Skocz do zawartości
IGNORED

Sufler w sejmie? ;-)

Ururam Tururam

Rekomendowane odpowiedzi

lancaster:

Moim zdaniem zmiany powinny być systemowe, a nie tylko personalne; po co prezydent? Rządzi de facto premier, coć prezydent ma bardzo silny mandat - pochodzi z powszechnych wyborów, gdyby był wybierany przez parlament dla celów reprezentacyjnych, mógłby słuzyc za kosztowny uchwyt do kieliszka szampana, po co Rada Radiofonii, skoro jej rolę może pełnić URTiP, poco telewizja publiczna /kosztowna zabawka dla polityków, w której o misji się tylko mówi/, po co Ministerstwo Kultury? Po co spółki skarbu państwa? po co ZUS? po co korporacje zawodowe? - takie jest moje zdanie - ja jestem za państwem minimalnym, gdyż uważam państwo za zło konieczne; wszystkie potrzeby powinien zaspokajać rynek, te, które są niedochodowe, powinien zaspokajać samorząd z podatków lub organizacje społeczne z datków /kościoły, fundacje/ i dopiero na końcu państwo /policja, wojsko, sądy/;

Niestety masz rację - zbyt wielu jest beneficjentów obecnego systemu, żeby zmiany dało się /łatwo/ przeprowadzić; nie są to nawet zabawki lecz źródła dochodu, więc walka będzie na śmierć i życie; przede wszystkim ludzie czyli podatnicy powinni postrzegać, że to wszystko się dzieje na ich koszt;

poniżej link z Korwina, ja z kolei w wielu sprawach mógłbym się z nim zgodzić :))))) oj, chyba trafię do szufladki :)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

najbardziej podoba mi się ostatni cytat z Korwina, niestety, trynd jest odwrotny i coraz więcej decyzji dotyczących naszego życia jest politycznych albo administracyjnych :(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

syntax -> czesto miewa racje co do pryncypiow. Niestety ekonomista nie jest i czasem opowiada bzdury. Poza tym zdziwilbys sie jaki w UPR panuje nepotyzm i jak bardzo Korwin potrafil tam poumieszczac swoich...ostatnio chyba sie to zmienia co nie zmienia ogolnego obrazu tej partii. Zapedow monarchistycznych i glosow nt. pozbawienia kobiet praw wyborczych (fakt, ze byc moze lewica przestalaby wygrywac ;-) nie skomentuje bo komentuja sie same. Sam wielokrotnie mowilem, ze najblizej mi do GOP a nie do UPR...

A teraz przyjdzie Lukar i wywali nasze wpisy :-)

lancaster

Ja mam jeszcze taki pomysl.

Jezeli pracodawca mnie zatrudnia to oczekuje wynikow. W wyborach to my zatrudniamy poslow i innych tego typu. Wiec w trakcie kadencji moglyby istniec jakies punkty czasowe gdzie ocenia sie dzialalnosc takich jegomosci. Kazdy z nich przeciez cos obiecuje, ma program. Zatem przychodzi na ocene i mowi: zglosilem taki projekt, zabralem glos tu i tu. Zeby nie bylo Florkow i jemu podobnych dietetykow.

Ale to wymagaloby od ludzi pamieci a jak narazie to wystarczy ze jeden pan powiedzial ze sie brzydzi i ze nie lubi i ma najlepsze sondaze, inny nie potrafi nic zrobic w takim jednym duzym miescie a tez ostatni nie jest.

dokładnie! I jeszcze jedno: W firmie, która nie generuje zysków zarząd nie powinien brać kasy, a jeżeli jest to z winy zarządu, to on powinien pokryć straty, no chyba, że się ubezpieczy u Wieczerzaka w PZU:)

A u nas nieprzytomne kmioty ciągną za sobą całe stada zahipnotyzowanych owieczek, niezły bajer.

Mało tego, gość powinien się zdeklarować co do terminów ukończenia prac i trzymać się ich! Na kogoś takiego bym zagłosował i wcale nie dlatego, że widze w nim samca przodownika stada, jak to jakiś idiota od image polityków określił w programie T. Drozdy, ale dlatego, że widziałbym normalnego gościa, który staje do przetargu, wygrywa go i wypełnia jego warunki. Amen

Tak wlasnie sobie pomyslalem ze realizacja pomyslu zalezy tez od innych ludzi. Ale jesli ja pracujac jako programista jestem zalezny od innych ludzi to i ja i kazdy z zespolu stara sie tak pracowac zeby sie wyrobic i brudu nie narobic innemu. To chyba wsrod tak wybitnych osob ktore podjely sie reprezentacji narodu nie powinno byc problemu z dogadywaniem sie.

...problem w tym, że reprezentacji narodu podjęły się...no raczej nie wybitni jego przedstawiciele, tylko ci, którym udalo się nakarmić elektorat kiełbasą wyborczą, założyć na nos różowe okulary i obiecać, że będzie się ich mniej dymało niż konkurencja. Wiadomo, że nie wszystko pójdzie idealnie, ale jak taki Łapiński oprócz burdelu zostawia po sobie płyty z nagranym swoim przemówieniem, to mam prawo podejżewać, że jest zdrowo pierdalnięty, a jego intencje były nie do końca szczere...

a moze by tak zaprosić tercet egzotyczny ? nazwa już jest , śpiewać sie nauczą i powiałoby mlodością w sejmie że ho ho. Natomiast na główny urząd krzysia Krwawczyka lub fogga (nie , ten już chyba ?:) nie żyje)

• Redaktorzy

Ale V. Villas jeszcze zdaje się żyje, będzie jak znalazł. Jeśli nie na Główny Urząd, to na Poboczny, np. Marszałek Senatu. Pamiętacie jak jej poprzedniczka na tym stolcu, Alicja "Kujawianka" Grześkowiak zażądała eskorty z motocykli do każdego swego, pam, param, przejazdu przez miasto? Villas mogłaby jeszcze np. wyć.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.