Skocz do zawartości
IGNORED

CA A500.....CREEK 4330 mk2......NAD C340

Gość dave matthews

Rekomendowane odpowiedzi

Żeby sprawę dodatkowo zagmatwać, przy przedstawionych preferencjach muzycznych autora wątku, poleciłbym wzmacniacze Exposure. W ogłoszeniach był np. Super X za 1500zł. Jest też do kupienia używany Super XX w HiFiClubie (2400zł). Nowy z serii 2010 to już ponad 3000zł.

juz sie dzielimy:)

a wiec w/g mnie CA A500 gra zbyt ostro, ale ma wszystko pod kontrola w sumie niezly wzmak choc nie dla mnie

NAD gra dynamicznie ,jest zrownowazony lecz zauwazylem ze niekiedy nie wyrabia z basem (moze to wina omeg 503?)

CREEK najlepsza przestrzen i muzykalnosc dla mnie OK(dlatego kupilem:))

jak bym nie kupil CREEKa pewniw bym kupil NADa, choc nie wiem czy nie 350-tke (ten bas w 320-ce),

mysle ze i tak najlepiej bedzie jak posluchasz

niewiem czy pomoglem, a moze jeszcze bardziej zagmatwalem ale pozdrawiam

Gość Dave MAtthews

(Konto usunięte)

głownie chodzi o wzmachol do muzyki progresywnej, psychodelicznej gdzie warty jest do zauwazenia kazdy szczego i z dobra dynamika......nie ukrywam ze musi takze dac rady z np: taproot lub soulfly ale tez dzwieki floydów musza sie odznaczac....wiec mowiecie ze NAD? a co to znaczy ze CA gra za ostro? do konca tego nie romueim?

moim zdaniem w tej konfiguracji wygrywa creek, będziesz zauroczony przestrzenią i naturalnością a z dynamicznymi kolumnami to i bas potrafi przyłożyć. Zastanawiał bym się jeszcze nad Exposure 2010 bez pilota kosztuje 2800 zł, chyba że ci się nie chce chodzić :)

No widzisz andrea gra za ostro ....a z HB4 przy jakis zrednich kablach gory nie bylo wcale ( tak jakby ktos recznikiem kopolke zatkal).....za to z Blue heaven szpile sa piekielnie ostre ;-)

Hej pawelm : )

Poczytaj może mój wpis w wątku 1818...

Do teraz jeszcze nie mogę się przyzwyczaicć do nowego brzmienia mego systemu : ) Tyle czsu poświeciłem i tak finezyjnie dobierałem wszystko , atu piącha w nos, hehehe Ale uczęsie nadal i wiem,zesobie poradzę. (Doświadczenia nikt mi nie wydrze ! ; )

Dźwiek zmienił się bardzo i niespodziewanie. A postawiłem tylko cokoły bez kolców na gołej podłodze.

Takie zmiany moża też osiągnać tuningiem cd, zmianą wzmaka i pewnie jeszcze inaczej. To wszystko za znaczne pieniądze niekiedy...

Kabelki wnosiły zmiany znaczące, słyszalne, ale nie tak wielkie (!!!!!)

Stawiam te wykrzykniki, ale jestem spokojny. Wyrażam nimi tylko dużą zmianę brzmienia systemu... ;)

Różnica jest obecnie - rzeknę - znacząco uderzająca.

Dziś będzie u mnie ktoś, kto jest umiarkowany i powściągliwy w ocenie... zobaczę, co powie : )

* * *

A jak tam - rozwiązałeś już swoją łamigłówkę kabelkową ?

Ciekaw jestem łokrutnie... Jak coś to podziel się na priva bądź tu.

Pozdrowionka !

do andrea

Jeszcze jestem w trakcie ( w tym tygodniu bedzie kilka rozmow i pewnie i z kilka odsluchow)

A watek czytalem czytalem...sam tez mam plyty granitowe na podlodze i obciazenie balastem olowiano piaskowym ( olow kupilem gdzies na szrocie)

odezwe sie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.