Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze =/ dziwne cos jest

hazel

Rekomendowane odpowiedzi

Nigdy nie słuchałem altusów, ale z tego co na forum sie doczytałem to obudowa bass-reflex, 30 cm woofer, strojenie basu do 60 hz (albo 50) i jak to mozliwe ze nie ma z tego "łupania" techno. Ten wzmacniacz spróbuj podłączyc do innych kolumn, jaka masz karte dzwiękową? Niskotonowe nie mają zepsutego górnego zawieszenia?- popękanego?

>haze

Witaj, tak sobie to wszystko czytam i widzę że lubisz jak żoładek gra razem z kolmnami hehe Nie znzam tego wzmaka Sony, ale widać że to dosyć wysoki model:-) Dziwne jest więc żeby grał gorzej od jakieś wieżyczki. Na twoim miejscu nie ustawiałbym basssu na full na tym Sony. Sony z natury ma już dość mocno podbite niskie cżestotliwości. Tak jak już ktoś pisał nie używaj nigdy! korektora w Winampie, bo to zbyt zwiększa już dynamikę i w połączeniu z podbicem na Sonym może być niewygodne dla twoich kolumn. Takie podwójne podbicie powoduje, że wszystko dudni i traci kontrolę nad basem. Ewentualnie możesz kupić sobie jakiś tańszy korektor i polecam ci Radmora ( 10 suwaczków na kanał).

Możesz również najpierw spróbować podpiąć jakieś inne kolumny lub inny wzmak. Pożycz lub zamień się z jakimś kolegą i będziesz pewien tego co jest nie tak.

Ciężko tak na odległość coś doradzić. Musisz sam próbować.

ZMIEŃ ŹRODLO !!!

thx wszystkiml za odpowiedzi, jakos sobie poradze w swiecie audio :D co do głosników (ze mają zawieszenie złe czy cos) wszystki głosniki były wymienione (wszytsie orginalne Tonsila) w syczkach były wymieniane cewki. A co do korektora radmora to mam jeden popsuty i niechce go bo jest niewymiarowy raczej =] niema wymiarów europejskich =] Chciałem kupic jakies nowsze kolumny, takie do 1200zł ale gdy uslyszalem jak grają takie piramidki to odechciało mi sie i jestem zadowolny ze niekupilem takich tylko Altusy =] Altusy moze są duze pudał ale do mojego gustu i mojej muzyki której słucham sa wsam raz !! =]

> hazel

ad. "sprzęt budżetowy" - w tym przypadku przede wszystkim komputer jako źródło dźwięku oraz Altusy, bo wzmacniacza nie znam i nie wiem, jaką klasę reprezentuje.

A może pytasz o samo pojęcie? "Sprzętem budżetowym" określa się urządzenia z dolnej półki cenowej, najczęściej podstawowe serie oferowane przez producentów, dostępne w związku z tym dla najszerszego grona użytkowników i sprzedające się na ogół w największej liczbie egzemplarzy. Granica, powyżej której zaczynają się "poważniejsze" klocki jest już oczywiście kwestią czysto umowną.

>dong , dzieki za wyjasnienie =] a tak wogule to niektórzy piszą ze Altusy to g.... =((( na moje to nieprawda. Altusy zaczęto produkować w 1979 roku, dzis mamy rok 2005, mineło 26 lat i do dzis duzo ludzi ma swoich domach kolumny Tonsil Altus. A ja jestem ciekaw czy takie kolumny Jamo(pierwszy lepszy model) bedzie za 26 lat grało w jakims domku =] Hmm... watpie w to ale czas pokaze =]

->hazel

nareszcie ktos to powiedział. Altus ma tą magie, te moc przyciagania do teraz chyba przyciągają spojrzenia- piękono, prostota, ech, łezka mi sie w oku zakreciła...

Korektor kupiłem za 280zł używany w stanie bdb. ma on już swoje lata ale się opłacało gdyż wzmacniacz wejściowy w nim jest w klasie A , bardzo polecam naprawdę dostać go jest trudno i te 12 sówaków na kanał, wejście mikrofonowe generator szumu różowego , analizator widma z możliwością przełączania prawy kanał lewy kanał , lub oba wyświetlane na raz , są 3 wejścia 2 tape i 1 liniowe , 3 wyjścia możliwość wyłączenia korekcji dla wyjść tape , [ nagrywania bez korekcji na kasete] . Pozdrawiam !!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.