Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki przedwzmacniacz do McIntosh MC352?

Genesis

Rekomendowane odpowiedzi

Czy Szanowni Forumowicze mają jakieś pomysły na dobór przedwzmacniacza do końcówki MC352? Obecnie używam C41, ale korci mnie zmiana 'z lepszego na jeszcze lepsze'. Kolumny Genesis APM-1 (pół-aktywne), dyskofon YBA CD-3 Delta. Gramofon Thorens TD-2001. Pomieszczenie 50 m2 zaadaptowane akustycznie. Muzyka - gotyk, neo-classical, neo-folk, średniowieczna, trochę klasycznego rocka. Szukam urządzenia 'z duszą' - nie do analizy, lecz do osiągnięca jak największej plastyczności i barwy dźwieku.

https://www.audiostereo.pl/topic/20880-jaki-przedwzmacniacz-do-mcintosh-mc352/

rzuc okiem na watek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A może są jakieś polskie produkty godne rozważenia? Wątek podany powyżej przejrzałem, ale chciałbym jeszcze podrążyć temat. Np. co Forumowicze sądzą o Classe 35?

Moje propozycje w kolejnosci preferecnji

CAT SL-1

BAT VK-50 SE lub VK-51SE

Audio Research LS 25 mkII

McIntosh C-2200

SL-1 i BAT to moze byc dla Mac'a troche za dobrze. BAT i AR moga troche mniej pasowac do Twoich upodoban ze wzgledu na nieco bardziej analityczny niz SL-1 czy C-2200 charakter (co nie znaczy, ze to 'chirurdzy').

Pozdr.

Genesis -> a, jeszcze jedna rzecz - jak rozumiem masz uzywasz wkladki MM? Pytam, bo z wymienionych pre tylko C-2200 posiada przedwzmacniacz MM. Do pozostalych musialbys dokupic preamp MM lub MM/MC (jesli masz MC to preamp sila rzeczy juz posiadasz).

Odnosnie zmiany preampa sa jeszcze opcje Solid State:

1. Podobno Ayre K-1xe jest wart grzechu (nie slyszalem niestety).

2. Jeff Rowland SynergyII lub Coherence z 2-giej reki (ja wolalem Coherence, ale jestem raczej odosobniony :-)

3. McIntosh C-200 2 box (ten ma nawet preamp MM/MC) - idealny partner dla koncowek Mac'a

4. McIntosh C-42/C-46 na pewno lepiej niz C-41 (stwierdzilem nausznie).

i pare innych.

Pozdr. i powodzenia

Genesis->>>

Mcintosh maja bardzo specificzne brzmienie , sa trudne w polaczeniu z innym przedwzmacniaczami. (nie wlasnymi)

Obawiam sie ze takie dobieranie "na oko" rozczaruje Ciebie.

Moim zdaniem najlepszym rozwiazaniem byl by C 2200 (ktory zaoferuje Tobie lekkie roll-off na wysokich, beda mialy mniej BITE).Poniewaz, C2200 jest ich wlasnym produktem nie ma obaw o synergie. C46 jest bardziej neutralny, analityczny od tego co masz. C 200 jest zaprojektowany z mysla o koncowkach mono Mcintosh'a ktore sa kompletnie inaczej voiced niz te stereo wzmacniacze.

Pozdr.

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.