Skocz do zawartości
IGNORED

stacjonarna nagrywarka DVD

skorpas1

Rekomendowane odpowiedzi

Jak słusznie Waszmość zauważyłeś - TV będzie mieć WEJŚCIE HDMI. A gdzie WYJŚCIE??? :)

Nie wiem - trza zapytać znawcę łącz HDMI w telewizorach (domyślam się że mówisz o plazmowych i LCD, bo CRT z HDMI ni ma... krążą plotki po sieci, że jesienna oferta CRT Pana Słonika obejmie modele z HDMI, ale to hiba nieprawda, wszak CRT zdycha, hehehhe...).

No więc: kto pomoże, bo sam jestem ciekaw: może Locololo?

Pytanie brzmi: czy łącze HDMI w odbiornikach TV jest tylko wejściem czy też działa jako wejście/wyjście?

Sądzę prywatnie, że raczej TV mają tylko wejście HDMI a nie cyfrowe wyjście sygnału z tunera, ale mogę się mylić bo plazmami ani LCD nigdy się nie jarałem zważywszy syfiastą jakość odbioru powyższych na słabym (czyli normalnym w Polszcze) sygnale...

Na Twoje pierwsze pytanie - która nagrywara z HDD jest najlepsza, też nie potrafię odpowiedzieć, ja mam taką w kompie ale nie służy mi bynajmniej do nagrywania programow TV. Mam z 50 kanałów w kablówce - i tak sam syf - szkoda czasu na oglądanie. A Top Gear zawsze mi powtórzą, więc nagrywara niepotrzebna :).

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

PS: nagrywarki stacjonarne to mają zresztą tuner własny (jak dawniej magnetowidy - pamiętacie jeszcze takie maszyny? ;)) i TV służy im TYLKO (znów analogia z magnetowidami) jako monitor, więc uspokajam Cię - martwisz się niepotrzebie, wystarczy Ci nagrywara z wyjściem HDMI z TV z takimż wejściem.

Pozdrowionka - mam nadzieję że coś pomogłem.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.