Skocz do zawartości
IGNORED

Oceńcie mój zestaw!!!

Djeight

Rekomendowane odpowiedzi

Zydelek

Nie pękaj, brachu! To, że nie masz Bambino jeszcze Cię nie delkasuje. Ja też już nie mam; został tylko niesprawny Daniel, a to całkiem inna klasa sprzętu. Radio Kankan też gdzieś przepadło. I czasy już nie te...

Pozdr.

Polski NOS ;-)

A ja parę miesięcy temu kupiłem za 5 złotych wraz z pudełkiem oraz podbitą kartą gwarancyjną śliczne żelazko turystyczne. Polskie. Przeleżało w tym pudełku trzydzieści lat kupione zapewne tak na wszelki wypadek...

Heh, Amatora 2 mam jeszcze w piwnicy, kiedyś mi słuzył. MIalem do niego orginalne kolumny Unitry :D to był zestaw ale kolumny połozylem na smietniku =] Kiedys bede musial rozruszac amatorka :D A co do starych radi to widziałem w starych katalogach Unitry radia typu. Eliza, Beata, Ania haahaha :D Jubilat i wiele innych...

Kazde radio inny wygląd ale tak samo grało :D (chyba) miały moc 1,5 w nieraz 3w. A tak do wzmacniaczy Unitry to niepolecam, kolega kupił wzmacniacz Unitry 2x25w, podłaczylismy pod moje Altusy i dalismy na maksa, charczały hehhe ale to charczał wzmacniacz =] wypierdziany juz był :) Niekupowac tych wynalazków komunistycznych :D

Ja widzę że co niektórzy to fachowo sprzętu nie potrafią ocenić tylko napisać "gówno" i tyle jak macie lapsze gówna to kupcie mi podobne gdyż mnie na większe gówno nie stać!!! Pozdrawiam wszystkich tych co potrafią odpowiedzieć , a tak wogóle to sprzętu nie zamierzam sprzedawać , korektor jest przydatny i to bardzo bynajmniej mogę ustawić równe wzmocnienie dla całego pasma !!!! Ja też posiadam jeszcze stare sprzęty np Adapter WG-417 stereo lux czy Amlituner Zodiak , a także Radmora 5102-te , Radmora A-5510 , Deck Magmor MSD-1402 , a nawet Radio Safari do auta. Te tonsilki na zdjęciu to zabytek już rok produkcji 1982 basówki 20cm były wymieniane jakieś 2 latka temu a przenoszą pasmo od 45Hz przy pomocy korektora napewno to się sprawdza , JVC mają średnic Basowego 25cm czyli już nie takie małe są , Korektor ma wzmacniacz wejściowy m.cz pracujący w klasie A !!!! :D Pozdrawiam

Djeight

Zgadzam sie z tobą w 100%, inni to by tylko mówili ze to gówno tamto, a pewnie sami maja jakies badziewia =/ Ja mam wzmacniacz Sony 530ES dotego kolumny Tonsil Altus 110 i jestem bardzo zadowolony!! Na moje to te Altusy grają lepiej od niektórych nowych kolumn =] Co do wzmacniacza to jeszcze niesluchałem wzmacholów tej klasy wiec niemoge ocenic =]

Ja tez mam Radmora i dotego korektor(ale popsuty) radmor na moje to dobre radio, nawet bardzo. Gdy sie gra na maksymalnej mocy to niepierdzi tak jak jego rówiesnicy ,,Unitra'' z jego lat =) Potencjometry nietrzeszczą ! i nawet trzyma sie dobrze :D

Ja niedawno zaczynalem od Amatora i kolumienek Tonsil Unitra od zestawu Amator2 i o dziwo sie cieszyłem z tego bardzo a gdy dostalem radmora z Altusami to byłem w niebie =] moze dla was to gówno jest ale ja jestem z tego bardzo zadowolony i dumny bo inni to niemają nic =] !

Człowiek powinienen sie cieszyc ze ma taki sprzęt ! I niekomentowac ze gówno bo mógłbys nic niemiec i pomazyc o takim.

Djeight

Nie denerwuj się, takeśmy sobie powspominali. A Twój sprzęt, to zależy czego się po nim spodziewasz i na co Cię stać. Myślę, że rada Elberotha jest dobra, bo nigdy nie usłyszysz lepszego brzmienia niż to, które Ci wyprodukują twoje kolumny albo słuchawki. Te kolumny na pewno trzeba zastąpić lepszymi a audiofilski sprzęt brzydzi się korektorami, chociaż w słabych systemach mogą być przydatne. CD w perspektywie też jest do wymiany, już choćby na lepszego Technicsa, Pioneera albo jakieś Sony ES, które świetnie się tuningują (zegar LC Audio). Sony 30 ES albo 50 ES to po poprawkach może być bardzo dobre źródło. Interkonekt Van den Hull First Ultimate z drugiej ręki za jakieś 350 zł a potem wzmacniacz - może być także jakieś Sony ES - i już będzie dobrze. Ale najważniejsza jest Twoja własna ocena. Pochodź po sklepach, posłuchaj brzmienia różnych klocków i zobacz ku czemu chcesz zmierzać.

Pozdr.

Wiecie co Wam powiem?... jeszcze tak durnego i beznadziejnego wątku to tutaj chyba nie było... To wszystko zaczyna robić sie po prostu nieprzyjemne i jak tak dalej pojdzie to z tego forum zostanie własnie jdno wielkie G....! (o którym tutaj mowa w połowie wpisów)..

Djeight -> zdadzam się z tobą że te tonsile bez korektora nie grają. Sam takie miałem. Razem z radiem Zodiak i magnetofonem Finezja 1. Wysokie tony w Zodiaku miałem zawsze na +10 :-)

Zaufaj mi jednak, że nowoczesne kolumny korektora nie potrzebują. Powiem więcej - korektor im może tylko zaszkoszić. Nie pozostaje ci nic innego jak zamknąc oczy i za radą "starszych kolegów" pozbyć się elementów które najbardziej ograniczają brzmienie tego zestawu. Zapewniam cię, będziesz mile zaskoczony.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Obiektywnie: sprzęt do dupy

Subiektywnie: musisz sam ocenić.

Pytanie po co pytasz ludzi o ocenę własnego sprzętu. Jeśli Cię nie stać na nic innego a dźwięki wydobywające się z Twojego sprzętu podobają Ci się to jest OK - i to się liczy. Nie mam sprzętu klasy High-end i za przeproszeniem wali mnie to tak jak i to czy się on komuś podoba czy nie.

Pozdrawiam serdecznie

>Djeight

tak sie zastanawiam jaki wogole mialo cel stawianie pytania jak w temacie skoro sprzetu nie zamierzasz sprzedawac tak jak radza koledzy ( zreszta slusznie moim zdaniem), a poza tym widac ze jestes zniego zadowolony. z tego co zrozumialem ze wzgledow finansowych nic nowego nie zamierzasz kupic. wiec po co ta prosba o ocene???? co ci da ze ktos Ci powie iz sprzet jest super albo do kitu skoro i tak zadnych zmian w nim nie przewidujesz?????

Natura ludzka odbiera bodzce zewnętrzne, czyliruch cząsteczek wprawionego w wibrację powietrza. Podobnie jest ze wzrokiem. Jeśli chcesz polepszyć walory subiektywnej dynamiki dodaj więc jak radziłem iluminofonię. Dobrym dodatkiem będzie równiż lampa stroboskopowa. Nawetnierytmiczni słuchacze wtedy zaczynają stopą wystukiwać rytm. To działa. Nie będzie potrzeby niczego sprzedawać. Sytem masz przecież po kiju.

Ja się zgdzam z Angst, nie chcesz tego sprzedawać, jesteś z tego zadowlony, więc o co Ci chodzi. Na forum sa ludzie którzy wydają ogromną kasę na sprzęt, więc obiektywnie patrząc dla nich to co masz jest raczej do niczego poza wzmakiem- moja opinia. Jeśli chcesz poznac opinie na temat poszczególnych klocków, wpisz to w wyszukiwarce i kłopot z głowy.

• Redaktorzy

"...ja ten sprzet składałem od 8lat i przeszedłem już przez wiele eksperymentów a ty na czym słuchasz?"

Panowie, panowie. Jeli brakowalo komu dowodu, e to prowokacja, to tutaj jest jak na dloni. Sprzet pokazany na zdjeciu wart jest okolo 500 zlotych. Skladanie od 8 lat? Przeciez to kpiny. Cala elektronike mozna kupic na Wolumenie, a takie kolumny to sprzedawca doda za darmo. Ocencie moj zestaw, tez mi cos!

>Jozwa Maryn

Zgadza sie... ten watek nadaje sie tylko i wyłacznie do wykasowania... a jego załozyciel chyba do zbanowania (mowie chyba, bo dobry człowiek jestem:P)... tutaj powoli zaczyna robić sie jak na onecie- pełno dziadostwa i tylko gdzieniegdzie w tym gąszczu mozna znalezc jakas perełke, interesujący watek...:(... mam wrazenie, ze Lukar pojechał chyba na wakacje:(....a szkoda..

ponad 20 lat temu Twój system oceniłbym może na 9 - sam o takim kiedyś marzyłem, ho ho DUŻA WIEŻA (łezka się w oku kręci...). Sporo się zmieniło od tamtego czasu, człowiek "przeszedł" przez Altusy, Diory, Radmory, Sony, Technicsy, Grundigi itd., wszystko na początku grało "super" (tak się wydawało), lecz tylko do czasu posłuchania muzyki na czymś lepszym - Marantz, Tannoye M1, NAD. Później okazało się, że można jeszcze duuuużo lepiej. Ważne czego słuchasz i czy sprawia Ci przyjemność. Przekonasz się (jeśli nie jesteś przygłuchawy), że to co dziś określasz mianem "super" jutro może okazać się "shit". Dlatego też oceny forumowiczów są takie różne. W zależności od tego jakiej muzyki słuchasz na dzisiejszy dzień Twój system oceniam tak: do słuchania muzyki disco polo ocena 10, do pozostałych rodzajów muzyki -1. Wierzę, że Twój system gra czyściutko - myślę, że najczyściej brzmi na nim cisza gdy jest wyłączony... podobnie jak na moich starych systemach :((

Heh Disco polo ciekawe, a skąd wiesz jeżeli nie słuchałeś czym dysponuje i czego słucham , skąd wiesz że nie gra czysto , Czemu twierdzisz że ma kijowy dżwięk , o ile ja wim to jest on tak równiutki , nie ma żadnych uwypuklen wysokich czy niskich tonów , czemu wy audiofile macie takie dziwne podejście do tych sprzę tów starszych , niby też nie lubicie wejśc cyfrowych itp a czym gracie CD-kami które są całe cyfrowe , kupijecie kable za grubą kasę , a co to da a właściwie nic nie da bo jest to ta sama miedz jaka w innych izolacja to guma jak guma , no zapomiałem ale wiem już czym sie róznią przedewszystkim tym że kosztują krocie i są firmowe [jak każde inne] . Marantz, Tannoye czym one są , ile one są warte a no tyle co każde inne , Marantz wybuduje wzmaka który bedzie kosztował 10tys zł przypuśćmy natomiast Technics wybuduje wzmaka za 2tys zł no i jak myślicie czym się bedzie różnić a no firmą , chociaż parametry są identyczne , Więc słuchajcie sobie dalej sprzętów za 20tys. zł , ale proszę was o jedno jeżeli jestescie audiofilami z klasą to nie zachowujcie sie jak meloman z lasu wyciągnięty tylko podchodzcie do tematów zawsze z powagą nie krytykując i klasyfikując czegoś że to jest sprzęt do disco polo a słyszałeś na nim Pink floyd albo The Beatels nie to sobie posłuchaj a póżniej zobaczysz że jednak dzwięk twojego sprzętu jest bardziej sztuczny !!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.