Skocz do zawartości
IGNORED

Co o tym myślicie...?

jaroomen

Rekomendowane odpowiedzi

Jar1:

w ostatnim wpisie nie czyniłem aluzji do broni w rękach prywatnych (moje poglądy w tej sprawie przedstawiłem już wielokrotnie wcześniej), tylko do sposobu działania policji.

Na podstawie tego co napisał Józwa uważam że zachowanie policjantów było prawidłowe. Ciekawe tylko czy strzelali tak żeby "rozprostować" cel - przecież jeżeli trzymał palec na detonatorze głupio by było żeby wskutek strzałów się "skurczył" (co byłoby pożądane gdyby np. trzymał odbezpieczony granat) - w zależności od pożądanego zachowania celu strzela się w różne miejsca.

Czasem w sytuacjach bojowych giną niewinni i nie ma na to rady - np. jak izraelscy komandosi odbijali zakładników w Ugandzie to po wpadnięciu do terminala krzyknęli "Jesteśmy Izraelczykami, padnij!" - i kilku zakładników którzy nie padli zginęli razem z terrorystami.

misiomor, 8 Wrz 2005, 10:21

Ty się dałeś juz poznać jako dogmatyczny idiota. Trudno nawet przyporządkować tak daleko idące skretynienie do jakiejś konkretnej partii politycznej - nawet w Polsce.

jozwa maryn, 8 Wrz 2005, 08:23

Wiem że jako dziennikarzyna rzetelność faktom masz głęboko... Ale mógłbyś chociaż sprawdzić zanim zaczniesz pisać co ci z pióra skapnie.

Colt Navy nie był produkowany przed 1850 rokiem i miał 0,36 cala nie 0,44.

Rewolwery były nieco wcześniejszym wynalazkiem, pochodząc wprost od pistoletów kapiszonowych. Obecną formę z nabojem scalonym uzyskały dopiero w 1857 roku.

Zapewne kolekcjoner broni palnej jeszcze większą krzywdę zrobiłby mi z siedemnastowiecznego arkebuza. Ale chyba nie jesteś już takim wizjonerem żebyś potrafił sobie wyobrazić użycie tego typy broni do napadu lub obrony??? Zaatakowany prędzej umarłby ze śmiechu na taki widok.

Jeśli „będę chciał napaść na niewinnego obywatela w ciemnym zaułku” to nie ochroni go przed tym nawet armata. Za to przekonanie, że ów obywatel ma ją przy sobie, narazi go tylko na większe prawdopodobieństwo utraty życia.

Ja na razie pękam ze śmiechu czytając Ciebie. Ale teksty Misiomora utwierdzają mnie tylko w przekonaniu że zbyt wielu szajbniętych chodzi po ulicach. Dlatego lepiej jest jak jest - żeby jedyny legalnie otwierany ogień na ulicy pochodził z zapalniczki.

Gość

(Konto usunięte)

>...ktorej skutecznosci wszyscy serdecznie ci Qubric zyczymy, gdy banda dresow o polnocy krzyknie na

>cie "Wyskakuj z komory dziadu !"

Ja dziadowi nie życze:)

Dlaczego jakiś samopodpaleniec się ma podpiąć pod mój ZUS---------- hehehehehe!....i he

pytanie do Q

szajba to wajcha , czy korba?velwygięty pręt?

pytanie do Jo

Kiedy eL zabanuje Cię za Trolling??

Qubric teraz z rzadka ale za to soczyście;-) Tak w stylu: "zobaczycie jeszcze z kim macie do czynienia...":-))

Pewno chłop ma ważniejsze zadanie - szuka czegoś na kaczonalda:-)

dudivan, 10 Wrz 2005, 23:19

Jak krzyknie, to wyskoczę.

Jakbym miał nawet miniguna to też wyskoczę (o ile się go nie wystraszy, a raczej przy powszechności broni to by się nie wystraszył, gdyż sam by miał takie podobnie jak jego kumple). Bo jakoś mam takie skrzywienie, że nie zabiję człowieka dla jednego gównianego telefonu, który mogę kupić za złotówkę w promocji,

Ale wierzę że ty byś oczywiście rozwalił wszystkich wraz z ich rodzinami do trzeciego pokolenia wstecz. Dlatego właśnie ludziom nie wolno dawać broni...

PS - tak naprawdę to byś nie rozwalił. Sfajtał byś się w gacie na widok dresa, który nie tylko komórę by ci wtedy zabrał, ale również tę posiadaną legalnie broń - i to zapewne po upewnieniu się że już nie oddychasz.

Wczoraj był program o tej sytuacji w TVN, ale nie oglądałem całego. Może ktoś ogladał i wie, czy powiedzieli coś istotnego dla sprawy?

Ja widziałem tylko wypowiedź prof. Piotra Kruszyńskiego z katedry prawa karnego UW, tóry chwalił prokuraturę za słuszną decyzję.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.