Skocz do zawartości
IGNORED

ProAc studio 125 + lampa

cichy70

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się składa, że słuchałem tydzień temu studio 125 z Jolidą bodaj 502 oraz Linnem (genki). Sam jestem zainteresowany proacami (marzą mi się Response 2,5). Niestety nie miałem swoich płyt oraz nie trwało to długo i sprzęt był dopiero co włączony, więc trudniej mi oceniać , mimo to było ciekawie. W miarę spokojnie ale "prawdziwie" , głęboka scena stwarzała wrażenie obecności muzyków (oczywiście bez przesady , to nie był realizm ale szło w dobrym kierunku). Dzwięk był "analogowy" przez to przyjemny w odbiorze i niemęczący. Pojadę jeszcze raz ze swoimi płytami. Koniecznie posłuchaj !

Wiem na czym grasz. Przeciez to ja sprzedawalem Kimberki 4tc:) i cosik jeszcze:)

Niestety Twoja modyfikacja nie oznacza lepszej wydajnosci.

U mojego znajomego moj byly Amolifon pieknie gra z Trianglami. Tylko charakter basu trzeba polubic:)

Moze Cabasse Carpera jeszcze sprawdz.

heheh no to juz wiem z kim mam do czynienia;)))) witaj witaj:))))) no umowilem sie w sklepie ze mi sciagna..i dadza do posluchania..do antali jakos nie mam przekonannia;(( myslalem jeszce o BC aqustikue...ale cholera az tak sklep nie pojdzie mi na reke..:(((( przymierzalem sie do SF elekta amator II ale ostatecznie nie zabralem nawet do odsluchow..poki co za duzo kasy jak dla mnie...;(((( pozdrawiam:))))

www.cichykot.com

Gość Arkadix gosc

(Konto usunięte)

Zamiast zastanawiac sie nad kupnem Studio 125 pomysl o samodzielnym wykonaniu Response 2.5 - materialy sa dostepne w internecie. Bedzie taniej , a zagra znacznie lepiej. Z tego co wiem conajmniej dwie osoby piszace na pl.rec.audio wykonaly takie kolumny. Na przyklad:

poczytaj na http://jar_kup2.webpark.pl/index.html

• 1 rok później...

Ja obecnie słucham ProAc Studio 125 z lampą Cayin'a i muszę stwierdzić, że dopiero ten wzmacniacz wydobył z nich prawdziwy potencjał. Wcześniej grały z Rotelem, Cambridgem, Exposurem, Primarem, Nadem i Naimem. Oczywiście ten ostatni wypadł najlepiej, ale dla mnie dopiero poszukiwania i testy na lampach przyniosły rezultat.

Nie. Słuchałem na prawdę również wielu kolumn, ale nigdy nie można generalizować, że coś jest najlepsze lub najgorsze. Uwierz mi, że to połączenie wreszcie zabrzmiało tak jak ja tego oczekiwałem, a nie jak napisze ta czy inna prasa na ten czy inny tamat połaczenia poszczególnych komponentów.

Dzisiaj jest bardzo duża możliwość eksperymentowania, testowania i odsłuchiwania w dowolnych konfiguracjach, tylko trzeba trafić na odpowiednie sklepy z odpowiednio profesjonalną obsługą.

I tak na marginesie. Każdy nawet najlepszy sklep nie zapewni nam tych warunków jakie zastaniemy w domu, stąd w ostatnim okresie zamiast ćwiczyć na siłowni nosiłem klocki do siebie.

Tak, na pewno nie odkryłem Ameryki, ale dla mnie jest to rewolucja, ponieważ broniłem się przed lampą dobre kilka lat i dopiero dzięki ProAc'om, które zmusiły mnie do wydobycia z nich ich prawdziwego potencjału doprowadziły do tak wspaniałego małżeństwa. Teraz tylko szlif kabelkami i będzie pięknie. Ale trzeba przyznać, że gra warta świeczki taka kompilacja.

a czy porownywales brzmienie tego Cayina 88T z Jolida 801 lub 502? Jezeli tak- to jakie sa wg ciebie roznice w brzmieniu? Jestem na etapie podejmowania decyzji ktorą z tych lamp kupic- a sam nie mialem okazji jeszcze posluchac. Bede w HK w poczatkach marca, chcialbym miec w momencie wejscia do sklepu zebranych jak najwiecej opinii.

Nota bene- sam muzyki slucham na (teraz to juz bardzo dalekim) klonie Proaca 2.5, wlasnorecznie dopieszczanym przez ostatnie 2 lata.

mry

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.