Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki TV ? (32 100Hz 16:9) jaki model ?

J-23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

od pewnego czasu szukam telewizora dla siebie (32" 100Hz 16:9 ) dysponuje gotówką około 2,5 kzł.

Chciałem zakupić Panasonica PM11 albo sony CS 75 (ewentualnie panasonica PX10) ?? ale po obczytaniu różnych opinii sam już nie wiem - nie chce wydawać kasy bez sensu!

Która marka i jaki model jest najlepszym wg was kompromisem za 2,5 kzł.?

Na co zwrócić uwagę przy kupnie? Jakie funkcje są potrzebne - przydatne a jakie to zwykły bajer?

co myslicie o tym Panasoniku TX36PL30D - ma 36 cali czy do pokoju 12 m2 da rade?

Czy oglądając film z DVD w formacie 16:9 (bo do tego głónie będzie słuzył) nie ma czarnych pasów u dołu i na górze?

Co myślicie o PHILIPSIE?

https://www.audiostereo.pl/topic/19493-jaki-tv-32-100hz-169-jaki-model/

36" odbiornik do tego pokoju to pomyłka. Telewizor jeżeli ma być dobrze ulokowanymi pieniędzmi (tzn. liczyć się z tym, że najdalej za 3 lata LCD to będzie standard) to tylko 2 modele:

1) JVC AV 32X5

2) PANASONIC TX 32PX10 (chyba optymalny wybór, bo tańszy)

Ze strony Panasonica wynika, że PX10 w stosunku do PM11 ma dodatkowo PAT (obraz i tekst na jednym ekranie) oraz lepszą telegazetę. Można się zastanowić, czy warto dopłacać. Zwłaszcza jak plazmy i LCD tanieją.

No chyba że jest lepszy obraz. Znajomy ma PM11 i jest zadowlony, choć nie jest wymagającym użytkownikiem.

• 2 tygodnie później...

Ja mam od miesiaca PX10 i jestem bardzo bardzo zadowolony. Kolory sa troche "cieplejsze" niz w Sony". Zdaje sie ze PX20 juz tez sporo spadly w cenie. I jescze jedno Sony ma cholernie gleboka obudowe, jak masz maly pokój to ci zajmie kawal pokoju. O JVC opinie tez sa pozytywne.

Jezeli chodzi o film DVD to oczywiscie ze tak, kwestia formatu nagranie, ew. PX10 (inne tez) maja rozne formaty do wyboru np. zoom moze zlikwidowac pasy (choc troche obcina obraz). Z tego co ostatnio widzialem to Osada jest w formacie 16/9 i ze wzgledu na gre kontrastu w filmi (mocne kolory zólty i czerwony) mozna porownac tv i wybrac najlepszyl.

• 2 tygodnie później...

Oglądałem w tym tygodniu trochę 32 PM11 u kolegi (model niższy od 32 PX 10).

Telewizor ładny (jak dla mnie to nawet ładniejszy od PX 10). Sam obraz tez w porządku (zwłaszcza z DVD). Jeśli w PX 10 jest jeszcze lepszy to tylko się cieszyć.

No ale ten dźwięk to tragedia!

Ciekawi mnie czy w PX 10 jest taki sam dźwięk jak w PM 11. Według instrukcji są te same głośniki w obu modelach.

Jeśli tak to chyba lepszy Sony bo obraz pewno podobny a dźwięk na pewno lepszy i to nawet w najtańszych modelach KV-32CS71 czy KV-32CS75.

Bo nie sluchaleś dźwięku w najlepszych telewizorach na rynku / w tej klasie cenowej/ - JVC.

Firma od lat przykłada jakość do dźwięku .

A tv 32 D25 JVC - to majstersztyk pod każdym wzgledem. / Eisa/

pozdrawiam

• 7 miesięcy później...

Jaki TV 32'calowy możecie na dzień dzisiejszy najbardziej polecić (kwota ok. 2000 zł) :

Doradźcie coś z poniższych modeli :

- JVC AV-32X5 (najlepsze opinie na forum ale w Krakowie niedostępny)

- JVC AV-32H5S

- Phillips 3LPW8720

- Panasonic TX-32PS12

- Samsung WS 32M206P

- Thomson 32 WF402

- Grundig MFW82 251018

witam

JVC 32 x 5 - nie bedzie juz dostępny / wycofany z produkcji/.

Z wymienionych - najlepiej prezentują się :

Panasonic 32 Ps 12

JVC H5 - / również się kończą/

Philips 8720

Jakość zgodna z kolejnością. Sprawdź koniecznie sam - jakość obrazu.

Najlepiej obok siebie.

pozdrawiam

Przyznam, że ciut mnie zaskoczyłeś. Myślałem że ogólnie JVC biją inne TV na łeb a tu proszę, Panasonic wyżej :) Głównie TV ma mi służyć do oglądania TV z Cyfry+, przeważnie piłka nożna. Skoro JVC 32X5 jest niedostępny to sprawdzę tego Panasonica. Widziałem też w MediaMarkt Thomsona WB842 ale cena makabryczna 3290 zł :(

No OK, ale ktoś na forum pisał kiedyś, że zdobył za 2000 zł, więc różnica duża. Tak czy inaczej "nie dla psa..."

Zostańmy na ziemi i doradźcie sprzęt za ok. 2000 zł

- JVC AV-32H5S

- Phillips 3LPW8720

- Panasonic TX-32PS12

- może coś innego ? Za poradą locoloco zostawiłem tylko te powyższe :)

Wiesz co, sam miałem taki problem i wybrałem 16:9. Z czasem się przyzwyczisz, ja oglądam na formacie panoramiczny, czyli lekkie rozciągnięcie i ucięcie pasów na górze i dole. Co do doboru TV to jednak Sony( pomimo, że jestem przeciwnikiem tej marki). Odbiorniki Soniaka teraz tak staniały, że szkoda nie brać. Np. CS70 - powinieneś być zadowolony.

P.S. Niemożliwe było i jest kupno WB842 nowego za 2000zł!

OK - dopiszę do listy, ale przyznam, że ja w Krakowie nie trafiłem na tego Soniaka w korzystnej cenie, ale poszukam.

- JVC AV-32H5S

- Phillips 3LPW8720

- Panasonic TX-32PS12

- Sony CS70

- inne ?

Ole !

Znalazłem - JVC AV-32X5 - w Krakowie. Teraz jestem tylko ciekaw dlaczego część użytkowników uważa, że obraz na tym TV jest rozmyty ? Czy to prawda ? Mam nadzieję, że oglądanie meczów z Cyfry+ na tym TV będzie naprawdę przyjemnością. Jeszcze nie podjąłem ostatecznej decyzji odnośnie modelu, ale ten jest zdecydowanie w czołówce.

Mam już ceny na moje wybory

32PS12 Panasonic 1650 pln

32Z306 Samsung 2160 pln

kurcze tylko opinie o tym Samsungu nie są najlepsze chyba, że tez zależy na jaki się trafi. Bo ten panas to nie jest zbyt ładny, samsung lepiej się prezentuje. Na ale nie oglada sie obudowy tylko obraz:))))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.