Skocz do zawartości
IGNORED

Podłogówki od Pana Eryka S

aztec

Rekomendowane odpowiedzi

Re: AndrzejR, 27 Sie 2005, 01:27

niewątpliwie same "sądy ludzkie" bywają absurdalne, ale po cóż nam sądy te roztrząsać?

nie lepiej je strząsnąć :)

tu przychodzi mi na myśl rzecz, którą już tu na forum cytowałem, bo ją sobie jako dewizę swej konstruktorskiej działalnosci obrał Ted Jordan

ale rzecz jest trafna ze wszech miar w każdej dziedzinie życia - to z Lao-tsy: "The Great Way is very level but people greatly delight in tortuous paths"

napisano i u nas - troszczy się człowiek o wiele a trzeba mało lub zgoła tylko jednego

graaf

a ile monitorow pan eryk s sprzedal? tak pytam, bom z branzy, gdzie jest przejrzystosc. znaczy, reklamodawca wchodzi tylko wtedy, kiedy ma twarde dane. wiem, audiofilizm jest inny, ale jesli ktos ceny monitorow swych ustala na poziomie lidera branzy, to wartaloby wiedziec, jak mu sie wiedzie, skoro bylze wszedl na sciezki okolo lidera (ow). uczciwe pytanie or not?

Drogi LW,

tuszę, że wierzysz w odsłuchy ;)

a że efekciarskie są widać gołym okiem, zresztą nie jest to żaden zarzut - jak sądzę decyzje projektowe wynikają tu z obranej strategii marketingowej - taki produkt jest najlepszy żeby wzbudzić zainteresowanie target market tj. audiofilów ;)

Ketsu pokazuje, że kiedy Pan Eryk S. zdobywszy już zainteresowanie rynku ma możliwość realizacji poza-marketingowych priorytetów projektowych to wychodzi coś zgoła z innej beczki - eleganckie, interesujące, nietuzinkowe i w przyjemnej cenie. Nie jest to bynajmniej zarzut że Nuvo są przedrożone - są po prostu inaczej pozycjonowane.

pozdr.

graaf

ps.

to co wyczytuję z konstrukcji potwierdzają opinie recenzentów tzw. prasy audiofilskiej np. "zestawy o dźwięku detalicznym, przejrzystym i otwartym" - jeśli takie są podstawowe cechy brzmienia kolumny, te które określają jej "charakter", to ja coś takiego właśnie nazywam efekciarstwem dźwiękowym

także opinie z odsłuchów na naszym forum to potwierdzają - powtarzają się wysokie oceny przede wszystkim stereofonii i analityczności - czyli tych cech, które robią wrażenie (efekt) na przeciętnym audiofilu, który przeszedł już "etap basu" ;)

Jeszcze raz powtarzam - nie dyskredytuję Nuvo - Pan Eryk S. z pewnością wiedział co robi i to zrobił, sądząc po reakcji rynku, bardzo dobrze

Ketsu pokazuje, że jego własne priorytety idą w innym, IMHO właściwym, kierunku i teraz kiedy już może to próbuje - za co chwała mu - zaprezentować audiofilom coś odmiennego - IMHO a priori lepszego, choć tańszego

pozdr.

graaf

>>Graaf

Ok, no probelm :)

Po prostu mnie słowo "efekciarskie" kojarzy się niezbyt tęgo...

W każdym razie chętnie usłyszę Ketsu bo swoimi Nuvo P.Eryk mie kupił -przyniosły efekt

jak to mówisz drogi Graafie.

Pozdrawiam oburącz,

LW.

• Redaktorzy

Jestem pewien, że warszawski klub z radością posłucha tych kolumn. Gdyby było za wąsko (pokój jest spory, ale kiszka) zapraszam do mnie. Wprawdzie nie >20 m, a akurat dwadzieścia, ale może dźwięk się zmieści. A amplifikacja solidna.

• Redaktorzy

Przyjrzałem się danym technicznym i nie niepokoiłbym się basem. Zejście do trzydziestukilku Hz przy -6 (przy 44 na -3) świadczy, że spadek jest łagodny i bardzo łatwo będzie uzyskać dodatkowe wzmocnienie pomieszczeniem. Ciekaw jestem natomiast, jak zabrzmią wysokie. No i oczywiście, bas może się też ciągnąć jak żuma do gucia.

• 1 miesiąc później...

Wbrew temu co twierdzi producent zastosowanie glosnika szerokopasmowego zamiast wysokotonowego dalekie jest od "nowatorskiej koncepcji". Firma Almarro stosuje takie rozwiazanie od dawna.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.