Skocz do zawartości
IGNORED

cambridge i kolumny B&W

slonce_karpat

Rekomendowane odpowiedzi

Tzw 'tekturki' to ten sam remaster, ktory jest dostepny w plastikowym pudelku. 'Tekturki' to byl w zalozeniu limited edition z indywidualnym numerkiem i lepsza ksiazeczka. Muzycznie nie ma roznicy.

Co do poprawy dzwieku na remasterach mam mieszane uczucia, tj raz jest lepiej, raz gorzej (za ostro, trzeba sie pogodzic z tym, ze znika koc na kolumnach, ktory dorabial czesc nastroju). Jedyna plyta ktora bardzo zyskala na odswierzeniu jest IMO 'Passion'.

pozdr.

wielu z Was ma zapewne racje...dzisiaj po kilku dniach włączyłem ponownie swój zestaw kinowostereofoniczny;)...teraz dopiero zaczynam slyszec jak jednak brzmi dość kiepsko...zaczne na nowo odsłuchy wszystkich rozważanych przeze mnie zestawów....mam jednak pytanie....ponieważ nie wszędzie oczywiście jest wszystko i nie ma możliwości (przynajmniej w Krakowie) odsłuchać na jednakowych kolumnach, czy są kolumny w miarę uniwersalne, które zbytnio nie zmienią istoty brzmienia różnych wzmacniaczy i cd?...takie najbardziej neutralne, gdzie już potem może być tylko lepiej?

po wielu odsłuchac sprzetu (cambridge, rotel,nad,harman) , niestety w roznych kombinacjach glosnikowych - dla mnie najlepiej brzmi cambridge. Bede mial go jeszcze mozliwosc odsluch w domu na moich BW DM309. Raczej ze zgodnych opinii wynika, ze nie bedzie to zbyt dobre polaczenie. Niestety jeszcze przez jakis czas beda musialy BW pozostac. W tej chwili kable glosnikowe to audioquest cv 4. Może ktoś poradzi jak do takiego zestawu dobrac ewentualnie kable glosnikowe i sygnalowe (ponoc cambridge jest na to czuły), aby brzmienie troche ocieplic ( z mariazu ca i bw ponoc ma wyjsc jazgot;)). Chciałbym zabierajac sprzet do domu wypozyczyc ewentualnie kable. Z czym najlepiej poeksperymentowac?

Pozdrawiam

posłuchałem dłuej cambridga...z BW faktycznie ...jazgot...i chyba przychyle się do opinii wielu...to nie jest sprzęt do rocka...klasyka, spokojne ballady etc...brzmi dobrze...natomiast w rocku czegoś brak ( a może faktycznie jest zbyt jasny)....rotel tez nie spasowal mi (i dżwiek i cena)...pozostał chyba juz tyko NAD...słyszałme rzez chwile będąc przejazdem w okolicach lodzi (542+352) z evo1....brzmiało ciekawie, ale było zbyt mało czasu by odsłuchać dokładniej...czegos brakowało mi w tym dźwieku...nie potrafie opisac..może mało przestrzenia...ale to zbyt krótkie słuchanie by ocenić właściwie...ponieważ trochę zmieniłem koncepcję (DM 309 niech sobie pozostaną z yamaha astereo stworzę od zera...ponieważ jak wspomniałem aktualnie pozostaje do wzięcia pod uwage NAD (na sprzęt z drugiej ręki jestem jeszcze za mało obeznany więc to nie wchodzi w grę)...jakie kolumny z NADEM zagrają najlepiej (tu tez kwota ok.2000 pln)...pokó jak wspomniałem około 17 m. Ktos tutaj wspomnaił o KEFIe ( a taki wariant pójdzie na poczatek do odsłuch bo najbliżej ;) )...Q1 i Q4, że to zupełnie inna bajka...może użytkownicy NADA coś podpowiedzą?

kurna Cambridge + B&W + AQ masz trzy elementy i zdaje się , że to najgorsza możliwa kombinacja. Jeśłi już musisz słuchać tej elektroniki to postaraj sie zmienić okablowanie na takie które trochęten dźwie stonuje, przycieni może VdH, DNM Reson, XLO?

Z czym NAD, niech sie wypowiedzą użytkownicy, Kornik zesatawił swojego 372 z Avance Dana, nim zmienił je na Audiophisic Yara :) ale wzmak też zminia i CD również :))) więc może to faktycznie było dobre zestawienie.

Mi sie podobała 350 z Dynaudio, ale słuchałem tego zestawienia tylko raz w salonie. POdobało mi się, choć są głosy , że to niedobra kombinacja ponieważ nieco zmulona, nie odniosłem takiego wrażenia, ale nie pamiętam dokładnie. No i grało to wówczas z dobrym, CD - Meridian 506,2 lub 506,18. Sprawdziłbym te Avance, także AE, i Epos`a

A może po prostu lepiej kupić droższy wzmacniacz i tańszy odtwarzacz CD?

Np przy zakupie Creek-a A 50 za 2700 (allegro) zostaje 1.300 na CD żeby się zmieścić w 4.000.

Jeśli oczywiście mogą być elementy rożnych firm : ).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.