Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka sieciówka dobrze bas kontroluje

lagi17

Rekomendowane odpowiedzi

"krytykiem muzycznym mozna byc sluchajac na radiomagnetofonie, bo ocenia sie muzyke a nie brzmienie. krytyka interesuje zawartosc muzyczna krazka, a nie realizacja studyjna materialu i jego reprodukcja. osluchanie muzyczne i osluchanie w sprzecie maja ze soba mniej wiecej tyle wspolnego co sluch muzyczny ze sluchem absolutnym..."

Rozumiem, ze ty sluchas absolutnym sluchiem sprzetu a nie muzyky a wszystcy krytycy muzyczni sluchaja na walkmanach? Czy oznacza to, ze plyte nagrana w garazu na starym tasmowcu krytyk muzyczny oceni tak samo jako te sama muzyke nagrana w doskonalym studio pod okiem dobrego producenta?

Skoro sluch absolutny oznacza sluch muzyczny w formie absolutnej - tj. nie tylko doskonale odroznienie wysokosci tonow, lecz i mozliwosc stwierdzenia wysokosci tonu bez porownania z innym - to "osluchanie w sprzecie" oznacza tez automatycznie "osluchanie w muzyce" na najwyzszym levelu?

Chodzi mi o to, że na sprzęcie typu walkman ze słuchawkami za 2zł,raczej nie jesteś w stanie usłyszeć czy coś jest do końca wartościowe lub nie, bo gra to tak jak głośniczek w komórce( a ostatnio widziałem taką z doczeoianym wooferem), więc nie jest adekwatnym sprzętem i nie uda się krytykowi, choćby był najlepszy, powiedzieć jednoznacznie it is the best

>A dobry

>kabel sieciowy moze dzwiek wypolerowac, uspokoic, oczyscic, uprzestrzennic, napowietrzyc,

>zaprowadzic lad i porzadek, wyciagnac niuanse z dalszych planow, ktore zazwyczaj sa maskowane lub

>sie zlewaja itp itd mozna wymienic wiecej ;-))

Hehehe - dobre:). Panowie po co zmieniać kolumny, źródła, wzmacniacze - zmieniajmy kable sieciowe i od razu wszystko wyda się nam doskonalsze, prestrzenniejsze, napowietrzone, uporządkowane...

Oczywiście taką sieciówkę ciągniemy sobie prosto z elektrowni - inaczej nie zadziała:).

lagi - Najpierw zmień kabel głośnikowy Monstera , potem (ewentualnie) możesz myśleć o wymianie sieciowego na taki który będzie Ci kontrolował bas .

bertomak - Następny nieuświadomiony pseudo audiofil :(

lagi17,

bas to kontroluje koncowka mocy. Jesli ktos wmowil ci, ze kabel - byl oszustem i powinienes go pobic. Mocno, zeby polezal pare miesiecy w gipsie i przemyslal swoje zycie.

dudi - Ty czytasz co się do Ciebie pisze , Ty słuchasz muzyki , czy tylko masz wyobrażnię teoretyczną ?

Jeśli już ktoś posłucha brzmienia kabli ( czy kable potrafią grać ? ) to pozostanie już przy tym słuchaniu i już nigdy nie wyjdzie z tej ścieżki poznawania świata audio :))

Czy istnieje wyobraznia nieteoretyczna (konkretna, realna, namacalna, cielesna, materialna) ?

A ja to co ? Bylem wierzacy, odszedlem od Kosciola Kablowego i zostalem heretykiem !

Czy istnieje wyobraznia nieteoretyczna (konkretna, realna, namacalna, cielesna, materialna) ?

A ja to co ? Bylem wierzacy, odszedlem od Kosciola Kablowego i zostalem heretykiem !

Kup Pan sobie sender( ten z allegro, co to 300 m kabla zastępuje), skoro kablologia to wytwór wyobraźni, pozdrawiam

Mi bas pieknie zlapal "za morde" Powerlabs Powerbox w wersji 2.1 (kondycjoner). Dalej poki co wszystko zapeiet na standardowych sieciowkach, przed ich zmiana planuje zmienic instalacje w scianach.

Pewnie z drugiej reki kupisz niewiele drozej od jakiegos NBS-a a zysk dodatkowy o wiele wiekszy.

Dzięki za radę, jest to jedna z niewielu merytorycznych wypowiedzi w moim wątku. miałem powerboxa w domu ale przy przejściowych kłopotach z finansami musiałem odsprzedać, ale nowa wersja jest ponoć jeszcze lepsza, już zbieram kaskę, Pal to zawsze Pal, niech sobie piszą co chcą, u mnie działał jak cholera.

lagi17 w Twoim systemie każdy kondycjoner się sprawdzi,ale jeśli kiedyś przejdziesz na lampę to tak szybko się jego pozbędziesz jak go nabędziesz.Oprócz jednej firmy nie spotkałem do tej pory żadnego kondycjonera który nie popsuł by brzmienia lampy.

Ocieram łzy, ale nic nie pomaga. Atak za atakiem, w życiu się tak nie ubawiłem :))))))))

Myślę, że powiedzenie "kolega plecie stolce smoliste" powinno wejść do kanonu i zając należne miejsce obok cytatów z Misia i Rejsu. :)

lagi17,

"Kup Pan sobie sender( ten z allegro, co to 300 m kabla zastępuje), skoro kablologia to wytwór wyobraźni"

A Pan idz do zlotnika, i niech Panu z Panskich zebow wyciagnie pare metrow na interkonekty i glosnikowe. W kablach chodzi przeciez o to, ze laski na nie leca.

OGLOSZENIE: przelutowuje (lutem srebro Ag 100% dmuchawka powietrzna) punkty lutownicze w odtwarzaczach CD, przedwzmacniaczach, wzmacniaczach i zwrotnicach glosnikowych. Pozbadz sie degradujacych stopow cynowo-olowianych. Zamowienia na priv. LOL.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.