Skocz do zawartości
IGNORED

Panasonic dvd s97 czy Philips DVP 900SA?

R2rt

Rekomendowane odpowiedzi

Pioneer wprowadza do sprzedaży nowy odtwarzacz DVD/SACD model DV-696AV-K. Urządzenie posiada łącze HDMI i oferuje skalowanie sygnału do 720p/1080i. Urządzenie współpracuje z nośnikami: DVD, SACD, DVD-R/RW, DVD-R DL, DVD+R/RW, DivX,/DivX Ultra, CD-R z MP3/WMA/JPEG.

Równolegle w sprzedaży ukażą się jego młodsi bracia:

DV-393-S - bez HDMI, Dual PureCinema Progressive Scan oraz bez DVD-A i SACD

DV-490V-S - Dual PureCinema Progressive Scan oraz bez DVD-A i SACD

Ciekawe jak to się będzie sprawowało? Na jakim układzie jest skaler i na jakim chipie DivX?

• 4 miesiące później...

witam

poniewaz nie chce zakladac nowego watku i zasimecac forum to tu zadam woje pytanie i moze ktos mi pomoze dokonac wyboru. zamierzam kupic DVD z mozliwoscia odtwarzania filmow zapisanych w DIVIX'ie. po glowie chodzi mi Pioneer DV-696AV-K, DENON DVD-1920 oraz Samsung HD-950. jedyny problem to, ze musi byc czarny i te trzy modele sa na 100% w kolorystyce czarnej. W gre wchodzi takze Sony DVP-NS92V tylko nie wiem czy mozna go dostac czarnego. Teraz zalozenia. Maja dobrze odtwarzac DVD i DIVIX - lubie sobie od czau doczau obejrzec dobry koncert i jednoczesnie delektowac sie jego sciezka dzwiekowa, wogolnie nie zalezy mi na jakosci odtwarzania SACD oraz CD (mam do tego osobny odtwarzacz Sony ze seri ES). nie chce takze korzytac z kina domowego - poprostu zwykle stereo mi wystarcza. to tak pokrotce. licze na pomoc

pozdrawiam

aemes

Jak to jest ostatecznie z tymi napisami w Samsung HD-950 ?

Muszą być w jednym katalogu z filmem, ale nie może w nim być kilku filmów bo głupieje.

A czy odtworzy poprawnie filmy nagrane na płycie DVD, gdzie każdy tytuł ma swój osobny folder a w każdym z nich jest jeden plik avi i jeden txt i takich folderów mam na jednej płycie np 5

• 2 tygodnie później...

No i jak Adams32 (i inni też ;-) ) - znalazłeś jakiś odtwarzacz z HDMI dla siebie? Szukam czegoś podobnego co Ty. Ja na razie się zastanawiam nad Denonem 1920 albo CA89 (znalazłeś jakieś opinie o tym DVD?). Oba chyba nie odtwarzają napisów w divxach? A może od marca pojawiły się jakieś nowe ciekawe modele?

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

aemes

soniaka dostaniesz w kolorze czarnym, bezpośrednio w sklepie (temat trochę stary, być może już po problemie)

Dzisiaj się porwałem i kupiłem ten model (srebrny) za 750zł - jutro będzie, zobaczymy co oferuje, ponieważ sam go wcześniej nie sprawdziłem, ale taki już mam charakter, kupię - niespodoba się to - sprzedam.

Stereo skończyłem kompletować, więc zabrałem się za "Kino", niedługo przyjdzie pora na LCD i mam tu parę modeli, wyodrębnionych przez WAS kolegów. Mianowicie JVC, SHARP I SAMSUNG. Szczególną uwagę zwróciłem na czas reakcji, aby był poniżej 6ms (oprócz SAMSUNG-ów), chociaż sam dobrze niewiem czy tym się kierować.

Sprzęt będzie podłączony do CYFRA+.

Może ktoś jeszcze dorzuci coś do wora i pomoże nakierunkować na sprzęt, którym warto byłoby się zainteresować

pzdr

-> marek s

"Szczególną uwagę zwróciłem na czas reakcji, aby był poniżej 6ms"

Czytałem kiedyś wywiad z jednym z konstruktorów iiyama. Przyznał on, że mimo, iż są ciągle wprowadzane nowe modele display'ów z jak najmniejszym czasem reakcji matrycy, to i tak oko nie jest w stanie zauważyć różnicy już poniżej 10ms, a odbierany obraz nie ma oznak smużenia. Sam wyznał, że chodzi chyba głównie o marketing...

Pozdrawiam.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

A co myślicie o denonie 1730? może warto rozważyć również tą opcję zwłaszcza że cena ok 700PLN wydaje się atrakcyjna, czy ktoś miał do czynienia z tym odtwarzaczem i moze opisać wrażenia?

Pozdrawiam

• 1 miesiąc później...

Adams32, 28 Mar 2006, 22:48

>Miało być:

>DV-490V-S - bez Dual PureCinema Progressive Scan

czy jestes pewien ze 490 tego nie ma i jakie to ma ewentualne znaczenie praktyczne ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.