Skocz do zawartości
IGNORED

Siedmiu wspaniałych

domess

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Mam zamiar kupić głośniczki fronty kwota około 2000 zasilać je będzie denon avr1905.

Chciałbym poznać opinie o moich propozycjach, czy ktoś ma takie głośniki jak je ocenia itd.

Albo jeszcze lepiej proszę o opinie w dziale opinie.

A więc tak w grę wchodzą następujące:

1. JBL E80

2. Dali 6006

3. Mission m33,m34

4. KEF Q4

5. Avance Dana 503,506

6. Acoustic energy evolution Three

7. Magnat Quantum 505

Jeśli chodzi o JBL i Dali to jestem po odsłuchach- dali odpadają.

Dla dopełnienia powiem że później zamierzam skompletować zestaw 5.1 a nawet 7.1.

Jeśli chodzi o muzykę to tak : Soul, Pop, elektroniczna, trochę rock’a, i czasami klubowa, techno.

Pozdrawiam i czekam na opinie.

https://www.audiostereo.pl/topic/21148-siedmiu-wspania%C5%82ych/

Ze wspomnianych głośników mogę się wypowiedzieć na temat:

- Mission M33i - używałem ich przez ok. 3 miesiące, bardzo fajnie grały z moim sprzętem, oceniam je jako uniwersalne kolumny bez ewidentnie słabych punktów. Nowy właściciel też jest bardzo zadowolony.

- Kef Q4 - odsłuchiwałem, podobały mi się, chociaż brzmią specyficznie. Dźwięk jest bardzo "nasycony", dość ciężki, więc trzeba uważnie dobrać resztę toru żeby nie wyszła klucha.

Pozdrawiam,

Olo

No ta cztery mamy z głowy.

Dali wyeliminowałem.

JBL - grają poprawnie ale troche wygląd jest surowy, zastanawiam się.

Tak informacyjnie słuchałem JBL Balboa Zestaw 5.1 no i musze powiedzieć że za taką cene jest to bardzo kuszące i nie wiem czy się nie skusze. Co wy o tym sądzicie. Fronty troche niezbyt wyglądają ale ....

Miałem okazje również posłuchać magnatów i są za ostre dla mnie górna jest nie do przyjęcia, męczy mnie.

Jeszcze zostają Avance Dana 503,506 i Acoustic energy evolution Three. Może dzisiaj będę miał możliwość odsłuchu.

Oczywiście podziele się wrażeniami

Pozdrawiam

Do Twoich upodobań muzycznych polecam Ci wcześniej wymienione M33 lub Kefy Q4 - brzmią ciepło i nie mają ewidentnych słabych punktów. JBL grają, jak dla mnie, zbyt mocno średnicą, ale to jest charakterystyczne dla JBL-a. Dali też nie polecam.

Witam ponownie!!!

Ponieważ Tychy są niedaleko od Chorzowa więc uderzyłem do studia luzak. Chciałem zobaczyć co tam mają. Trafiłem po prostu super. Były Mission m33, a przy okazji udało mi się posłuchać z onkyo zestawu JBL Balboa, który zaskoczył mnie jakością. Po raz pierwszy słyszałem dźwięk 5.1 w takim stylu. Zestawik JBL grał naprawdę super idealnie dopasowany do pomieszczenia. Coś całkiem innego niż w Katowicach bez sieczki.(odsyłam do posta na kino domowe - "Denon 1905 + JBL E80 + Dali Concept 6".)

Umówiłem się więc na następny dzień, że wpadniemy z kobietą posłuchamy na własnej elektronice (Denon 1905+1910). Jako pierwsze poszły w ruch JBL Balboa, które urzekły nas, naprawdę grały super zarówno w stereo jak również w kinie domowym. Potem podłączyliśmy (stereo) jako zestaw B mission m33 i tu niezła sprawa wynikła - one grają gorzej od JBL Balboa (stereo) - ale tylko przez pierwsze kilka minut potem pokazały co potrafią. Przede wszystkim wokal był bardzo realistyczny, w ogóle grały bardzo świeżo i ciepło bez zarzutu, zresztą w porównaniu z poprzednimi JBL E80 czy DALI grały o wiele lepiej – takie mamy odczucia. Mają własny styl, który podczas odsłuchów urzekał nas coraz bardziej.

Podsumowując musze powiedzieć że mission m33 to na razie jedyny słuszny wybór.

Tylko jest jeden problem: ciężko skompletować zestaw, podobno są problemy z dystrybutorem. Taką informację otrzymałem w luzaku w Tychach, zresztą musze powiedzieć że obsługa jest tam na najwyższym poziomie, nie stoi nad głową i jest fachowa. Z perspektywy czasu odnieśliśmy wrażenie, że w Katowicach po prostu śpieszyli się i chcieli nas zbyć.

Pozdrawiam

> domess

Rzeczywiście istnieje jakiś problem z Missionami. Swego czasu chciałem kupić M34i, no i nie udało mi się. Dystrybutor zwala winę na producenta, a ten na polskiego dystrybutora - trudno powiedzieć kto ma rację:(.

A co do Luzaka w Tychach to naprawdę świetny salon:). Spróbuj posłuchać jeszcze M34i jeśli gdzieś je znajdziesz - dźwięk pełniejszy i nieco cięższy, ale podobnie ciepły i przyjemny.

>> bertomak

Generalnie mnie też m34 chodzą po głowie tylko mam za mały pokój do nich i boje się że zrobi się sieczka a m33 są w sam raz. Zresztą słuchałem m33 i podobają mi się. A druga sprawa to m34 troche burzą mój budżet który i tak został przekroczony i to kosmicznie. Pranuje na mission m złożyć zestaw 5.0 a nawet 5.1.

>> McGyver

Z chęcią bym się umówił na kawkę z tym, że ja nie pijam kawy tylko moja dziewczyna ale herbata też byłaby dobra:) tylko najpierw musimy znaleźć czas bo z nim to jest bardzoo krucho praca praca praca no ale będę myślał jak coś to się odezwę

Pozdrawiam

domess a nie myslaes o DIY kolumnach

mam u siebe akurat denona 1905 i podlaczone do niego kolumny DIY -pomysl czesciowo MC i troche moich modyfikacji.jestem ze salska wiec zapraszam.

Ale niestety jedno ci powiem stereo a kino to niestety co innego o czym sie dosc szybko dowiesz.( wiem to po wlasnej skorze) u mnie stoja dwa systemy i kazdy ma inne przeznaczenie.Za 2 tys mozna miec naprawde dobre kolumny DIY.Sam myslalem nad kef q4 le nie kupilem.

A moze TANNOY FUSION 4 ??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Można powiedzieć że sprawa się z początku skomplikowała a potem wyklarowała.

Kobieta akceptuje wyłącznie kolor cherry lub podobny żaden buk nie mówiąc o czarnym grafitowym.

Ale udało nam się zlokalizować zestaw mission m33/m33i m31 m3c2i za niezpełna 3000 - część na raty co Wy o tym myślicie?

M33 słyszałem, ale nie wiem jaka jest różnica z m33i.

Nad Div'ami się mocno zastanawiamy. Co za życie same wybory powinni zrobić idealne głośniki które każdemu z nas psycholi odpowiadają i byłby spokój.

Pozdrawiam

Ps ten Tannoy też są na tapecie

Posiadam kolumny od olo78 i grają bardzo przyzwoicie moge nawet powiedzieć że rewelacyjnie jak na tą klase cenową.Dwa dni temu kupiłem b&w 602 s3 i postanowiłem zrobić porównanie jednych i drugich.Grały z hk 2550 i 230.b&w zagrały jednak o klasę wyżej,w missionkach nie było ani przestrzeni ani dynamiki.Zdziwiło mnie jeszcze jedno hk 2550 zagrał dużo lepiej niż 230.

Dzięki za wszystkie informacje głosniki juz się wygrzewają. Mission M33i + m31i + m3c2i.

>>DrDmx może nie pisałem ale w pierszej kolejności po nóż poszły B&W DM602.5 S3 i odpadły na starcie.

Dla mnie i mojej kobiety grają za ostro, męcza nas po dłużym odsłuchu, ale przyznaje dynamika jest o klasę wyższa.

Jescze dodatkowy minus dla b&w za wygląd od mojej połowy, cytuje "po chol..... wpakowali na przód taką zabudowe"

PS. Muszę jeszcze podziękować Panu Filipowi z Luzaka - profesionalne podejście do handlu. Polecam!!!

• 8 miesięcy później...

ja mam B&W 602.5 i jestem z nich bardzo zadowolony to wspaniale kolumny jesli dobrze dobiezemy elektronike potrafia zgrac naprade jak "na zywo" dla mnie to najlepsze kolumny do nie duzych (srednich)pomieszczen

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.