Skocz do zawartości
IGNORED

Aleph5 - końcowe uwagi - proszę o pomoc

Matthew

Rekomendowane odpowiedzi

Rogus i inni, słuchajcie poważna sprawa to najprawodopodobniej te tranzystory, za pierwszym razem miałem chyba mnustwo szczęścia że trafiłem idealnie w jedną serię, później to już tylko kaszana.. uczulam by zrobić Alepha jak najlepiej bo w innym przypadku może to być nieporozumienie. Mam cichą nadzieję ze nowy Aleph powróci ze zdwojoną siłą ;)

grip

allegro, ale więcej Pani będzie miała za 2 tygodnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Panowie

Mam takie trafo: na etykiecie ppisze secondary 4x 4mm2 litze. Miernik w pozycji diody pokazuje zwarcie pomiedzy wszystkimi 4 przewodamii.

podłączony do zasilania pokazuje 24V pomiedzy jednym i 2 pozostałymi na czwartym jest zero.

gdy probowałem połączyc dwa z nich zrobiło sie zwarcie jak w spawarce i trochę kabli stopiło (800VA)więc jeden z nich podłaczyłem z innym i było ok. Napiecie pokazuje wtedy pomiedzy tymi połaczonymi i na każdym z pozostalych 24V. po podłączeniu do mostka pokazuje około 10 - i +

Czy ktos sie spotkal z taka sytuacją?

>>>>Pytanie do Petera, lub kogoś kto wie :)

Jaki typ (symbol) przełącznika elmy jest odpowiedni dla shunt type stepped attenuator

wg wpisu powyżej wątku . Jaki koszt w/w.

Dziękuję.

Matthew,

to już wiem od dawna :) , tylko dla mnie jest to dość zagmatwane i potrzeba mi

prostej rzeczy - symbol przełącznika i cena.

Musi być 4 deck, czy wystarczy 2 deck-i ?

A wiesz potem bikoz napisze :) - "gasolin wpisz symbol tego switcha..." etc.

I co ja na to? nie wiem.

pozdrawiam

pytałem Petera o to samo. Przytaczam odpowiedź:

PCX ma Electroswitch 4-Deck 23 Position switch (silver contact), part# 53052

w cenie $60 lub Elma switch od Percy BV22569 (5 deck, 24 positions) w cenie

$137.

Kupiłem dwa takie kondziołki jak na foto. Wiem, że wiele razy widziałem ten symbol producenta - ale nie potrafię go powiązać z jakąkolwiek firmą. Czy ktoś może wie kto wyprodukował moje maluszki (hehe 6cm średnica i 12 wysokość).

Jeszcze coś dokupię podobnej wielkości i przyjdzie czas na uruchamianie Alepha 30...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak odpowiadać samemu sobie, to do końca ;)

Znalazłem datasheet od nieco nowszej generacji serii G-AA - kondensator z tej serii jest niższy od moich o ponad 2,7cm przy tej samej szerokości. Jego parametry są następujące:

Max 85 st.C. 15.22A@120Hz 17.5A@10kHz ESR 0.011@120Hz 0,0088@20kHz

Mój ma większą puszkę o 30% ale starsza technologia. Więc pewnie parametry te same lub niewiele lepsze.

więc tak-sobie. Kendeil K-01 lepszy o niemal 5A, ale już BHC z oferty TME nieco gorszy.

Do A30 nada się...

Szczęśliwie tak nie jest.

Pojemności kondensatorów pomierzyłem metodą rozładowywania w czasie i przeliczenia z charakterystyk idealnych: jeden ma 48550uF drugi 49960uF. Czyli jak najbardziej w normie...

ESR może być sporo wyższe ze względu na wiek (są z 1999r.) ale nie mam oscyloskopu wiec nie zmierzę...

Mr. Nelson to chyba pod te właśnie kolusie robi te swoje klocki ;)))) 120dB hue hue

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Potrzebuję informacji:

Czy na probę moge podlaczyć trafo 2 x22V 450VA? Posiadam Takowe i mnie korci, bo wszystko mam już polutowane, a Wlasciwe trafo musi jeszcze trochę poczekać.

Bede wdzięczny za odpowiedź

Foksik, nie było żadnych niespodzianek z twoimi płytkami do A5? jutro przy dobrych wiatrach powinienem odpalić, już drugi dzień to składam i co chwila mi czegoś brakuje, niestety Ja vs Obudowa to wygrywa obudowa bleee heh

no prawie końcówka już, hehe ale jak se przypomnę jak piłowałem kątownik z wrzaskiem na twarzy na przemian z grymasem złości ... ;)), jutro jak nie będzie niespodzianek pierwsze odpalenie..

użyłem termistora 10 Ohm NTC i teraz faktycznie się przydał bo wywalało korki przy załączaniu trafa bez obciążenia... mam nadzieje że termistory nie muszą byś jekieś psiejsko czarodziejsko audiofilskie.. czym się różnią te co Mr.Nelson stosuje od tych co ja mam? mam nadzieje że ... ceną tylko

>Matthew, 17 Sie 2006, 19:28

>no prawie końcówka już, hehe ale jak se przypomnę jak piłowałem kątownik z wrzaskiem na twarzy na

>przemian z grymasem złości ... ;)), jutro jak nie będzie niespodzianek pierwsze odpalenie..

Nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem ;-) Ja walczę już 3 dzień z obudowami "kątownikowymi" ;-) Na razie wygrywają obudowy...

koledzy,składajcie te cuda,z chęcią usłysze jakąś opinie motywującą!:) mi jeszcze przyjdzie poczekać z mieś.a to z powodu braku czasu i równoległego kompletowania części do ProAck'ów:) chce mieć komplet przy pierwszym teście, i niech mnie ten test rzuci na kolana!!:)

myślę że nie pożałuje zarwanych nocy i godzin w pocie czoła, przy skręcaniu obudowy;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.