Skocz do zawartości
IGNORED

Aleph5 - końcowe uwagi - proszę o pomoc

Matthew

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ten profil na rysunku. Z produkcji Kęt uważam go za najlepsze, gruba podstawa, płaska.

Łatwy do montażu na płaskowniku lub kątowniku w zespół radiatorów. Z obliczeń, bardzo wstępnych, wychodzi, że starczą 3 kawałki po 15 cm, ale będzie to wielkość na styk do A5. Trzy profile po 20cm na pewno są lepsze do A5. Ja ma 3 po 10cm i można na tym zrobić A30, zenV4, jeden kanał. Przynajmniej mam taką nadzieje.

A66->>>

masz na myśli rysunek dumpera czy mój?

Wydaję mi się,że kęty nie mają takiego jak drugi dumpera. Mają taki jak pierwszy dumpera tylko z płaską podstawą ale to sprawdzam- konbkretnie czekam na fax.

dj_zibi

można ale chyba taniej Ci wyjdzie jak sam zamówisz bo zapłacisz raz za przesyłkę a pewnie nie weźmiesz więcej niż 10kg bo od tej wartości jest zniżka hurtowa

z tego co widać w ofercie na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i danych zaczerpniętych z tej strony (patrz poniżej)

ten radiator ma faktycznie płaską podstawę, ale trzeba to sprawdzić i upewnić się

>wojtekr

czekam na wyniki śledztwa i jeśli jest płaski to wchodzę w to na 100% - 6x25cm (byle profil nie był pogięty lub porysowany itp) Proponuję też aby chętni na ten profil jak najszybciej zgłosili swój akces i przystępujmy do zamówienia

P.s to ostatni brakujący element w moim zestawie do A5

post-8690-100002948 1170290898_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To jest nas dwóch,

czy on będzie prosty i nie pogięty zakłdam, że tak.

Dumper wyślij coś na priva to odeślę z nr. konta i jak dostanę z wyceną

Wymiary do wyceny zostana powiększone o 5mm na cięcie.

Zamówienie:

Dumper 6x25

Ja zamawiam 6x25

podeślę jutro do wyceny bo oni tną z odcinków 2m i dam znać.

Ciekawostka dla budowniczych Alepha:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

odnawiam wątek

czy takie kondensatory do A5 bedą spoko?

śrubowe REVOX Rifa dostępne w Elfie

CR D x L Case IRAC * IRAC* IRAC* ESR* ESR* LESL

code 85°C 50°C 40°C 20°C 20°C Approx.

**

100 Hz 10 kHz 10 kHz 100 Hz 100 kHz

mF mm A A A mW mW nH

47000 65 x 105 O 21.8 42.7 32.0 10 9 25

koszt chyba ok 140zł/szt ..

Ukryta Zawartość

post-5385-100002079 1170292119_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

sernikus, 24 Mar 2006, 11:17

>tzn. w 1 kanale masz większy bias niż w 2 ? (spadki na 1ohm) ... z tymi radiatorami co masz to daj

>jednak wentylatory , zwłaszcza jak masz go trochę "podkręconego" ... a jak będziesz miał porządne

>radiatory , to mógłbyś wywalić R19 ..... wtedy aleph naprawdę "śpiewa" ..... :)

zapadła decyzja o budowie kolejnego A5, kompletuję elementy, mam komplet tranzystorów parowanych itp..

zdobyłem sporo większe i cięższe radiatory, o rozmiarach: 380mm/220mm/85mm... także pomalutku powstaje kolejna wersja..

moje pytanie brzmi: jak tak naprawdę jest z tym prądem spoczynkowym, normalnie prąd ustalony jest na 1,5A (podobno w oryginale na 2A, czyli tzn że Pass nie zamieścił w pełni zgodnej serwisówki do A5?), jaki otrzymam prąd usuwając ten rezystor dając zworę?..

Pozdr

Matt

coś, takiego... tzn to co ja mam to o 5cm wyższe reszta w normie, niestety żebra poziomo... ale sa i tak bydlaki, jak je zwiozę do domu to przyrównam do tych co mam... niestety brudzą... były do nich przykręcone jakies Tyrystory, ale są nagwinowane w paru miejscach i stan idealny niemal..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

te radiatory to żadna tajemnica:P są przecierż na allegro:). Rozmawiałem dziś z tym bardzo sympatycznym Panem i zgodził się zamieścić swój numer telefonu (605490730)...ma ich jeszcze parę sztuk i baaa będzie ich miał więcej ponieważ pochodzą one z pewnych urządzeń które wcześniej trafiały na szrot:). Ceny to myślę są bardzo okazyjne bo za profil 220mm*380mm*82mm cena jest ok120zł w darcpolu, to nie wiem czy połowe takiej bestji ktoś kupi:)))

Przypomniało mi się że kilka dni temu kiedy prawie nikt radiatorem się nie interesował miał on cenę 100zł z opcją kup teraz.

Może jakiś grupowy wykup radiatorów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.