Skocz do zawartości
IGNORED

3 niezłe monitorki - który wybrac !!!!!

Noru

Rekomendowane odpowiedzi

młody2 ------> widzisz nie szukam czegos ponizej 40Hz ale nie kupie czegos co ma 65Hz albo glosnik 14cm bo cos takiego niegdy nie zagra wystarczajaco miękko i cieplo na Jazzie zwłaszcza na kontrabasie. Tannoy M2 sluchałem w studiu nagraniowym w Warszawie i bardzo mi sie podobały - grały pod CA A540 i były ok.

Ale z ta zwrotnicą masz racje, jak je kupie to okablowanie i zwrotnica odrazu do wymiany, zastanawiałbym sie tez nad wytłumieniem. Mission'ów unikam bo w razie uszkodzenia ktoregos z glosników jest choplerny problem z dokupieniem albo ewentualnie z wymiana cewek, kumpel je ma i sie mordowal 3 miesiace z tym i kupe kasy go to kosztowalo pozatym tak rewelacyjnie to one nie graja znowu no i sa drozsze o 150zł od M2 :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

....no prosze jaki wynalazek....szkoda ze nie są głębsze i nie maja bassreflex'u

Ukryta Zawartość

Te Kef C20 to akurat dobra i solidna konstrukcja, jedynie już dość leciwa. Graja bardzo realnie, dobrą średnica i dynamika. 20cm niskotonowiec na gumowym zawieszeniu + Kefoska technologia Uni-Q dają fantastyczny bas. U mnie graja z Luxmanem i jak na tą klasę i cene dla mnie jest ok! Na tej aukcji jednak koleś woła troche drogo.

pozdrawiam

Chyba jednak pozostane przy kupnie Tannoy M2 bo widze że z tego wątku nic konkretnego sie nie dowiem a wydaje mi sie ze w cenie do 500zl za używane nic lepszego od M2 sie nie kupi.

A zawsze poźniej mozna sie wziasc za zrobienie lepszej zwrotnicy i wymiane okablowania oraz wytlumienia.

Dziekuje za pomoc.

Pozdrawiam.

A może Mission 701s ??

Podobno grają nieźle ale z basem nie jest za dobrze, to znaczy nie jest cieply i nie siega zbyt nisko.

Co sądzicie o nich i o calej reszcie??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam Pioneera A-705R :)

Wiec nic mocniejszego mi nie potrzebne a ten model to najwyższy z serii Hi-Fi więc znieksztalcenia nie mają tutaj najmniejszego wplywu, pomieszczenie równiez.

Poprostu ma on za duzo mocy i chce wypluc membrany.

Myśle nad HK670 albo NAD C340 ale jakos nie jestem przekonany do angielskich wzmacniaczy, no mam tez ochote na Cambridge Audio Azur 540A bo podobno jest calkiem niezły.

heh.... poprzednio miałem wzmacniacz 2x15W, i na godz. 12-13 było już max dla kolumn i ucha.

Teraz mam 2x100W, na godz. 10 jest już max dla kolumn i ucha, ale za to dzwiek pomiędzy 8-9 świetny. I na tyle słucham.

Nie rozumiem jaka jest różnica na ile jest przekręcona gałka we wzmacniaczu?

Im bardziej przekręcona, tym lepsza jakość dźwięku, czy jak?

Ja myślałem, że to tak jak z samochodami... Niby nie potrzeba 200 koni, ale znacznie lepiej się jedzie powoli naciskając pedał gazu minimalnie, niż w słabym autku naciskając gaz do połowy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.