Skocz do zawartości
IGNORED

Nie róbcie tego co ja !!!

fadeover

Rekomendowane odpowiedzi

cholerka, kupuję te słuchawki i zabieram na najbliższy maraton... jak wnikliwie opiszę im wrażenia odsłuchowe po OTB (locie nad kierownicą), to może za obity łeb 3 pary mi przyślą?? (no bo przecież kasku na nie nie wcisnę...)

Frycu > Dokładnie tak.

Myślę , że trochę pomogła mi tu koperta z drukiem firmowym ;-)

A słuchawki brzmią nieprawdopodobnie !!!!!!! Z listu wynika ,że w tym specjalnym wykonaniu słuchawek, jako materiał użyty do cewek -cytuję : " .... audonil" czyżby coś z Au ?

Co do brzmienia , to nie pokonała ich nawet bardzo głośno puszczona płyta - Muter, zespołu Rammstein.

Słuchawki wyglądają dokładnie tak samo - różni się opakowanie , jak już pisałem - jest to drewniana skrzyneczka z mosiężna tabliczką , na której jest wygrawerowany napis " Vip edition "

Lolo> Pomiarów żadnych nie robiłem. Posiłkowałem się jedynie opisem brzmienia poszczególnych płyt - a nawet fragmentów.

były to : Caverna Magica, troche muzyki transowej Saafi Brothers,

troche klasyki Pink Floyd, oraz klasyka firmy DECCA a konkretnie Madama Buterfly (Tullio Serafin)

=>fadeover

No to masz 2 pary ... nie powiem, ale dupe mi sciska :) Ale i firma SH jest gruba ... bo to wiesz nie jakies demo, ale topowy sprzet i ta nalepka VIP ;)

Co zrobisz z 1 para ???

fadeover... nie sądzisz że tytuł tego wątku przestał być aktualny? Miałeś jedna parę HD600, a obecnie jesteś posiadaczem dwóch w tym jedna "de luxe for VIP"... ale numer z wilgocią już nie przejdzie, trzeba wymyslec coś innego ;))))

Pzdr.

fadeover> Moze tak troche zbocze z tematu, ale czy mozesz cos napisac na temat plytki Madame Butterfly. Pytam dlatego poniewaz

w weekend bylem w poznanskiej operze na tym przedstawienu i jestem ciekaw czy warto sie interesowac ta plytka. Musze przyznac

ze opera mi sie podobala, choc jeszcze jestem za malo osluchany w operach.

Na Madam siedzialem na balkonie, troche wczesniej na Traviata na parterze. Teraz takie moje spostrzezenia. Na balkonie lepiej

slychac orkiestre schowana pod scena. Glosy nie maja juz takiej sily i wyrazistosci jak na parterze. Na parterze gorzej slychac

orkiestre ktora jest przytlumiona.

A wy jak idziecie na koncert jakie miejsca wybieracie. Wiem ze jest to indywidualna sprawa akustyki hali, ale moze jakies wytyczne.

Krystian Majer>

Kiedy wiele lat temu realizowałem audycję "Słynne Duety Operowe",

mój mistrz - który rozbudził we mnie miłość do opery - Piotr Nędzyński -

zawsze mawiał : balkon jest dla arystokracji, która musi mieć wygodnie ,żeby spać, tylne miejsca są dla praczek, dla miłośników opery jest czwarty rząd..... To ogólnie . Natomiast szczegółowo - jeśli chodzi o nasza operę poznańską, to jest ona specyficzna, rzeczywiście na balkonie wszystko lepiej brzmi. Co do płytki to warto kupić to co lubisz. To wykonanie firmy DECCA które mam nie jest jakieś wybitne ale ma swoją urodę w postaci dobrego dźwięku i nieuchwytnej romantyki, której nie spotkałem w innych wykonaniach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.