Skocz do zawartości
IGNORED

LCD: Samsung LE26r41 vs Sharp LC26P50!!!

Jacob_

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że temat LCD-ków był już wałkowany wiele razy, mi chodzi o te dwa modele. Który lepszy? Biorę pod uwagę tylko te, ze względu na to, że nie zmieszczą mi się do pokoju inne z głośnikami ułożonymi "po bokach". Ten Samsung, to najnowszy produkt, myślę że bardzo podobny do modelu 51, o Sharpie natomiast nie mam informacji (oprócz tych podanych przez producenta). Tego Samsunga mogę kupić o 300zł taniej niż Sharpa. TV ma służyć rodzinie do oglądania telewizji, czasami jakiś divx albo DVD, to wszystko, do gier mam komputer :)

https://www.audiostereo.pl/topic/20949-lcd-samsung-le26r41-vs-sharp-lc26p50/

witam 26 R 41 - nie znam

opisywalem tv 26 r 31 , tv 26 r 51 i tv sharp 26 P 50.

Najgorzej chodzi seria r 31 . Bardzo podobna jakością dysponuja Sharp 26 P 50 i Samsung 26 R 51.

Z zatrzymanago obrazu test był nieznaczie lepszy po stronie Sharpa. Zaznaczam że obraz pochodził z sygnału HDTV gdzie Sharp dysponuję niższą rozdzielczością natywną matrycy ale proporcjonalną kompenasacją.

W pal Sharp pokazywał też wyrażniejszy obraz. I w jednym i w drugim przypadku test pochodzi z obrazu zatrzymanego. Przy obrazach dynamicznych różnice są nie zauważalne . Przy obrazach statycznych Sharp również chodzi lepiej.Da się ustawic obraz podobny na Samsungach ale trzeba manipulowac jasnością w LCD Samsunga. Jest to mały problem bo przy przełączniu na inny kanał. Czynnośc ustawiania trzeba powtarzac.

Ale podobny system występuje w jednym z modeli JVC.

pozdrawiam

Czy już są może jakieś informacje o najnowszym Samsungu LE 26R 41????? Jestem dosłownie o kilka godzin od kupienia tego modelu i jedyne co wiem to to, że jest najnowszym modelem Samsunga i w tej klasie bije konkurencję - ale to tylko opinia jednego ze sprzedawców w MM.... może wiecie coś więcej???????? dziękuje za ewentualne opinie.

dołączę się do tego tematu sam też jestem przed kupnem i wczoraj mi w sklepie zaproponowali jeszcze innego. sharp LC-26GA6E ma on matryce 1366x768(Sharp LC26P50 960 x 540) . czy ktos może mi powiedzieć która z tych matryc była by lepsza do dvd bez hdmi i do tv cyfrowej typu polsat lub cyfra.

DCD 2010, PMA-2020AE, SR7007+ Diy MTM W15, focal be, W15 / ceol n9 + excite x16

witaj, ja nomen omen zakupiłem dzisiaj właśnie Sharpa LC26P50E AQUOS - sprzedawca w MM mnie namówił i mam nadzieję, że nie będę żałował - zresztą stoi przede mną i gra i jestem póki co niemal w siódmym niebie:)

ale do konkretów - czym mnie przekonał: posiada matrycę PAL, składany w całości made in Japan, fakt że 960 x 540 ale "jeśli oglądasz DVD i telewizję kablową to nawet lepiej, że jest mniejsza rozdzielczość" - to jego słowa (sprzedawcy znaczy się). Poza tym to jest model który wszedł niedawno na rynek i cieszy się duzym powodzeniem - na potwierdzenie jego słów - ja wziąłem oststnią sztukę z magazynu. Tak że mam nadzieję że wybrałem dobrze - a że właśnie go oglądam to jestem tego coraz bardziej pewny. Pozdrawiam.

witam

ze sygnalu ktory masz kazdy LCD bedzie chodził dobrze , ale Sharp bedzie chodzil zdecydowanie lepiej.

Nie dlugo testy każdy będzie mogl zobaczyc na wlasne oczy - testy LCD i plazm.

Matryca Pal - daje odbior pixela w pixel , a w przypadku HDTV proporcjonalne a nie procentowe odwzorowanie.

Projektanci pracujący na najwyzszej klasy monitorch potwierdzają te dane.

Popyt na Sharpa znacznie przekracza mozliwosci dostaw. W dzisiejszych czasach zapisy - akurat dobrze świadczą o produkcie. Na 32" Sharpa - trzeba czeka - przy dobrych cenach , nawet dwa tygodnie.

A pochwalne wpisy na różnych portalach jest potwierdzeniem jakości produktu i dobrej znajomosci rynku sprzedawcow.

pozdrawiam

witam

nie mialem na mysli nowej produkcji tylko nową dostawę

do tej pory nie testowaliśmy bo nikt o nie się nie pytał

M 61 oglądałem w Baerlinie na targach. Oczywiście jestem zauroczony jak sporo odwiedzajacych . Ale podczas testow wychodzą rożne rzczy ktorych nie wida na prezentacjach.

Ten LCD 40 M 61 - ma vby dostepna po 20 .09.2005 . Więc za kilka dni Sprawdzę i podam swoje uwagi.

Przygotowujemy też testy usystematyzowane / dam znac/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tu masz kilka ciekawych zdjęc

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.