??

Doradzcie mi bo widze ze na temat altusów można pisać wiele złego to w takim razie co jest dobre z taką cene?

Poszukaj na allegro.

Może Trafisz np. coś takiego :http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51708757

Wystarczy trochę przypilnować, takich okazji jest pełno,szybko jednak znikają.

moze uda ci sie wyrwac 3040 - maja wprowadzac nowy model i troche ceny poszly w dol

osobiscie ichj uzywam wiec moze to zabrzmiec jak reklama ale nic taniego o podobnej jakosci nie wchodzilo w gre

co prawda mialem b. zawezony rynek ze wzgledu na miejsce zamieszkanaia ale tu gale maja silna pozycje jesli chodzi o rynek budzetowy

polecam!

Proponuję posłuchać mistrali. Sam słuchałem w Media Markt i dźwięk może mnie nie zachwycił, ale dla mnie są lepsze od altusów. Dwie polipropylenowe 17stki na pewno nie pierdzą (moc znamionowa 100W, muzyczna 250W, 6ohm), bass wydaje się odpowiednio mocny. Co do jego kontroli to nie bede się wypowiadał, bo pomieszczenie nie nadawało się do dokładnego odsłuchu. Według mnie grały jednak poprawnie, nic (w tej klasie cenowej, w końcu to podłogówki) nie raziło.

We Wrocławiu są w Visatexie na pl. 1 maja, można odsłuchać

poza tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jakiś czas temu posiadałem taki zestwik

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) grał świetnie ale byłem zmuszony go sprzedać terz musze ciąć koszta i chce cos tańszego ostatno posiadałem takie kolumienki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale teraz je sprzedaje na tej aukcji.

Nawineły mi sie takze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) oto te niestety jak widac moc jest z deka przesadzona a i firma krzakowata w sumie chcialem sprawdzic z ciekawosci co to jest warte i teraz sprzedaje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to poprawny link do moich poprozednich kolumienek

Ukryta Zawartość

na stronie hi-fi.com jest recenzja redakcyjna 3020, jest moja recenzja 3030 - grały spoko ale wyłożyły się na fortepianie - strasznie drażniący dźwięk /fortepian nagrany głośno z niedużej odległości na płycie testowej/, w utworach, wśród innych instrumentów już tak nie drażnił, czasami bas zadudnił ale np. trąbki, saksy i inne blaszaki grały bardzo realistycznie /jak na moje ucho/

co ciekawe, czytałem gdzieś, że 3020 grają lepiej niż 3030, może jutro będę testował 3020 bo już się prawie zdecydowałem na 3030 ale wypada posłuchać monitorków

• Redaktorzy

Ponieważ i tak nie wiadomo dokładnie co to za firma "M-Audio", jest bardzo prawdopodobne że w sumie zyskasz na tej wymianie. Podtrzymuję swoją opinię wyrażoną na forum hifi, że Paradigmy proponowane na Allegro za 800 zł załatwią sprawę.

>radi83:

niestety, nie słuchałem 3040, ale sądzę że nawet 3030 nadadzą się do rocka jeśli chodzi o bas, chyba że "muzykę rozrywkową" rozumiesz jako techno"

off topic: mój sąsiad, właściciel czarnego vw golf i miłośnik "mocnego rytmu" zarówno w aucie jak i systemie domowym, używa podobno w tym drugim jakichś dużych kolumn infinity oraz... suba! ale dudni konkretnie, trzeba mu przyznać :)

>Ponieważ i tak nie wiadomo dokładnie co to za firma "M-Audio",

m-audio to firma ktora od dosyc dawana dziala na profesionalnym rynku audio, pradukuja mikrofony, mixesry, studyjne karty dzwiekowe, studyjne monitory, oprogramowanie, kontrolery midi itp. Cala oferta jest tutaj:

Ukryta Zawartość

od jakiegos czasu zauwazylem, ze zaczeli tez produkowac domowy sprzet audio - niestety nie slyszalem nigdy ale jesli zachowali taki sam stosunek jakosc/cena dla domowego sprzetu jak dla wyrobow na rynek profesionalny to naprawde warto sie ta firma zainteresowac zwlaszcza przy kwotach do 1000 pln za element.

Ukryta Zawartość

nie mam listy dystrybutorów, może na stronie Gale.uk? Jak dla mnie, to 3030 miały dość basu, czasami nawet buczało ale ja miłośnikiem basu nie jestem, więc może się okazać, że dla Ciebie bedzie go za mało; tym bardziej, że ja szukałem pod innym kątem, tzn. do innej muzy; spróbuj pogooglać za tymi galami, może da się posłuchać w Wawie, powodzenia

Hej hej Gali powinienes posluchać w Media markt-cie na alei karakowsiej lub w saturnie w jankach.

Mi kolumny potrzebne sa takze do techno czasem rocka czyli i niskotonowy musi dobrze dawac jak tez wysokotonowy.

Moj pokój ma ok 15m2

Doradzajcie mile widziane linki z allegro.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.