Skocz do zawartości
IGNORED

Różnice między Diora WS504 a WS 504B/704

jackyx

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądając forum zauważyłem, że z tanich wzmacnizczy dobrą opinia cieszą się produkty Diory serii 504 i 704. W serii 504 występują jednak dwa modele WS 504 i WS 504 B, w jednym z wątków wyczytałem, że mają one rózne końcówki mocy (504 B ma podobno taką samą jak 704). Moje pytanie: jak te różnice w budowie wpływają na jakość dzwięku, czy jest ona taka sama we wszystkich modelach czy też 504 jast gorsza od 504B/704 lub odwrotnie?

Wymienione wzmacniacze mają różne wersje hybrydowych końcówek mocy STK...

Walory brzmieniowe każdej z wersji są zbliżone (jezeli nie identyczne). WS504B ma nieco innego pilota, a WS704 ma front w jaśniejszym kolorze. Tyle różnic (mało) istotnych.

W zamierzchłych czasach układem scalonym hybrydowym zwano układ scalony wykonany techniką mieszaną, tzn. zawierający w sobie więcej niż jedną, monolityczną płytkę półprzewodnika. W STK akurat tranzystory mocy są osobnymi strukturami krzemowymi.

Czy ktoś może wie , co to za mutacja wzmacniacza Diory?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

moja mutacja jest lepsza ;)

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Wersja B ma inaczej napisany program do sterowania funkcją timer (włączanie odtwarzania i nagrywania magnetofonu), a bardziej szczegółowo to ustawianie wejść podczas timer play i timer rec.

Wersje STK4042 i STK4044 były stosowane zamiennie przy produkcji, a właściwie tą drugą wprowadzono po stwierdzeniu awaryjności wzmacniacza wersji z STK4042.

Piloty różnią się tylko kolorem.

Hybryda WS504 to wzmacniacz + mikser w jednej obudowie, takie 2w1 ;)

Piloty różnią się nie tylko kolorem. Pilot od 504 sterując wzmacniaczem 704 włącza niektóre wejścia klawiszami od innych wejść. Ale poza tym współpracuje bez zarzutu.

• 3 miesiące później...

Mam pytanie,otoż spaliłem bezpiecznik (ten wkręcany na śróbke)Ten co go wykręciłem na oznaczenie"F2L250V"Chciałbym wsadzić jak najmocniejszy(chyba można)Na allegro nie widze o takim oznaczeniu a wogole sie na tym nie znam.THX

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.