Skocz do zawartości
IGNORED

Oceńcie mój zestaw!!!

Djeight

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zgłaszam się do was z prośbą o ocenę mojego zestawu audio , Wzmacniacz Akai Am-57, korektor Technics Sh-8055 , Odtwarzacz CD technics SL-PG3, Kolumny 2szt. Tonsil ZG-30C z głośnikami basowymi 40W , 2 szt. JVC S-88 o mocy 60W[muzyczna 120W ] narazie to na tyle co wy o tym sądzicie foty poniżej :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-9014-100004201 1170273429_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/20629-oce%C5%84cie-m%C3%B3j-zestaw/

Fajny korektor. Kiedyś bardzo chciałem taki mieć :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

o przepraszam bardzo ... ! - całkiem na poważnie to wzmacniacz ponoć jest całkiem OK (piszę "ponoć" bo sam nie słuchałem)... a i te kolumienki jak na tonsila "grają"

... wiem, że daję sie "wypuszczać" ... ale zawsze istnieje sznsa, że Djeight pyta na poważnie ... ;-)

Panowie , ja pytam serio bo jestem ciekaw waszych ocen w skali od 1-10 na jakim poziomie moje audio się prezentuje , gra super bez łupania basem i czyściutko to was mogę zapewnić ,Pozdrawiam i czekam na wasze wypowiedzi i noty :D

No to tak -

+ - fajny wzmacniacz

+ - fajny korektor (co do cd to niewiem)

- - niepodoba mi sie ze wzmac. Akai a reszta Technics

- - kolumny =]

- - Korektor troche niepasuje obudową do wzmacniacza

Ja daje jakies 6/10 na moje oko =]

Salcefix zrozum młodych audiofili że nie wytrzepią oni sobie 10tys zł na sprżet tak odrazu ja ten sprzet składałem od 8lat i przeszedłem już przez wiele eksperymentów a ty na czym słuchasz? Od czego zaczynałeś ? Jestem naprawdę ciekaw !!! , pewnie urodziłeś się z walizką pieniedzy , albo pracujesz w ZUS-ie że ciebie stać na coś lepszego

oceńcie ale co? wygląd czy dźwięk?

bo jak wygląd to wzmacniacz OK - reszta - hmmm - o gustach się nie dyskutuje

jeśli chodzi o dźwięk to na pewno ten tonsli ze zdjęcia gra koszmarnie - kiedyś miałem (nie)przyjemność go słuchać - dźwięk przyklejony do kolumn, zero przestrzeni, brak średnicy - reszta dudniąco piszcząca :[

Djeight - na poczatek postarał bym się spieniężyć kolumny (wszystkie 4) oraz korektor i za uzyskane środki kupił bym jakieś lepsze kolumny.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Czy wy umiecie czytac ? Djeight napisał zeby ocenic sprzęt a nie zeby namawiac do sprzedazy itp. na moje to jest dobry sprzęt, ze wy se kupujecie sprzęt za kilka tysięcy to myslicie ze macie najlepszy =/ a gowno prawda, ze sprzet kosztuje np 7 tys. to nieznaczy ze jest super wypasiony, np przy wzmacniaczach technics (technics no własnie firma kosztuje większosc niz te wzmacniacze są warte!!) =] Wydacie na wzmacniacz 7 tys a ktos inny kupi innej firmy za 1000zł i niebedzie czuć róznicy =] Wiec jak niesłyszeliscie jak gra cos to odpusccie sobie komentaze =] (niektórzy)

hazel >

Nie lubie i nie zamierzam wdawać sie w pyskówki. Bo po co? Pozwolę sobie odnieść się tylko do mojego wpisu. Pozwól, że wytłumaczę ci powoli i dokładnie. Moim zamiarem nie było wychwalanie swojego systemu. W żadnym wpisie do tego wątku nie pojawiło sie wychwalanie 'swoich własnych systemów'. Zgodzę się natomiast, że brak kultury i arogancja to rozwijająca się choroba, która potrafi zniechęcić nie tylko do pisania ale także do czytania forumowych wpisów. Niestety kulturę osobistą się ma albo nie. Nikt nie jest doskonały - dotyczy to oczywiście także mnie.

W sytuacji kiedy ktoś posiada np. 4 małe fiaty i niepotrzebną mu przyczepkę to można delikatnie zasugerować żeby sprzedał wszystkie cztery małe fiaty (i przyczepkę!) i kupił w to miejsce np. opla corsę rocznik dajmy na to '94. Osobiście nie widzę w tym nic zdrożnego, zgodzisz się?

Kończąc już moją wypowiedź pragnę wyrazić ubolewanie, że starasz się leczyć swoje kompleksy zajadle atakując np. mnie bo odniosłem wrażenie, że to ja byłem obiektem Twojego ataku.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.