Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz sluchawkowy

kaszanka7

Rekomendowane odpowiedzi

Moze dziwne pytanie, ale czy jezeli macie wzmacniacz sluchawkowy to wasze CD sa wyposazone w kilka wyjsci, tak ze nie latacie co chwile z kabelkami i wlaczacie je raz do wzmacniacza stacjonarnego, a raz do sluchawkowego - a co zrobic jak w CD jest tylko jedno wyjscie sygnalu - czy darowac sobie zakup wzmacniacza sluchawkowego?

pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

https://www.audiostereo.pl/topic/20879-wzmacniacz-sluchawkowy/

Przecież można zamontować dodatkowe równoległe wyjścia - to nic technicznie nie zmienia odtwarzacza a takie przekładanie kabli nie służy im samym ani samym gniazdom. Poza tym, bez przelotowości, połączenie ze wzmacniaczem jest krótsze i wygodniejsze. Prostota i wygoda też się liczy.

Ano właśnie bo kupiłem V.A.L E10 i może być on stosowany jako przedwzmacniacz. Teraz sie zastanawiam czy wyprowadzic po prostu z CD i ewentualnie tunera wyjscia rownoległe do 320BEE i E10 czy też zastosować E10 jako przedwzmacniacz, zwłaszcza iż słyszałem, że sama końcówka mocy w 320BEE jest całkiem niezła, a pre nienajlepsze. Podejrzewam, że akurat z E10 nikt sie w ten sposób nie bawił, ale moze jednak ... ??

Cypis

Zrób tak jak piszesz, jestem i sądze że nie tylko ja ciekaw wrażeń,a swoją droga może napiszesz parę słów o wrażeniach na temat E10 ? szczególnie w porównaniu do innych konstrukcji np. Pro-jecta (jeżeli porównywałeś). Sam mam chrapkę na E10 nie wiem tylko czy warto bo w Krakowie odsłuch na razie jest niemożliwy.

Ano właśnie bo kupiłem V.A.L E10 i może być on stosowany jako przedwzmacniacz. Teraz sie

>zastanawiam czy wyprowadzic po prostu z CD i ewentualnie tunera wyjscia rownoległe do 320BEE i E10

>czy też zastosować E10 jako przedwzmacniacz, zwłaszcza iż słyszałem, że sama końcówka mocy w 320BEE

>jest całkiem niezła, a pre nienajlepsze. Podejrzewam, że akurat z E10 nikt sie w ten sposób nie

>bawił, ale moze jednak ... ??

Niewiem skad mas takie info o NADzie, lecz sekcja preampa jest w nim naprawde bez zarzutow - zreszta to radszej tylko selektor wejsc i potencjometr glosnosci jak preamp (przy wylaczonym korektorze). Ja akuratnie sie bawilem. VAL gra bardzo neutralnie. Jakies "lampowe" ocieplenia radszej niewystepuja.

"Przecież można zamontować dodatkowe równoległe wyjścia - to nic technicznie nie zmienia odtwarzacza a takie przekładanie kabli nie służy im samym ani samym gniazdom. Poza tym, bez przelotowości, połączenie ze wzmacniaczem jest krótsze i wygodniejsze. Prostota i wygoda też się liczy."

Rownolegle wysjcie obciazone impedancja drugiego wzmaczniacza powoduje rownolegle polaczenie impedancji wejsciowych oboch wzmaczniaczy - a wiec znaczace obnizenie impedancji ktora obciaza wyjsciowy wzmaczniacz CD.

Jezeli ktos slyszy wplyw kabli - to przy tym rozwiazaniu musi zamdlec.

Faktycznie E10 gra bardzo sympatycznie jako wzamcniacz słuchawkowy. Niestety jako pre + końcówka NADC320BEE nie sprawdza się według mnie. Wyraźny bałagan, nerwowość, zapiaszczenie i przeostrzenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.