Skocz do zawartości
IGNORED

Pass Aleph P 1.7 (klon)

veteran

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

nie wiem czy było w wątku tym wczesniej gdzieś ale czy oryginał różni się od tego co tu wykonaliśy, .. .chodzi o schemat wzmacniacza, jego topologię, pomijając oczywiście drabinki i układy cyfrowe..

• 2 tygodnie później...

dałem filtr sieciowy taki większy i ... nieźle wyczyściło dźwięk... ale.. cos zrobiło się z basem, po prostu go "nie ma" takim jakim był heh, pudełkowy jakiś taki.... dużo w nim cewek w torze.. i chyba to nie służy w klasie A ...

no właśnie był bez filtra... wsadziłęm pare dni temu i czekałem .... że może się bas pojawi.. no cos nie tak "ewidentnie" i jestem w kropce bo chce resztę pasma mieć taka jaka jest ;) wyjmę to "to" zniknie pewnie :/

Dzięki, czyli jutro z rana na Wolumen :-).

Czy ktoś z Warszawy miałby do sprzedania ZTX 550, preferowany szybki odbiór osobisty :-). Miałem swoje ale gdzieś zapodziałem, a do odpalenia Passa brakuje mi tylko tych 550. Będę niezmiernie wdzięczny...

chciałbym się pochwalić swoim aleph klonem :)

chętnie przygarne komlet rezystorków do alepha :))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3803-100006129 1170300497_thumb.jpg

post-3803-100006130 1170300496_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wreszcie po długim okresie zbierania części i przyglądaniu się w zadumie płytkom PCB ;-) odpaliłem dzisiaj swojego Passa 1.7. Specjalne podziękowania dla Magazyniera, Matthew za wsparcie i wiedzę oraz dla Bikoza za poratowanie w potrzebie ZTX-ami :-)

O dźwięku nic nie piszę bo wiadomo, że jestem w euforii po kolejnym złożonym przez siebie klocku :-)

Witam, zgodnie z wpisami powyżej można zrobić z XLR'a RCA poprzez zmasowanie "-". Natomiast czy ma sens taka konstrukcja gdzie do 1.7 wchodzi RCA a wychodzi XLR na przykład do ALeph'a5?

w

Dzieńdobry ;)

mamy problem z Acoustickiem, polutowaliśmy P1.7 i wszystko wygląda dobrze tylko jedynie napięcia na T8 i T1 mamy 2V, a z tego co pamietam u mnie w działającym jest ok 10V.. posprawdzaliśmy rezystory i wydają się być ok, ztx'y też poprawnie wlutowane..

czy ktoś miał taki problemik i sobie może jakos z nim poradził???

Nie wytrzymałem i podłączyłm ... ale lekko nie jest ...

Przy wpiećiu do klona muzyka nie gra brumi na maksa. Natomiast jak wpiąłem P1.7 do drugiego pre na wejscie to gra. Taka oto zagwostka. Znowu blacha i plastik górą ... na razie przynajmniej.

Chociaż jeszcze jest moje P 1.7 prowizorycznie bez obudowy podłączone to zaczyna się w już pomału klarować dzwięk. Dzieki Pawciowi i Leszkowi i Mattowi kolejny ciekawy klocek w domu. Polecam innym - chociaż jeszcze nie wygrzany - dobre pre.

Matthew, 23 Wrz 2006, 14:05

>słuchajcie, przyszedł czas n apolutowanie drabinki, czy pamietacie może adresy tych stronek DIY

>gdzie se lutowali takie ładne drabinki.. na różnych przełączniczkach ?

komercja - www.goldpt.com

samoróba -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

rogus

Jeszcze słychać że troche zblokowany ale wydaje mi się że to bardzo dobre pre. Zobacze za miesiąc bo mam teraz ograniczone odsłuchy przez małego 2 miesięcznego melomana.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.