Skocz do zawartości
IGNORED

PCB dla Pass Aleph 5

wovo

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz się mylić... ;-)

Mniejszego raczej nie warto dawać chociaż nic złego się nie stanie. Jeśli wlutujesz rezysor o większym oporze, to pogorszy sie współpraca z głośnikami o niskiej impedancji, ale podobno lepiej brzmi.

W skrajnym przypadku można wogóle wywalić ten rezystor, wtedy wzmacniacz pracuje jako czyste

single-ended.

hehe jak on się ubrał ;) jak tu brać przykład .. ;)))) ... (buty) .. takie klocki i takie.. "adidasy" ;)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

chociaż w wydaniu Nelsona faktycznie nie jest to udana aranżacja to wiem, że ogólnie przyjętą modą na zachodzie a szczególnie we Włoszech jest noszenie sportowych butów do bardzo eleganckich i drogich garniturów. Sam miałem okazję widzieć takich biznesmenów na targach w niemczech.

Matthew, 13 Wrz 2006, 15:32

>hehe jak on się ubrał ;) jak tu brać przykład .. ;)))) ... (buty) .. takie klocki i takie..

>"adidasy" ;)))

nie ma się czym podniecać.

w stanach i coraz częściej w europie, ludzie tylko w pracy noszą eleganckie obuwie.

biznesmeni, urzędnicy i właściwie wszyscy dla których gajer i garsonka to strój roboczy.

wychodząc z pracy zakładają wygodne "sneakers".

widocznie Nelson skończył już robotę i przebrany w obuwie wyjściowe został przyłapany przez jaiegoś "fana" czy kogoś.

To tylko u nas w dzikim kraju, ludzie po ulicy chodzą w eleganckich wyglansowanych butach a po biurach i urzędach śmigają w kapciach, drewniakach i innych bamboszach...

No ale my żyjemy w dzikim kraju. Jakiś czas temu szokiem była dla mnie wiadomość że są ludzie którzy mają oddzielne ręczniki do nóg ;O

długo sie nie mogłem otrząsnąć...

żeby nie było całkiem off topic - Wzmaki piękne ;-D i na pewno mają śliczne PCB

pozdrawiam

k.

• 2 tygodnie później...

Witam, prace postępują wolno. To jest mój pomysł na obudowę alpeha. Radiatory wys. 20cm

Ukryta Zawartość

post-8810-100005867 1170300932_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wojtek, te radiatory nie maja idealnie równej powierchni i nie przylegaja całkowicie do płytki, będziesz miał problemy z odprowadzaniem ciepła. Nie wykożystasz i możliwości. Pomyśl o sfresowaniu ich na płasko.

www.myspace.com/loszmi

Bardzo fajny, futurystyczny projekt. Gratulacje. Co do tych rowków to radziłbym już nie kombinować. Ta powierzchnia przylegania,która jest wystarczy, dobrze tylko wysmaruj ją pastą termoprzewodzącą. Jak zaczniesz w te rowki wkładać jakieś elementy to może się zdarzyć, że będą one za duże i powierzchnia radka nie będzie dobrze przylegać do tego płaskownika. Poza tym wypełnienie rowków diametralnie polepszy odprowadzania ciepła. Pozdrawiam.

Według mnie prawidłowy styk pomiędzy tymi zagłębieniami a aluminiową płyta, jest ważniejszy niż łączenie na skrajach radiatorów, bo właśnie w środku w tym profilu jest najwięcej aluminium i od tego miejsca rozchodzi się na żeberka. Tak jak teraz według mnie się to nie sprawdzi a wypełnienie tak grubej szpary pastą silikonowa za dużo nie pomoże więc tak jak kolega wcześniej radził blaszki miedziane takiej grubości oby powierzchnie pod wpływem docisku śrub dobrze do siebie przylegały i nie było żadnego luzu wtedy będzie OK.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (SK 157), a może coś takiego można zamówić pod Ponaniem w Puszczykowie, ale ta cena .....

post-8723-100005797 1170301059_thumb.eps

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wojtekr

obudowa mogła być piękna (endowa) , ale pożałowałeś trochę kasy na frezowanie.

To tak jest jak się kupuje merca z najwyszszej półki, a za rogiem w warsztacie przerabia się go na LPG bo zaczyna brakować kasy na bęzynę

no wiesz.. Solo, żeś mu pojechał, zrób lepiej !, ale nie mów że nie chcesz albo że nie umiesz albo ze to nie zagra.. zdenerwowałeś mnie i Ci się dostanie

...kolega mój który ma Vicki z kretesem je sprzedaje bo słyszał Alepha 5 DIY !!!!

Myślę że chciał jak najlepiej zresztą to widać po przedniej ściance w którą włożył kupę pracy ale przy takich radiatorach to nie można ignorować ich wydajności i piękna trzeba uszanować ten kawałek aluminnium

Przecież można o wiele taniej i też będzie grało

EEEE sorki za to sfresowanie........ nie radzę sobie z klawiaturą laptopa. Każdy ę i ą s i z ciągle mieszam, a poprawiać nie zawsze mam siłę. Ż i RZ to inna sprawa, tu robię błędy.

Dzięki za uwagę

www.myspace.com/loszmi

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.