Skocz do zawartości
IGNORED

Do posiadaczy Zoller Imagination pls

zildjian

Rekomendowane odpowiedzi

Nameless

Nie rozumiem dlaczego podkładki z klejem mniejsze od powierzchni podstawy stożka. Nie przysparza to stabilności. Chyba przepłaciłem-można taniej i nie gorzej.

Pierwsze wrażenie-brzmienie chłodniejsze,szczuplejsze.

>>Zildjian

Kupiles kolce w dexonie? Moje podkladki mialy powierzchnie odrobine wieksza niz sam stozek (?) Szczesliwy traf? ;-)

Co do zmian w dzwieku: U mnie zrobilo sie bardziej przejrzyscie, bas nabral kontroli i polepszyla sie precyzja w rysowaniu przestrzeni. Jezeli u Ciebie dzwiek jest zbyt chudy, mozesz sprobowac podkleic jakies miekki material pod podkladke kolca (filc?), powinno pomoc. Generalnie daj glosnikom pograc troche na kolcach, one sie troche uloza a Ty sie przyzwyczaisz do zmian ;-)

pzdr.

Enzo

Tia.... Zmieniłem tylko talerzyki na porządne Mogami. Już jest lepiej. Włączyłem Peter Erskine - Time being i pod jej wpływem zamówiłem kolejengo Erskine'a..... Miód !

Wiec jednak kupiłes Zollery. Gratuluje nowego nabytku i zycze wiel radosci z ich słuchania.

Moje były od razu z kolcami, wiec nie wiem jak graja bez nich.

Zainteresowała mnie informacja o zwrotnicy. Jesli bedziesz zmieniał te kondensatory, daj prosze znac na forum, jak to włynęło na zmiane. Przed wymianą jednak proponuję zadzwonic do P. Marka Sawickiego (dystrybutora), który sprawia wrazenie kompetentnego jesli chodzi o kolumny Zollera.

pozdrawiam

Primare D20 SE by Audiograde > Sonus Oliva > Manley Shrimp lampa przed > Sonus Oliva > LFD PA 2M koniec tranzystor 2 monobloki pod jednym dachem > XLO ULtra 6 LO Audiograde HI > Zoller IMG

filtry i kable sieciowe Audiograde,listwa Siltech Octopus

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.