Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki TV ? (32 100Hz 16:9) jaki model ?

J-23

Rekomendowane odpowiedzi

No takie odniosłem pierwsze wrażenie. Kolory bardzo jaskrawe, walą po gałach, ale obraz mnie nie oczarował. Przynajmniej ja nie widziałem, aż tak dużej różnicy, w stosunku do tańszych modeli, o jakiej mowa.

Mam jeszcze pytanie odnośnie Thomsona WH412 ? Ma ktoś go ? 1000 zł róznicy pomiędzy JVC X5 a Thomsonem robi swoje. Ja wiem, że ten Thomson to absolutne minimum i nie posiada ponad połowy opcji, które ma X5, ale czy to naprawdę niezbędne skoro obraz i dźwięk prezentują się naprawdę nieźle ?

Thomson faktycznie ma bardzo dobry obraz - wszystkie odbiorniki tej marki radzą sobie całkiem dobrze na słabym sygnale - to ich żywioł :) Tylko nigdy nie wiadomo jak jest z usterkowościa :(

Refleksje

Ogladałem telewizory w dwóch sklepach, Euro RTV Agd i MM. Prezentacja telewizorów jest beznadziejna, sygnał telewizyjny tylko z anteny naziemnej lub reklamówka z HDTV. W żadnym sklepie nie mają cyfry plus ani cyfrowego polsatu. Sprzedawcy, jak ich poprosić o prezentację to nie mają siły aby oderwac się od blatu. W Euro sprzęt zakurzony, brudny. I tak jak panowie mówicie o super obrazie w polecanych telewizorach to żadnego bym nie kupił. Mam 5 letniego philipsa 29 cali, obraz na nim żyleta, i mam po prostu obawy, że jak kupię nowy (32 cale panorama) to obraz będzie gorszy, bo w sklepie nie jestem w stanie zweryfikować jak to naprawdę jest . A poza tym mam dylemat czy jednak jeszcze poczekać i kupic plazmę lub LCD. Z moich spostrzeżeń obraz na LCD jest jednak lepszy niż na plaźmie, lepsza głębia ostrości, nasycenie barw, i jasność, chociaż ma się jednak wrażenie, że obraz na LCD jest sztuczny. Porównywane modele to LG plazma 42PX5R i LCD 42LP1R, sygnał HDTV. Pozostaje jednak problem z czasem reakcji na LCD, 8 ms to jednak wciąż za dużo. Ale już niedługo mają się pokazać LCD z czasem reakcji 4 ms. Ehhh te dylematy :)))))

Niestety ale w duzych marketach nie ma mozliwości sprawdzenia tak naprawdę możliwości telewizora, miałem ten sam problem gdy chciałem kupić tv, ale zanim zdecydowałem sie na zakup przeczytałem każde możliwe forum z tego tematu i mój wybór padł na JVC 32P40 i gdy poszedłem go kupowac to obraż w MM był tak paskudny, że gdy bym miał sie kierować obrazem w sklepie pewnie bym go nie kupił.

Ale zaryzykowałem bo zawsze moge zwrócić w ciagu 10 dni i co sie okazało po przywiezieniu do domu, obraz żyleta i to z anteny dachowej a gdy podłacze DVD i włącze dziecku "Madagaskar" po componęcie to nie uwierzycie ale duzo mu nie brakuje do obrazu HD,

Dlatego nie warto czasami obierać na tym co sie widzie, tylko na wiedzy jaka się posiada na temat danego odbiornika, takie jest moje zdanie.

• 1 miesiąc później...

Witam!

Niestety muszę sprzedać moje DVD Yamaha DVD-S540, ponieważ nie odtwarza płyt DVD-DL (DualLayer). Co byście polecili w cenie do 500 zł (mile widziane divx). Telewizor mam kineskopowy 32" 100Hz - podłączam poprzez SCART.

A co sądzicie o Jvc 32' AV32H5 100Hz s ? Jest tu może jakiś użytkownik? prezentuje sie nieżle ale nie można ocenić jakości obrazu bo tak jak powiedział już tu ktoś na każdym odbiorniku jakby inny sygnał.

A co powiecie na Philips 32 Pw8720/12 ? Testowałem dziś go i porównywałem z innymi, z Thompson 32Wh412B który jest w tej samej cenie 1899 oraz popularny Panasonic 32 cos tam 12 na końcu, nie pamiętam dokładnie, ten Philips wyglądał przy nich jak dwa razy droższy, obraz rewelacja z dvd, na satelicie tez super nic tylko kupować:)

A może ktoś go ma??

mam Thomsona ,po kupieniu byl u mnie serwisant (zdawalo sie mi ze k..sko buczy kineskop ;)-niestety chory bylem na zatoki hyhy i wszystko mnie wk..ło) facet zdjal scianke z televizorka i zapuscil jakis tam program testowy by go dostroic tak jak powinien grac a nie fabrycznie ustawiony.zapytalem jaki ma kineskop w srodku a on ze moge zgadywac ile czasu ma ta banka- i TV mial banke raptem tygodniową. wiec TV stal w sklepie pare dni od momentu zlozenia go w- zyrardowie w fabryce ;)))i banka jest tomsona nie jakiegos daewoo jak panasoniki i inne (niestety produkcja sie zatrzymala panowie i nie robia kineskopów)wiec mozna sobie gdybac ktory lepszy a ktory gorszy a kineskop i tak od daewooo a tomsoon ma swoj....a obraz 100hz zyletka..a ze nie ma jakis tam pierdół i podwojnej glowicy...to juz wasz wybór.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.